Tuesday, April 1, 2008

Aprilskämt och Siffror

Ett aprilskämt som lurade många var Burger Kings aprilskämt 1998. De sade sig ha komponerat en hamburgare för vänsterhänta personer. I sin helsides annons i tidningen USA Today skulle denna Whopper innehålla precis samma saker som den ordinarie Whoppern men skillnaden var att alla ingredineser hade roterats 180 grader. Tusentals personer efterfrågade den vänsterhänta Whoppern och blev lurade. Har ni blivit lurade idag eller försökt lura någon? Vilket är det bästa aprilskämtet ni hört?

Lite roliga siffor och fakta:

De fem regnigaste orterna i USA är följande:

Quillayute, Washington med 2667 millimeter regn per år.
Astoria, Oregon med 1686 millimeter regn per år.
Tallahassee, Florida med 1669 millimeter regn per år.
Mobile, Alabama med 1624 millimeter regn per år.
Pensacola, Florida med 1581 millimeter regn per år.


Snitt amerikanen tillbringar 1672 timmar framför sin tv varje år.


Till sist några tänkvärda ord för dagen:

" We should all do what, in the long run, gives us joy,
even if it is only picking grapes or sorting the laundry".

E.B. White

14 comments:

Anna, Fair and True said...

I Sverige var det att de skulle glasa in hela Hammarbybacken och att Ikea kunde matcha skatteåterbäringen om du kryssade i en ruta för det på deklarationen (OBS! endast Ikea family-medlemmar)! ;)

Desiree said...

Anna, det hade varit toppen om IKEA hade kunnat matcha skatteåterbäringen. Då hade nog många familjer blivit glada. Låter rätt avancerat att glasa in Hammabrybacken. Hi hi kul med olika aprilskämt :-)

Mia said...

På Sveriges Radio idag på P3 berättade de om en kommun i Dalarna som börjat sätta in dubbelrör i vattensystemet så man kunde välja mellan att få vanligt stillvatten och sen vrida en knapp och få kolsyrat. Det var nästan så jag gick på det. Hade de hållt masken en stund till hade jag nog svalt det med hull o hår.

Anne said...

Jag hade helt glömt bort det är första april idag. Ähum, jag kanske redan gått på nåt aprilskämt.....
Men visst är det kul med olika aprilskämt, vissa är ju rätt trovärdiga också.
Bra citat du bjuder på också, kloka och tänkvärda ord att ha med sig.

Saltistjejen said...

Jag har inte heller tänkt på att det är 1 april, förrän jag upptäckte (nyss) att jag blivit lurad av Sweflo!!!!!! :-)

jaja, så kan det vara...

Ninnie said...

Ja, jag läste något kul i ortens största tidning! Det är så att vår närmsta stora stad ska smyckas med ett konstverk, en skulptur av den amerikanske konstnären Jim Dine. Skulpuren föreställer Pinocchio, och är hela 9 meter hög! Det har varit stormigt kring denna statys vara eller icke vara, men stadens kulturelit ville ha den, så nu i maj kommer den att invigas, och den ska stå precis vid en rondell, med flera stora gator runt.
I ortens största dagstidning kan man idag läsa att bakom Pinocchios ögen kommer det att monteras fartkameror....och kör man för fort kommer hans långa näsa att bli röd! Haha, ganska kul skämt tycker jag!

Annika said...

Jag har också lyckats glömma bort att det är första april idag, och jag hoppas att jag inte har blivit lurad...hehe...
Burger King skämtet tycker jag var lite kul....
Precis just nu kan jag inte komma på ett enda kul aprilskämt som jag minns.
Regnat har det minsann gjort här det senaste dygnet, men nu har det klarnat upp, det är varmt och blåsigt.

Marie said...

hamburgare för vänsterhänta?! ja, varför inte :D:D:D

Anna, Fair and True said...

Fast Ikea skulle nog ekonomiskt kunna matcha skatteåterbäringen om de ville!

Man kan få kolsyrat vatten i kranen! Fast inte direkt från vattenverket (så det var fortfarande ett aprilskämt) men man kan köpa kolsyreapparat och installera under diskbänken. Det läste jag om i DN för något halvår sedan när det var mycket press om kolsyremaskiner.

Petra H said...

Nja, jag som vänsterhänt kan ju inte riktigt fatta hur man skulle kunna gå på det skämtet - hamburgare äter man ju dessutom med båda händerna (iaf jag).
Jag har nog också gått på Sweflos skämt, ha ha!!
Det jag inte riktigt fattar om det är ett skämt eller inte, och som jag har sett diskuteras på bloggar - är Aftonbladets och Sydsvenskans artiklar om att svenska och danska Posten skulle gå samman. Jag var helt övertygad att det var ett skämt när jag såg rubriken... men??

Desiree said...

Mia, ha ha den hade jag kanske nog också lätt gått på. Man önskar iallfall att det vore sant.

Anne, jag brukar ofta glömma bort det där med att luras på första april och därmed på det mesta.

Saltis, jag gick också på Sweflos aprilskämt. Tänkte att det är nog fullt möjligt att hennes dotter haft någon insekt som krupit in i örat. Verkade som det faktiskt var många som gick på det.

Ninnie, den var riktigt bra. Ha ha helt underbart :-)

Annika, här har det regnat också en hel del senaste två dagarna men det brukar klarna upp och bli fint på eftermiddagarna.

Marie, jo det var många som tänkte precis som du ;-)

Anna, låter rätt praktiskt med en kolsyremaskin under diskbänken kopplad till vattent. Det hade jag tyckt vore trevligt att få kolsyrat vatten direkt ur kranen. Bra för miljön att slippa köpa och släpa med sig plastflaskor hem.

Desiree said...

Petra, ja det verkar som Sweflos aprilskämt var dagens bästa och mest trovärdiga. Du har ju helt rätt i att man faktiskt äter hamburgare med båda händerna.

Lullun said...

Nej, men att någon gick på den vänsterhänta hamburgaren...!?! *hahaha*

Klokt citat förresten. Den ska jag nog tänka över lite!

Anna, Fair and True said...

Jag trodde också det med svenska och danska posten var ett aprilskämt men det var det alltså inte! Regeringarna och företagen hade presskonferens och allt och det har snackat om det även idag 2 april, så det är alltså sant!