Thursday, April 17, 2008

K-märkta hus Birmingham, Alabama

Jag var ute och gick en promenad häromdagen på lunchen och kom in i ett gammalt mysigt villaområde. Här var flera av husen K-märkta. Eftersom jag gillar hus och arkitektur passade jag på att fota lite också. Typiskt för många hus här i södern är den charmiga "american front porch". Fastnade lite speciellt extra för huset med den mysiga röda soffan ute på sin front porch och blomkrukorna. Det ser så mysigt och inbjudande ut. Många av dessa hus har också en takfläkt ute på sina front porches. Det blir ju så varmt här under sommarmånaderna att det behövs även om man sitter ute. Det blev en mycket trevlig promenad som jag ville dela med mig av till er andra.

17 comments:

Anne said...

Jättemysiga hus, de ser inbjudande ut och "lagom" stora ut. Jag gillade det gula också, fint med en färgklick. Sällan husen har starka färger tycker jag.

Saltistjejen said...

Vilka härliga hus. Och som jag sagt tidigare så älskar jag verkligen de här verandorna som finns på så många amerikanska hus. Det ser verkligen så mysigt ut att kunna sitta där och läsa eller bara vara!
Kul att fått "följa med" på din promenad! :-)

Anna, Fair and True said...

Efter att jag bodde i USA och kom hem till Sverige ville jag bygga ett amerikanskt hus i Sverige. Och då just kolonial stil eller ett sådant du har fotat, helst en veranda som går runt hela huset!

Desiree said...

Anne, ja dessa hus är lite mindre än genomsnittshuset eftersom de är äldre. Men visst är de charmiga och fina.

Saltis, jag håller med dig. Jag älskar de amerikanska stora verandorna. De ser verkligen inbjudande och mysiga ut.

Anna, det skulle vara jättehäftigt att kunna bygga ett sådant hus. Hoppas att du får tillfälle och chans att göra detta någon dag. Jag delar din dröm.

Annika said...

Visst skulle det vara lite mysigt att bo i ett sånt där gammalt hus? (fast spökrädslan skulle komma som ett brev på posten, mohohahaha!!!).
Nej, men allvarligt, jag tycker husen är jättefina och charmiga.
Ngra vänner till oss bor i ett gammalt hus, det är verkligen mysigt med knarrande trägolv och fina öppna spisar och gamla fönster...
SKA maila dig om en liten stund!!

Desiree said...

Annika, lite spökorolig skulle man kanske vara fast egentligen borde man nog vara mer orolig över eventuella renoveringar då det rör sig om äldre hus. De är iallfall vackra och charmiga att se på. Tack för kommande hjälp med morgondagens tema.

Lullun said...

Jag gillade också huset med den röda soffan! :-) Och som alltid, är jag svag för sköldpaddor, som jag såg i ditt förra inlägg. du skriver att ni har 30 C nu. Hur varm brukar ni egentligen ha det om sommaren?? Här har vi det smått kallare, med våra -2 till -4, men för ett par dagar sedan var det faktiskt uppe i +2...! :-)

Desiree said...

Lullun, sköldpaddorna var jättefina. Att ha 30 grader redan nu är lite varmare än normalt. Temperaturen nu är egentligen som bäst och detta är behagligaste tiden på året april och maj sedan är det också trevligt under hösten september till november då ligger temperaturen oftast på mellan 20 och 25 grader. På sommaren blir det riktigt hett med 35-40 grader under juli och augusti främst och dessutom är det ofta hög luftfuktighet så det känns verkligen som om man befann sig i en bastu. 20-25 grader tycker jag är som mest optimalt, precis lagom för mig iallfall.

nika said...

Här är jag och smyger och njuter av dina vackra bilder VILKA HUS!!!!!fantastiskt

Anne-Marie said...

Hej Desiree! Jag har inte alls följt och kommenterat mina favoritbloggar som jag skulle ha velat. Skall försöka bli bättre på det. :) Vilka fina hus ni har där du bor. Sådana hus har vi inte alls här i den här delen av Kalifornien. Kul att få ta del av. :)

Marie said...

ah, vilka underbara hus! jag maste definitivt aka till sodra usa och ga pa husspaning, jag ar helt sald pa stora vackra hus. de dar med stor front porch ar ju helt underbart. jag vill ha ett sant hus! :)

MY WHITE COTTAGE said...

Jag riktigt frossar i dina underbara bilder på alla olika verandor - är det ok att jag sparar ner några i min inspirationsmapp för verandor?!?

Fick så äntligen läsa om er förra helgresa - så spännande! Vilken häftig naturupplevelse det måste ha varit. Så annorlunda... Vilket rikt djur- och växtliv. Fantastiskt! Tack för att vi fick vara med på ett hörn!!!

Önskar dig en härlig helg!
Många kramar från Jenny

Millan said...

Ja jatte fina hus!! Ser sa hemtrevligt ut med veranda pa framsidan tycker jag! Innebar K-markt att man itne far riva dem eller andra pa dem allt for mycket? Min chef bor i ett sadant hus har i England och bestammelserna for vad han far och inte far gora (till och med nar det galler tex fargerna pa vaggarna inomhus) ar valdigt strikta. Visserligen ar det ju kul att bo i ett gammalt hus med en massa historia men jag skulle nog anda tycka att det vore lite jobbigt att inte fa inreda som jag sjalv vill.

Desiree said...

Nika, kul att du gillar husen.

Anne-Marie, det är kul att husstilarna och arkitekturen skiljer sig åt i olika delar av USA. Alltid roligt att se bilder från andra ställen av USA.

Marie, jag föll pladask för huset med den röda soffan på verandan. Såg så mysigt och inbjudande ut. Tack för reklamen om min blogg som du la ut på din.

My white cottage, tänkte nog att du skulle gilla och uppskatta detta inlägg. Naturligtvis får du spara de bilder du vill och använda som inspiration till framtiden. Roligt att du gillade resan till Georgia också. Ha en riktigt skön helg.

Millan, K-märkt innbär att man inte får riva dem. Sedan vet jag inte hur mycket man får göra eller bygga om. Jag antar att man måste söka om tillstånd för alla typer av ombyggnationer om det ens är tillåtet. Vet inte riktigt hur strikta reglerna är. Nog kunde man få välja färg inomhus tycker man för det vill man ju gärna få lov att göra.

mia said...

Jag är så svag för Söderns inredning. Mitt enda krav på ett framtida hem är just en sådan veranda.

Lullun said...

35-40 C och hög luftfuktighet! Det är deffinitivt lite i tuffast laget för mig. Har klarat det (har t.o.m klättrat en heldag på en mycket "krångligt" raserad & backig del av kinesiska muren i gassande sol och +42 C, men då var jag också nära att svimma när jag väl nådde mitt mål). Nu, efter så många år utan riktig sommarvärme, skulle jag dock nog ligga utslagen på källargolvet om jag kom till er om sommaren...! :-)

Ninnie said...

Å, vilka bilder! Det ser ju så trevligt ut med den där inbjudande verandan på husen. Jag har alltid fascinerats av dessa amerikanska hus, med sina stora verandor. Jag skulle vilja bo i ett sådant hus!