Monday, April 14, 2008

Smallest Church in America

Nu är jag tillbaka från Georgias vackra träskmarker. Men eftersom vi kom hem ganska sent igår har jag ännu inte hunnit gå igenom alla bilder eller skriva ihop mitt inlägg om träsket men förhoppningsvis hinner jag klart det hela till imorgon. Men på denna resa passerade jag förbi denna söta lilla kyrka.
Den ligger längst med Georgias kust ca någon timme söder om Savannah. Nog kan man säga att den är liten. Det är den minsta kyrka jag någonsin varit inne i. Men den är ju väldans söt. Här finns plats för 12 personer. Gudstjänster hålls faktiskt här tredje söndagen varje månad. Man kan också boka kyrkan för bröllop om man vill det är är ett mycket litet bröllopssällskap. Denna kyrka byggdes 1949 för att förbi resande skulle kunna ha en kyrka de kunde stanna till vid och be en bön. Den är öppen dygnet runt. Det är bara att kliva in. ”Var snäll och stäng dörren då du går står” det på en skylt. Till vänster om kyrkan finns till och med en kyrkklocka som kan ringas i. Nu kan jag iallfall säga att jag besökt den allra minsta kyrkan i hela amerika.16 comments:

Anna, Fair and True said...

Nä vilken söt! Dit skulle jag vilja åka!

Saltistjejen said...

Å vilken söt liten kyrka!!
Jag är itne så mycket för just kyrkor, men tycker väldigt mycket om sådana här små och mer "naturliga" inte så pompösa kyrkor! Känns mer som om de faktisk är byggda av och framförallt FÖR vanliga personer. En av de finaste kyrkorna jag varit inne i (egentlgien var det nog ett kapell) är en liten träkyrka från 100-talet på en liten ö som heter Väderskär som ligger längs ostkusten. Även en liten liknande kyrka/kapell på en av öarna vid Höga Kusten där vi var på bröllop för flera år sedan var sådär fin och mysig.

Marie said...

vilken liten sot sak! men den ser annu mindre ut utifran! inifran ser den ju hyffsat stor ut!

Petra H said...

Åh vilken söt och näpen kyrka!! 12 personer låter ändå hyfsat stort ;-)
Ser framemot att höra mer om er träskweekend!
O är nästan i dina trakter den här veckan - eller iaf i grannstaten Georgia (Cornelia - har ingen aning om var det ligger, måste nog kolla på en karta).

Desiree said...

Anna, ja vist ar den for sot!

Saltis, den dar lilla trakyrkan fran 100-talet lat verkligen lacker och vacker. Maste varit ett valdigt stamningsfullt brollop.

Marie, den var liten. 12 stolar fanns det sammanlagt inne i kyrkan uppstallda.

Petra, om O ar i Georgia ar han i mina trakter. Georgia gransar till Alabama och vetter mot USAs atlantkust. Det ar en mycket vacker stat i sodern. Georgia ar en av mina stor favoriter.

Petra H said...

Har kollat på en karta nu, Cornelia ligger nordost om Atlanta, så lite fel håll sett från Alabama. Jag hade gärna följt med honom men jag måste ju ta hand om gästerna som kommer på onsdag!

Fundersam Cecilia said...

Ja den var verkligen näpen och söt.Det låter som något sevärt.Hoppas att ni hade en trevlig resa!

Anne said...

Vilken otroligt söt kyrka, dit skulle jag också vilja åka! Den ser ut att få plats med 2-3 personer men kanske 12 personer (som du skriver) funkar bra. Tänk vad intimt och mysigt gifta sig där, med bara de allra få närmaste närvarande. Visste du om kyrkan (från guidebok) eller råkade ni bara passera den?

Annika said...

Jättegullig liten kyrka...Tänk att dom verkligen har gudstjänser där.
Gulligt.
Jag tycker kyrkor är så intressanta...det är ngt som kommit med åldern. när jag var liten var det nästan det värsta jag visste att kolla in kyrkor med min mamma och moster. Men numera är det verkligt roligt!

Desiree said...

Petra, får hoppas att det blir fler chanser för Georgia är vackert och har mycket att erbjuda.

Cecilia, ja det var en underbar weekendresa vi fick.

Anne, ja jag kan verkligen tänka mig att det skulle vara speciellt att gifta sig i denna söta kyrka. Jag hade läst om den i guideboken men sist vi var där hade vi ändå missat den. Jag är jätteglad att vi hittade till den denna gången så att jag verkligen fick se den.

Annika, kan hålla med dig om att kyrkor är både interessanta och vackra.

Victoria said...

Åh, så liten och fin! Tycker numera om att gå in i kyrkor, det är vilsamt på något sätt (håller med Annika, det är nog åldern), till skillnad mot när man var barn och föräldrarna släpade runt mig och min syster till alla kyrkor på hela Gotland...

MY WHITE COTTAGE said...

En sån söt liten kyrka! Väntar med spänning på ännu fler bilder från er helgtripp!

Må så gott!
Kram Jenny

Marianne said...

Ja, näpen är rätta ordet för den lilla kyrkan. Gud så söt! "Synd" att man redan är gift. Hade jag träffat honom nu hade jag släpat dit honom!

Vi andra rör oss i bloggträsk, tvätträsk och andra vardagliga träsk. Du gör det ordentligt och åker till ett riktigt träsk! Det ska bli jättespännande att läsa om och se dina foton!

Desiree said...

Victoria, ja det är nog så att vi börjar bli äldre och uppskattar andra saker :-)

My white cottage, tack så mycket.

Marianne, ha ha du har så rätt det finns många träsk man kan röra sig i och fastna i i vardagen.

Lullun said...

Den var mig liten. Inte så långt från där min syster bor (i Sverige) har de en lika liten kyrka, men det var en mycket religiös man som bygde för att kunna hålla gudstjänst hemma med sin familj (de var ganska många barn). Lite galet ändå, att ha en kyrka i trädgården... Men "din" var söt! :-)

Toini said...

Vilken söt kyrka och vilken underbar altan du såg ut att ha. Det är så skönt att kunna äta ute eller bara gå ut och ta en kopp kaffe.