Tuesday, April 8, 2008

Nya fototavlorHelgens projekt blev nya fototavlor till vårat matsalsrum. Extra roligt när man kan välja bland sina egna foton. Jag gillar verkligen att fota mat, godis och frukt. Dessa motiv blir ofta bra. Här på väggen hänger nu från vänster till höger: min jumbo kaffekopp från Starbucks, frostiga tranbär, M&Ms peanuts i skål, och min absoluta favorit Godiva chokladasken. Sedan har jag många fler matfoton så det är tänkt att jag ska byta ut dessa med jämna mellanrum.


Har insett att det är mycket billigare att göra förstorningar på foton här. I lördags besökte jag hobby butiken Michaels för första gången. Det är verkligen som ett gigantiskt Panduro. Här fanns mycket roligt för pyssesugna.

Lördagen ägnades också till att plantera några nyinköpta Azaleor till att sätta bland talldungen på vår baksida. Vi köpte också lite fler blommor till rabatterna. De rosa nejlikorna blev riktigt söta.
Ha en bra tisdag allesammans.

18 comments:

Anna, Fair and True said...

Så du gör reklam för Starbucks på väggen! ;)

Petra H said...

Jättefina foton!! Jag har också funderat på att göra förstoringar - var får du dina gjorda?
Och vackra rosa blommor - de kommer Anne också att gilla eftersom hon är en rosaoman (?) precis som jag ;-)

Saltistjejen said...

Jättefina foton!!!!
Ja mat och dryck är ofta väldigt bra att fota. Det ser oftast väldigt läckert ut! :-) Kul att ud byter ut dem vartefter också. Då hinner du ju liksom aldrig tröttna. :-)

Jättefina blommor också. Oj, jag skulle tycka det vore roligt att plantera azaleor utomhus eftersom det för mig är en typisk inomhusblomma. I Sverige skulle de ju aldrig överleva vintrarna.
Kram!

Marie said...

vilka vackra forstoringar! det ar verkligen nagot extra att ha egna bilder pa vaggarna, och just sana dar neutrala ar ju jattefina! sjalv har jag mest familj o vanner pa foton, men jag ska nog satsa pa nagra mer neutrala nasta gang!

den dar affaren later som ett dromstolle for mig... =)

Victoria said...

Wow, håller med de andra om att det är jättefina foton!! Undrar precis som Petra H var du får dem framkallade! Jag har bara framkallat i "vanlig" storlek, och då har jag skickat dem via webben till SuperWalmart och det har funkat bra. Men att få dem i större storlek har jag faktiskt inte tänkt på!

Musikanta said...

Du är ju fenomenal att fotografera. Fantastiskt fina bilder! De pryder verkligen sin plats. Vad beträffar reklam på väggen är det väl inte helt fel. Tänk på Andy Warhole!

Annika said...

Jättefina, Desiree! Du har talang. Dina foton är jättefina!
Vet du, jag har också egenhändigt tagna foton på väggen, och det är verkligen kul!!
Michael's är en verkligt KUL affär att gå och skrota i. Min och karolinas favvisaffär, åtminstone en av dem!
Minns bilderna du har på väggen från bloggen, den med chokladen och dom frostiga tranbären! Jättesnyggt!!
Var framkallar du?? Har hört att Costco gör ett toppenjobb med bilderna.

veronika said...

Otroligt fina bilder!!! Ser verkligen proffsiga ut!

Anita said...

Fina foton!! Skriver du ut dom på en vanlig "printer"? Vad använder du för papper i så fall? Tycker det är en jättebra ide att fota och skapa sin egen konst på väggarna. Det blir ju mycket mer individuellt och dina tryck är ju snyggare än det mesta man kan köpa där ute. Jag blir också sugen att försöka. :-)

Lullun said...

Vad kul! Verkligen! Och fotona de är ju så fina och passar ju perfekt. Åh, den som ändå hade plats till något sådant. Själv måste jag dock bli bättre på det där med närbilder först. :-)

Desiree said...

Anna, jag bor i amerika nu jag får väl dra mitt strå till stacken då det gäller starbucks reklam ;-)

Petra, tack. Jag gjorde mina förstoringar på Costco och har blivit väldigt nöjd.

Saltis, mat, dryck och godis är verkligen ett tacksamt ämne att fota. Det blir kul både för mig själv och för andra att jag byter ut vartefter. Då hinner man inte trötta. Det kostar ju som sagt inte mycket alls att göra förstoringar här och då kan man ju passa på att byta ut dem med jämna mellanrum.

Marie, du hade nog gillat Michaels. Där har de otroligt mycket olika pärlor och annat för smyckes tillverkning. Det är ju jättetrevligt med bilder på familj också tycker jag. Just egna foton är kul över huvudtaget. Det blir ju personligt och trevligt också.

Victoria, du borde absolut prova att få vissa av dina foton förstorade. Du har ju många jättefina på din Flickr site som jag kollat på som skulle bli otroligt läckra. Ramarna var inte dyra heller.

Musikanta, tackar så mycket. Ja det kanske är lite Andy Warhole över starbucks bilden.

Annika, ja Michaels var en rolig affär. Jag förstår att det är en av dina och Karolinas favvis butiker. Jag har framkallat och gjort förstoringarna på Costco. Billigt och det har hittills blivit kanon! Calle har också gjort en del förstoringar där och vi har båda blivit väldigt nöjda med allt hittills. En bild som jag förstorade blev lite mörk men det berodde på att det var otillräckligt med ljus då jag tog bilden. Den slängde jag och ska prova att ljusa upp den lite i photoshop och lämna in igen. I och med att det inte kostar mycket alls att göra förstoringarna så gör det inget om någon eller några bilder inte blir som man tänkt sig.

Veronika, tack.

Anita, jag lämnade in dessa på Costco och printade inte ut dem själv men det kan man naturligtvis också göra om man har en vettig printer och fotopapper. Våran printer är inte så pass bra och i och med att det är så billigt att lämna in så har jag valt att göra så. Jag tycker absolut att du också bör prova.

Lullun, tack. Nog skulle du kunna göra några finfina förstoringar och hänga upp. Du har ju många fina motiv från djur och natur på grönland men också på söta Aaju som skulle bli jättebra på väggen.

Fröken fräken said...

Ja jag håller med dom andra, det var verkligen snyggt med dina förstoringer. Det såg verkligen fräsht ut. Jag har också märkt att det är billigt att framkalla och förstora bilder här. Superbra.

Jättesöta blommor, jag gillar nejlikor och rosa är ju ännubättre

Desiree said...

Fröken Fräken, det är verkligen kul att kunna experimentera då det är så prisvärt att göra förstoringar här. Ja de rosa nejlikorna var verkligen söta.

Anne said...

Åh, vad fina blommor. Rosa som de är :)
Förstoringarna är superfina, smart planera byta ut dem lite nu och då för förnyelse. Jag gillade valet av ram också. Matbilder känns lite annorlunda och spännande, ofta är det ju naturbilder man (jag i alla fall) förstorar och sätter upp. Men matbilder är ju perfekt i ett matrum.Costco gillar jag också då det gäller bilder, bra pris och bra kvalité.
Coolt med colabesöket, den där provningen lät ju helt klart som en riktig höjdpunkt.

Millan said...

Jatte fina tavlor!! Jag haller med om att mat och aven blommor ar valdigt tacksamma att fota. Det ar varre med Nils som flyttar sig sa fort min kamera kommer fram ;-). Vi har gjort en liknande grej med svarta ramar och foton i var lagenhet i Goteborg och jag tankte gora nagot i huset har ocksa.

Det later som om er lordag var lite lik var. Vi var ocksa och kopte blommor till tradgarden. Dock borjade det snoa i sondags sa vi fick itne planterat ut dem som planerat... men det finns ju fler helger :-).

MY WHITE COTTAGE said...

Så fina fototavlor!!! Skulle kunna tänka mig att göra fototavlor av flera av dina underbara blombilder... Du är verkligen duktig på att fota!!!

Här skiner solen idag och det är så härligt! Nu fattas det bara att temperaturen stiger något också... :)

Desiree said...

Anne, jag blev väldigt positivt överraskad av Michaels som hade massor med ramar att välja bland och de var inte direkt dyra heller. Inte dyrare än på IKEA.

Millan, håller med dig till 100% mat och blommor är fina och tacksamma ämnen att fota. Ja liten Nils med mycket spring i benen är nog inte lika lätt att fota.

My white cottage, tack så mycket (ler). Härligt att ni äntligen fått lite sol och fint väder.

Marianne said...

Jag instämmer: Du är fantastiskt duktig fotograf!

Har också en Starbucks-mugg som är min favorit. En snögubbe med halva kroppen målad och halva som handtag. Den dricker jag kaffe ur på morgnarna, men bara då för att spara på den så den inte ska slitas ut. Det kanske den inte kan, men för säkerhets skull : )