Tuesday, April 22, 2008

Rosor och RöstkortNu har våra rosa rosor slagit ut i blom. Det är en sorts klängrosor som vi har på spalj längst med husväggen. Jag tycker de är så vackra dessa stora ljusrosa rosor. De blommar dock en begränsad tid så det gäller att passa på att njuta av dem. Helgen tillbringade vi med en hel del trädgårdsjobb. Klippte, trimmade och gjorde fint. Det ser riktigt vackert och inbjudande ut just nu. Jag köpte lite fler kryddväxter och ökade på min kryddväxt odling på altanen. Nu finns rucola, basilika, mynta, koreander, persilja, timjan och lavendel. Pefekt att kunna gå ut och skörda lite kryddor till matlagningen. Jag köpte mig också en vindflöjel. Gillar det trivsamma ljudet av den då en vindpust sveper förbi.

I lördagskväll åt vi middag utomhus och bjöd över våra svenska vänner. Det kändes faktiskt som en svensk sommarkväll då det blev en aning kyligt då solen gått ner så att jag och S tog fram varsin filt och svepte in oss i men fortsatte ändå middagen utomhus. Att äta utomhus är inte något våra grannar brukar ägna sig åt. Möjligtvis tar de sig en drink eller lite vin eller annan dryck ute på sin altan men det är sällan någon faktiskt sitter ute och äter middag. Men vi är ju svenskar och är det fint väder så vill man ju gärna passa på att sitta ute. Det måste vara något typiskt svenskt över detta.


Nu har även mitt röstkort kommit så att jag som amerikansk medborgare kan ta och göra min plikt och gå och rösta i det kommande presidentvalet till hösten. Ska bli spännande. Jag hittade info på nätet om hur man registerade sig för att kunna rösta och resultatet kom i brevlådan i form av detta röstkort.11 comments:

Annika said...

Jätteunderbara rosor!!! O så fin din trädgård måste vara nu, Desiree!
Vi var hemma hos goda vänner på middag i fredags, trots den enorma värmen under dagen svalnade det av mkt framåt kvällen. Då vet man att det ännu inte är sommar...
Vi äter ofta middag ute,tycker det är så mysigt.
OK, röstkoret...tadamtadaaam...snart är det dags. Är nyfiken på hur det kommer att gå i PA idag...

annebelle said...

Rostid redan nu, underbart. Här börjar det bli musöron på björkarna och då är det dags att klippa rosorna, men jag kan aldrig vänta utan sätter igång innan dess. Har så många rosor så det tar ett tag. Att äta ute är verkligen härligt och hör sommaren till. I dag kunde man i alla fall ta en fika ute i solen här utan att frysa.

Desiree said...

Annika, ja trädgården är verkligen fin nu. Visst är det otroligt mysigt att sitta ute.

Annebelle, åh vad nice att du kunde sitta ute och ta en fika. Då vet man att det är vår. Jag hoppas att det blir en riktigt fin sommar i Sverige i år. En som är mycket bättre än förra iallfall.

Anne said...

Åh, rosa rosor. Mycket fina, förstår du gillar att dessa fina rosor i din egen trädgård. Doftar de mycket också?
Det där med att äta ute verkar inte så populärt, men det är ju så mysigt och trevligt kunna äta ute. Det är som att maten smakar bättre då också.

Marie said...

vilka vackra rosor!

vad kul att du ska ga och rosta, det verkar ju bli ett valdigt jamnt val!

Millan said...

Det ar definitivt nagot valdigt svenskt over att ata utomhus! Vara grannar grillar ofta och garna men sedan ater de inomhus. Hur skumt ar inte det?? Vi alskar att ata utomhus och sa fort solen kommer fram ar vi ute!
Vad harligt att ha gjort fint i tradgarden. Varan ar fortfarande 'under konstruktion' ;-) och det lar nog ta ett tag att fixa fardigt. Jag planterade dock ocksa i helgen. En balkonglada och jordgubbar. Tankte jag skulle kopa en massa kryddor och plantera nasta helg.

Desiree said...

Anne, ja de doftar faktiskt lite också. Det är nog typiskt svenskt att uppskatta att sitta ute. Jag kan förstå att man inte uppskattar det lika mycket här då man har mycket mer sol och värme här jämfört med sverige. Under sommaren kan det ju nästan vara för varmt för att sitta ute och äta.

Marie, tackar. Det ska bli kul och spännande att gå och rösta.

Millan, så gör våra grannar också. Grillar men äter sedan oftast inne. Det finns dock en familj där maken är från sydafrika och de brukar faktiskt sitta och äta ute. Jordgubbsplantor lät hur nice som helst. Olika kryddväxter kan jag verkligen rekomendera. Det blir gott och är lätt.

Lullun said...

Ja verkligen underbara rosor. Och vad härligt med de många kryddorna. Har inte fått fixat till några i år. Planerna var annars, även för mig, större än tidigare år. Men nu tror jag det blir pannkaka av det hela, för denna gång. Men efter semestern i juli ska jag nog se vad jag kan göra åt det. Det blir ju inomhusplantering hur som helst ändå. ;-)

Och ja, rösta klogt nu. Vi litar på dig! *hihi*

Desiree said...

Lullun, inomhus funkar ju det också. Brukar du odla upp från frön eller köper du färdig plantor? Jag har faktiskt köpt färdiga plantor, orkade inte börja från fröstadiet. Jag ska försöka rösta klokt och förhoppningsvis blir det en vettigare president än vad Bush varit.

Lullun said...

Jag har kört båda varianterna; både från frön och färdiga plantor. Till i år blir jag ju lite sen, så det får nog bli plantor. När väl hösten kommer och solen försvinner så är det ju nästan ingen idé att försöka med frön.

Och valet; låter bra! :-)

Petra H said...

Jättefina rosor - så härligt att ha rosor i trädgården!!
Japp, att äta utomhus är nog väldigt svenskt - Os familj har inte ens några utemöbler i Spanien. Men O gillar att äta ute så vi har bestämt att vi ska skaffa ett utemöblemang till hans föräldrars hus i sommar!