Friday, April 4, 2008

Fredagstema - Vårblommor

Veckans fredagstema är kort och gott ett väldigt passande ämne – vårblommor. Jag var ute och gick förra söndagen och tog med mig kameran och passade på att fota blommor på på träd och marken. Vårat bostadsområde är som allra vackrast just nu då det finns otroligt mycket som blommar. Massor med fina körbärsträd, Azaleor, Blå regn och mycke mycket mer. Jag låter helt enkelt bilderna tala för sig själva.

♥♥♥Ha en riktigt härlig och mysig helg.♥♥♥Överallt blommar de vackara träd. På marken ligger blomblad likt konfetti som också ser vackert ut.

Nu blommar Wisterian eller Blåregn som det heter på svenska över hela södern. Detta är en klängväxt som slingar sig som stora buskar upp på träd och annat. Som ni känner igen kanske så bor ju The Desperate Houswifes på just Wisteria Lane. Wisterian är blommar väldigt kort, bara ett par veckor. Den doftar dessutom väldigt gott förutom att vara mycket vacker.


I vårt område finns just nu fullt av otroligt vackra träd som blommar.Magnolian är en annan av mina favoriter som nästan blommat över just nu.

Två olika sorters gula blommor. Den till vänster vet jag tyvärr inte namnet på. Vi har den som en klängbuske på vår altan. Den till höger är en närbild på Forsytia (osäker på om det är rätt stavat).

Dessa var ju bara så söta och vackra. Vet inte heller riktigt vad det kan vara. Men det är också ett blommande träd.En tulpan bild får det också bli eftersom det är en personlig favorit.

18 comments:

Millan said...

Helt underbara bilder!! Varen ar verkligen en vacker arstid och speciellt nu da allt haller pa att sla ut i blom! Ni har dock kommit en bra bit langre an oss tycker jag det ser ut som...
Alla blommande trad ar sa storslagna och lyser verkligen upp gator och tradgardar!!
Ha en fin helg Desiree!

Annika said...

Vilka otroligt vackra och fina blommor du har plåtat, Desiree!! Jättefina!!
Ni ligger lite före oss, det märks.
Här har tex inte alls azaleorna kommit igång ännu. när dom blommar är det verkligen vackert!!
Wisteria har vi inte hos oss, vad jag vet. SYND, eftersom den blomman ser spännande och vacker ut och jag vet ju hur otroligt gott den doftar!!!
Visst är det väl en härlig tid nu!! man känner hur det riktigt spritter i kroppen. Grått här dock, lite regn...Men så är det ju i april alltsom oftast.
Ha en jättefin helg, kära bloggvän!!!

aurorabuddha said...

Marvelous, dear! Totally awesome pic's!

Jag snodde alla mina bilder pa internet... Jag blir da inge' battre, ens fast jag ar over 50! :o)

Anne said...

Jättefina bilder! Jag säger som de andra, ni är före vad gäller mycket av blomningen. Det är så färggranna och starka blomningar här i USA tycker jag, eller är det inbilling? Eller är till och med vårblomningen större och starkare än hemma?
Du är duktig på att veta namnen på träd och blommor, själv är jag väldigt dålig på det. Wisteria t.ex. det känner man ju igen just från Desperate Housewives men visste inte hur den ser ut.
Ha en riktigt skön helg!!!!

Desiree said...

Millan, jag är verkligen förtjust i alla blommande träd. Det blev fler träd med blommor än riktiga vårblommor i detta inslag. Vi har nog kommit en bit längre här med våren då det är ett varmare klimat. Ha en fin helg du också.

Annika, då märks det skillnad nu att jag bor söder ut. För här är azaleorna i full blom som sagt. Idag är det också regn här, eller åskskurar. Men regnet behövs ju för att det ska bli grönt och vackert. Det blir dock väldigt fuktigt ute och börjar känns lite som en bastu då det är +25 grader. Ha en toppen helg också kompis.

Aurorabuddah, tack så mycket.

Anne, det är fortfarande en hel del kvar att lära för mig då det gäller just namn på träd och blommor. Det var många jag tagit bild på som jag inte vet vad de heter. Oregon och Alabama skiljer ju en del i bredgrader så det är ju rätt naturligt att det gått lite längre här.

Simone said...

Ahhhggrrr, Blåregn, det är mitt nästa projekt!! Ska ha en bara! Vilket habegär dina bilder väcker! Jag blir nästan sjuk...

Petra H said...

Jättevackra bilder och kul att få reda på att wisteria är blåregn! Undra om blå- och gullregn är samma växt, bara olika färger?
Jag älskar en dikt av Hjalmar Gullberg som heter Kyssande vind - den avslutas med "Det kommer en vind och går: och hela din världsbild rasar för en fläkt från syrenernas vår och gullregnens klasar."
(så gullregn och syrener blommar samtidigt, hm... mao en ganska sen vårblomma i Sverige)
Trevlig helg Desiree!

Desiree said...

Simone, blåregnet är otroligt grant just nu. De blommar överallt här för tillfället. Både på tomter och längst med vägar och motorvägar. Fullt med blå klasar av blommor och när man går förbi dem kan man njuta av den härliga doften. Jag passar på allt vad jag kan att njuta för jag vet att de snart har blommat över och det bara kommer att vara gröna blad.

Petra, ingen aning om blåregn och gullregn tillhör samma familj. Gullregn är ju vackert det också. Fast det är ju mer ett träd och blåregnet är ju mer en klängväxt. Får googla eller söka på Wikepedia helt enkelt. Vackert avslut på dikten.

Ninnie said...

Å, vilka underbara bilder. Kan ju nästan känna doften också! Här är det ett tag kvar till den tiden...

annebelle said...

Underbart! Blåregn och magnolia, jag skulle vara i 7:e himlen.

Desiree said...

Ninnie, tack så mycket.

Annebelle, jag försöker njuta allt vad jag kan för det är såå vackert här just nu.

Saltistjejen said...

Å otroligt härliga bilder!!!! :-)
Mmmmmmm!!!!!
Hoppas ni får fint väder i helgen så du kan njuta av blommorna!

Lullun said...

Otroligt vackert! Känns nästan lite overkligt. Att naturen kan skapa sådana fantastiska kreationer.

Desiree said...

Saltis, på söndag ska det bli riktigt fint. Jag ska se till att njuta.

Lullun, naturen kan verkligen erbjuda mycket vackert att förundras över.

Anna, Fair and True said...

Du kanske kan hjälpa till med blommorna från Sydafrika som jag lagt upp bilder på! :)

Fröken Isakson said...

Vilka underbara bilder. Gillar särskilt den på trädet.

Desiree said...

Anna, har kollat på dina fina bilder. Men tyvärr kunde jag inte namnet på någon av dessa. Men de var otroligt vackra.

Fröken Isaksson, ja den på trädet är nog min favorit också.

Anonymous said...

Ja helt underbara bilder. Förtsätt att sprida denna glädje med det så vackra ci har i vår natur...blommor.

Leif Nilebo