Friday, April 25, 2008

Fredagstema - Favorit Tidningar

Dagens fredagstema är favotidningar. Magazin och tidningar från Sverige är verkligen hårdvaluta för en utlandssvensk. Så fort det är någon som kommer från Sverige hit passar man gärna på att be dem om att ta med sig 2-3 stycken olika tidningar. När jag har läst dem brukar jag ge dem vidare till min svenska kompis S som jag vet uppskattar dem lika mycket som jag. Hon brukar göra samma sak då hon får tag på svenska tidningar.

Mina favotidningar från Sverige är: Amelia, Femina, Damernas Värld, Allt i hemmet, Hus och Hem, Elle mat och vin.

Det finns dessutom ett väldigt stort utbud på tidningar här i USA. De är dessutom mycket billigare än svenska tidningar. Man kan därför köpa på sig lite olika och botanisera för att se vilka man gillar. Tidningar kostar ca 4-5 dollar styck. Går man till bokhandeln så kan man dessutom bläddra och läsa hur mycket man vill där. Här i USA behöver man nämligen inte köpa först och läsa sedan och kan läsa i bokhandeln och sedan ställa tillbaka på hyllan utan några krav på att köpa. Barns and Noble är en underbar bokhandel som dessutom har fik i anslutning så att man kan beställa en kaffe och sedan sitta och mysa med en tidning.

Mina favotidningar här i USA är: Southern Breeze (endast 4 nummer per år). Den tar upp charminga reseberättelser och tips på trevliga resturanger från ställen och staterna kring Mexikanska golfen som Alabama, Louisiana, Mississippi och Florida.

Real Simple, Southern Livning, Better Homes and Gardens. Nyligen upptäckte jag en tidning som heter SELF som har en ganska bra blandning mellan mode/skönhet och hälsa. Prenumererar gör jag på Southern Breeze och har också precis börjat prenumerera även på Simple Life och Southern Living. Prenumerationerna gör att det blir ännu billigare än lösnummerspriset. Med en prenumeration hamnar man på ca 2 dollar per nummer och tidning. Riktigt billigt alltså. Vi prenumerar också på Newsweek då vi inte har någon dagstidning för att få lite nyheter och allmän sammhälls information om USA. Sedan läser jag alltid DN på nätet varje dag.

Ha en riktigt skön helg allesammansHär kommer fredagsteman för Maj månad:


2 Maj.Färgglatt: använd er fantasi och personliga tolkning av ämnet, här är det fritt fram som gäller.

9 Maj. Frukost: Vad äter ni till frukost? Äter ni samma varje dag eller olika? Gör ni skillnad på vardag och helgfrukost? Är ni kaffe eller te människor? Har ni någon speciell favorit mugg/kopp för kaffe eller te?

16 Maj. Svalka: Snart är sommaren här med hettan iallfall för ett flertal av oss som bor i USA blir det många heta sommardagar med hög luftfuktighet. Vart ni än bor, vad gör ni helst under en het sommardag? Hur finner ni svalka på bästa sätt?

23 Maj. Skor: Vilka skor använder ni? Vilka skor längtar ni efter att använda till sommaren? Bästa skorna/sämsta skorna? Favoritskor? Andra snygga, fräna skor?


30 Maj.Böcker. Vilka slags böcker gillar ni? Hur mycket böcker läser ni? Favoritbok, författare?

Lista över deltagare som är med på fredagstemat:

Nilla
Simone
Anna
Desiree
Annika
Anne
Petra
Anna-Saltis
Millan
AuroraBuddha
Anki
Lullun
Marianne
Victoria

Susanne
Lia
http://bo-i-usa.blogspot.com/

15 comments:

Millan said...

Dina favorittidningar ser helt ut som tidningar i min smak!! Verkligen gott att ni kan kopa tidningar sa billigt i USA! Da behover det ju inte bli en sa dyr lyx trots allt. Har ar det billigare an i Sverige men inte lika billigt som hos er!
Kanonbra teman for Maj!!
Trevligh Helg!

mia said...

Oh jag är världens tidningsnarkoman! Den här Southern Breeze kan man läsa den online?
Jag älskar att testa lite olika tidningar, tycker det är bästa sättet till allmänbildning. Som du säger är tidningar är dyra i Sverige men jag köper de ändå, det är väl lite av min last. Det jag verkligen slösar pengar på men man ska väl få slösa de på något!

Kram Mia

Petra H said...

Kul att läsa om vad andra gillar för tidningar, speciellt som jag tycker att det är svårt att hitta bra amerikanska tidningar. Ska kolla efter de du nämnt imorgon på Borders. Visst är det bra att man kan läsa tidningarna medan man fikar på bokcaféerna utan att behöva köpa dem!
Kluriga teman för nästa månad, kul!
Trevlig helg!

Fundersam Cecilia said...

Det är roligt med tidningar.Har dock så mycket olästa tidningar i sverige som jag inte hunnit med.
Skall bli roligt att fortsätta med Show and Tell,såg att du har väldigt bra teman.Skojsigt.

Lullun said...

Tack för de nya ämnena! Något att klura på.

Och ja, kan verkligen tänka mig att Southern Breeze är ett givet val för dig. Newsweek skulle jag också kunna tänka mig att få med posten. Läste den på biblioteket ibland, förr, hemma i Sverige. Och visst börjar jag bli lite avis på era billiga tidningar och alla de underbara bokaffärerna ni har. ;-)

Trevlig helg! :-)

Annika said...

Love, love, love, love dina teman för maj!! Jättebra Desiree!!
Ser fram emot att bita tag i dom!!
Speciellt skorna ;-)))

Vi har samma favoriter ser jag: Simple living, den är jättebra tycker jag.
Visst är det fantastiskt med tidningarna här i USA, så billiga! Som jag skrev hos Anne tror jag inte priset gått upp sen jag kom till USA 1990, men jag kan såklart ha fel.

Brukar du bläddra i Coastal Living? Den tycker jag är så vacker...

OCH JA O AMEN Svenska tidningar är SANN hårdvaluta!!

Ha en jättefin helg!!

Anne said...

Mycket bra teman för maj, riktigt riktigt inspirerande och kul! Känner mig ivrig köra igång direkt faktiskt. Jättebra val.
Self ska jag spana in lite mer, har sett den och känner ju igen den men har aldrig riktigt kollat in den.

Desiree said...

Millan, ja det är toppen att tidningar är så pass billiga här. Kul att du gillar de teman jag valt för maj.

Mia,jag är precis som du älskar att bläddra i trevliga tidningar. Vet ej om man kan kolla Southern Breeze online. Du kan alltid söka och prova.

Petra, ja kolla in några av dessa. Du kan ju sätta dig antigen på bokhandeln och bläddra igen om och kolla in några stycken eller köpa några då de inte är så dyra och se vad du tycker.

Cecilia, kul att du gillar show and tell och hoppas att nästa månads teman blir kul.

Lullun, ja nu får du sätta igång och klura :-)

Annika, jag såg att vi verkar gilla samma tidningar :-) Jag hann inte lägga in någon kommentar utan bara kikade igenom allas show and tell lite snabbt. Kul att du gillar de teman jag valt. Försökte få till en bra blandning så att det inte bara skulle bli för tjejiga teman även om vi alla är tjejer som är med. Skor är ett underbart tema för oss tjejer eller hur?

Anne, ja kolla gärna in Self för den var rätt trevlig som sagt. Jag ska kolla in några av de tidningar som du tipsade om.

Simone said...

HAHAHA!!! Här har jag funderat på att inte fortsätta med temat, så har du hittat på tema som är gjorda bara för mig!! Tror jag skrattar ihjäl mig!! Dina tidningar är fakstiskt helt obekanta för mig! Måste kolla in dom lite.. Ha en bra helg!

Fröken Anki said...

Vad kul att få ännu lite fler tips på tidningar. Jag gillar också bokhandlarna här. Det är så skönt att kunna sitta med en kopp kaffe och bläddra innan man bestämmer sig.

Roliga teman för maj förresten!

Victoria said...

Åh, vilka bra teman för maj som du hittat på! Det blir allt något att bita i. Vem ska göra teman för juni - får jag, får jag, får jag??

Trevlig helg! Kram/Vic

Desiree said...

Simone, roligt att jag valde teman som du verkligen gillar och därmed lyckas hålla dig kvar i fredagtema gänget.

Fröken Anki, ja det är toppen att få lite tidningstips från varandra.

Victoria, ja du har helt rätt. Jag har tänkt kontakta dig och säga att i Juni är det din tur att komma på fredagsteman. Jag är helt säker på att du kommer hitta på kluriga och roliga ämnen. Ha en bra helg.

Anna, Fair and True said...

Bra teman för maj - ska bli kul!

malin2 said...

Jag älskar tidningar!!
Från Sverige prenumererar jag på Tara och Femina.
Här läser jag Chatelaine, Canadian Living, Canadian House and Home... jag de prenumererar jag på. Sedan köper jag sticktidningar och resetidnignar coh inredningstidningar.....
till barnen köper vi yes mag och know mag och... stackars träd.

Desiree said...

Anna, bra att du gillade de teman för maj som jag valt.

Malin2, jag gillar också Tara och Femina. Trevliga tidningar med en bra mix av mode, reportage, inredning och recept. Resetidningar är också härliga och inspirerande.