Wednesday, April 23, 2008

Tid att njutaSkulle vi flytta hem nu skulle vi deppiga sa C till mig i lördags. Jag inser att han har rätt. Vi har verkligen blivit bortskämda med vädret och klimatet här i Alabama. Just nu är det helt perfekt. Det är som en strålande svensk högsommardag med ca +25 grader, sol och en mild bris. Just nu är det som allra bäst och mest lagom. Det är bara att njuta. Juni, juli och augusti lackar dock svetten och AC:n går på högvarv. Men just nu behöver vi vare sig värma huset eller kyla det. Man behöver inte ta med sig eller ha på sig jacka då man åker till jobbet.

Både jag och C inser dock att om/när vi flyttar hem till Sverige måste vi försöka att se till att flytta hem under våren för att inte klappa ihop och bli super deppiga. Vi kan omöjligt flytta hem under hösten eller vintern. Här har vi blivit bortskämda med milda och korta vintrar. Här kan man faktiskt åka och bada nere vid kusten och havet även så sent som mitten på oktober. Men visst är Sverige vackert om våren då våren verkligen har anlänt på riktigt. Maj brukar ju vara en underbar månad med allt som blommar och den intensiva vackra gröna färgen på bladen som precis slagit ut på alla träd. Sverige är fantatiskt under sommaren om det är en bra sommar och inte som förra året. Men den lååånga, kalla mörka hösten och vintern kan jag verkligen vara utan.

Men just nu njuter jag av att kunna gå i t-shirt och kjol. Att kunna sitta på altanen och dricka kalla drycker. Jag njuter av våran vackra Clematis som slagit ut i full blom också.

14 comments:

Annika said...

Helt rätt. Detta är den bästa tiden i vår del av USA.
Det är unbderbart att slippa AC och det är underbart att slippa ha på värmen i huset.
Det är verkligen som du säger idealisk svensk sommar. Vi ligger lite efter er, men jag tror det är marginellt. Det är bara att njuta inna fukten och hettan kommer, för kommer gör det ju inom en relativt snar framtid.
Tror du resonerar helt rätt; den dagen ni flyttar hem så ska det vara i maj månad :-)

Sporty Spice said...

Har ni planer på att flytta hem eller var det hypotetiska tankar? Själv njuter jag i fulla drag av den korta tid då varken värme eller AC behövs.

Desiree said...

Annika, ja man far verkligen passa pa att njuta innan hettan kommer for den kommer.

Sporty, det var bara hypotetiska tankar. Just nu har vi inga planer pa att flytta hem. Men om och nar sa far man val forsoka tajma in det till varen. Det ar underbart harliga tider nu nar man slipper bade AC och varme.

Fundersam Cecilia said...

Jag förstår er och håller verkligen med er.Åk absolut inte när det är som mörkast om ni skulle åka.Vi våra stollar var ju hemma den mörkaste tiden på året då alla andra skulle åka från mörkret.

annebelle said...

Usch ja, man blir deppig i det här klimatet. De här dagarna har dock varit underbara, frisk klar luft, solsken och blå himmel. Värme i solen men svalt i skuggan. Och kallt på nätterna..Jag skulle sakna friskheten som finns här om jag bodde i ett tropiskt klimat. Men alla gråkalla dagar, de klarar man sig utan. Clematis är ursnygga, inte minst tillsammans med rosor.

Victoria said...

Alldeles riktigt, det är nog bäst att flytta tillbaka till Sverige på vårkanten, annars fick man väl en fullt utblommad mörkerdepression på kuppen...!

Toini said...

Vilken vacker blomma.

Jag längtar efter värmen också, vi hade en underbara helg för två veckor sen, för att sen få mer snö igen.

Låter skönt att sitta ute och njuta av en kall dryck!

Lullun said...

Ja, vad ska man säga... Tror nog omvänt; jag skulle nog flytta hem om vintern istället, om jag skulle flytta vill säga. Sommaren här är ju ganska stabil ändå (om än kall), så usch vad besviken jag skulle bli efter en 7 månader lång vinter, att behöva gå hemma i Sverige med +15 och regnrusk en hel sommar.

Att flytta hem om vintern skulle dock vara att flytta hem til ljuset för mig. Och lättare klädsel. Men det är klart; en regnig vinter lockar ju inte heller. Och den risken finns ju den med, när vi pratar om Götaland.

Nej, det får nog vara att skippa hela hemflytten ändå... *hihi*

Hur ser det förresten ut med nya fredagsteman? Jag väntar spänt, så jag kan nätan inte vänta..! :-)

Marie said...

ja, det tal att tankas pa! inte for att jag forstar varfor ni skulle flytta hem overhuvudtaget, ni verkar ha det riktigt bra dar ni ar nu! :)

Marianne said...

Ja, jag längtar faktiskt hem till värmen nu. Det är ju visserligen en jättefin vecka här i Sverige just nu med strålande sol och 12-15°, men det är KALLT om man inte befinner sig i solen. Så jag fryser faktiskt, bortskämd som jag är!

mia said...

Då skulle du tycka om Sverige just nu. Nu visar sig Sverige från sin bästa sida, allting håller på att vakna och slå ut. Himlen är blå och solen skiner, vi har ca 17g idag. Folk går i bara tröjor, och själv sitter jag ute i trädgården med solisar på med laptopen och boken som sällskap.
I såna här stunder finns det inte mycket som kan slå hemma!

Ha de bra!
Kramar Mia

Desiree said...

Cecilia, ja det måste varit en smula kämpigt att hamna direkt i höst och vintermörkret i jämförelse med soliga Florida. Det funkar ju men jag tror det underlättar att göra en evetuell flytt på vårkanten.

Annebelle, ja nu verkar det som om våren äntligen är på väg med stormsteg i Sverige. Det är toppen.

Victoria, ja det är precis den tanken som slog oss.

Toini, hoppas att ni slipper mer snö framöver och får vår på riktigt.

Lullun, ja du är ju luttrad vad gäller både snö, kyla och mörker. Att flytta hem för dig skulle ju bli lite omvänt för det svenska vädret är ju nästan tropiskt i jämförelse med det Grönländska. Jag vet ju att du inte heller har några som helst probelm med mörker och kyla utan trivs väldigt bra.

Marie, ja nog försöker vi stanna här ett tag till iallfall.

Marianne, ja man vänjer sig vid värmen kvickt och tycker att vanliga temperaturer i Sverige är kallt.

Mia, ja nu skulle jag säkerligen uppskatta sverige. Den svenska våren är ju underbar. Alla blir så glada och positiva av den. Sverige är ju otroligt vackert då blommor och blad slår ut.

Anne said...

Du är en liten kokosnöt du, som du själv brukar säga ibland.
Skämt å sido, jag kan helt klart hålla med om att det svenska mörkret och den lååånga slaskiga vintern inte är nån höjdare. Det är nog framför allt mörkret och att den trista årstiden är så lång som jag tycker tär på. Vi har ju inte samma sorts väder här som hos dig, men det är annorlunda det svenska och mycket mildare, vintern kortare, sommaren mycket längre och pålitligt varm och skön. Jag tycker det passar mig och min personlighet rätt bra. Ja, vädret blir ju helt klart en grej när/om man flyttar till Sverige igen...

Ninnie said...

Jaa, passa på att njuta av värmen! Jag avundas dej att leva i ett sånt klimat!
Jag tycker verkligen INTE om mörker och kyla, att frysa är det värsta som finns. Hellre att jag svettas i hög värme!
(Bor på fel ställe i världen tror jag....)