Wednesday, April 2, 2008

Härliga Vår

Bilder från martha stewart


Det är en av mina favoritårstider. Jag älskar ljuset och de ljusa kvällarna. Plötsligt fylls man med ny energi och glädje. Jag älskar den skira vackra grönskan när blommor och blad börjar spira liksom alla vackara vårblommor som tittar fram. Tulpaner är en klar favorit. Det finns så många färger och sorter att man omöjligt kan tröttna på dem. Nu kan man njuta av vackra blommor både inomhus och utomhus. Igår fick det bli en läcker vårgrön soppa till middag tillsammans med lite gott hembakat bröd. En grön ärtsoppa eller en potatis och pujolökssoppa med lite bladspenat i blir hur gott som helst.

Nu har man ju även energi och lust till lite mer middagsbjudningar eller lite trevligt mingel ute i trädgården, kanske ett grillparty?

13 comments:

Marie said...

Grillparty?! Åh, vad mysigt det låter! Här är det ALLDELES för kallt för att vara ute i trädgården någon längre tid... =)

Desiree said...

Marie, här är det perfekt väder för att anordna ett litet grillparty det är runt 20-25 grader nu. I love! Hoppas ni får mer vår på riktigt snart.

Dila said...

Jag håller med om att våren är en underbar årstid. Jag tycker nästan att det är den bästa, även om alla årstider har sin charm. Satt ute i solen idag och fikade, 14 grader varmt. Man känner hur det spritter i kroppen.
Kram Dila

Anne said...

Vi har förvisso inga 20-25 men även här känns det som vår igen. Helgen var bedrövlig, hagel och elände. Men nu är våren tillbaka igen, träden blommar, solen lyser och det är varmt. Så skönt. Jag håller med dig, man FÅR massor av energi och det är lätt vara på gott humör just nu. Lanternorna som jag såg i ditt collage från Martha Stewart har jag sett som solcells lanternor man kan ha i trädgården. De ser fantastiskt fina ut när de lyser upp en mörk trädgård, finns tydligen i olika färger också (ger olika sken), väldigt mysigt.

Desiree said...

Dila, fika ute i vårsolen låter underbart. Trevligt att våren äntligen kommit för er i Sverige också.

Anne, hoppas ni får soligt och fint vårväder i helgen. De där lanternorna ser verkligen fina ut. Jag kan mycket väl tänka mig att de blir jättefina i en mörk trädgård då de lyser upp.

Petra H said...

Jag älskar både våren och hösten, just pga att de är årstider som innebär förändring, på både gott och ont (gillar inte vintern).
Jag kan riktig känna hur jag saknar årstidsväxlingarna när jag läser om alla bloggarnas vårkänslor! Jag vill också ha vårkänslor!! ;-) men ja, vi fick ju lite våratmosfär när vi var i Californien förra månaden, där hade det kommit lite längre än östkusten..
Jag köpte en massa broccoli på Costco i helgen och funderade just på att göra en broccolisoppa imorgon - jag kan ju låtsas att det är en vårsoppa!

Desiree said...

Petra, du har så rätt i att det faktiskt är mysigt med årstidensväxlingar. Jag är glad att Alabama även om det har ett milt klimat ändå har 4 olika årstider. Du får passa på att njuta av tropikerna medans du bor där helt enkelt eftersom du inte kommer att bo där för alltid. Brocolisoppar är ju jättegott! Grön och härlig lär den också bli. Costco är en toppen affär.

Saltistjejen said...

Ja vååår! Fast här har den ju inte alls kommit lika långt som hos er. Men just ljuset känns underbart nu när det börjar återvända och dagarna faktiskt inte "är slut" vid 5 eller 6 tiden längre.
Fast grillparty dröjer det nog lite innan vi kan ha här...

Millan said...

Ja men visst ar det sa att man far massor av extra energi pa varen. Om man inte at gravid och trott sa det forslar vill saga ;-). Grillparty later toppen! Vara grannan namnde att de funderar pa att ha ett sadant pa lordag och solen vagar sig fram. Vi far hoppas pa det!

Linda said...

Hejsan :-) Ger mig tillkänna idag, har läst din blogg ett tag, och gillar den skarpt. Alltid lika skoj att läsa. Våren är på G här i mellansverige, men än ligger snön kvar lite här och där, men vårsolen kommer på tätare besök och man börjar längta efter allt det gröna nu :-)

Annika said...

Fint!!
Och jag håller med! Våren är underbar. Just den här förväntan som ligger i luften, ljusa kvällar, skir grönska...LJUVLIGT!!!
Man känner hur livsandarna vaknar!!
Nu är det nog den bästa tiden på året!
Men jag är ju bra kär i hösten också...

Desiree said...

Saltis, det är så underbart när det blir ljusare kvällar och dagen inte är över vid fem eller sex längre. Du får njuta av de härliga ljusa vårkvällarna även om det inte går att ha grillparty ännu hos er.

Millan, åh vad mysigt att era grannar faktiskt funderar på att ha ett grillparty. Låter jättetrevligt. Ja är man gravid så har man all rätt att vara trött även om det är vår.

Linda, vad skoj att du gillar min blog och har läst den ett tag. Tack för din hälsning. Det är alltid jättekul med nya som lämnar små hälsningar. Härligt att våren är på G för er nu. Våren och försommaren är ju så otroligt vackra i Sverige men den skrira intensiva grönskan som kommer.

Annika, ja du har helt rätt i att livsandrarna vaknar. Alla årstider har ju sin speciella charm. Men våren är nog en riktig favorit för mig.

Anna, Fair and True said...

Vad ska du blogga om på fredag nu då, det är ju vårtema då!