Wednesday, April 2, 2008

Old Bay SteamerBefinner ni er i södra Alabama i lilla Fairhope så kan jag varmt rekomendera en middag på resturangen Old Bay Steamer. Här har vi varit ett flertal gånger och aldrig blivit besvikna det allra minsta. Tvärtom har jag nog ätit mycket av den godaste fisken och skaldjuren här. Nu när vi var i Fairhope igen passade vi självklart på att gå dit och ta med oss svärföräldrarna dit. Jag beställde ”The Shrimp and Crab Combo” bestående av ångkokta räkor och snow crab. Till detta fick man färska majskolvar och potatis. Det var helt ljuvligt gott. De andra åt både färska ostron och sedan tonfisk som de blev mycket nöjda med. Även Gumbo, en soppa med ris, skaldjur och cajunkryddning är fantastisk här. Man har förstår till fullo att denna lilla resturang blivit nämd och rekomenderad i Southern Livning, The New York Times och Leisure Magazine.

Atmosfären är enkel och gedigen. Ett trevligt hemma hos hak. Ofta på fredag och lördagkvällar har de även live musik med en trubadur som spelar goa skön gamla hits. Stämningen är gemytlig och hit kommer både turister som har vägarna förbi liksom ortsbefolkningen. Förrätterna ligger mellan 8 och 12 dollar och huvudrätterna ligger mellan 12 och 25 dollar. Det är alltså inte dyrt och otroligt gott och vällagat. Det går bra att äta både lunch eller middag här.

Här får jag en demonstration om hur jag ska få ut köttet ur de goda långa krabb-benen. Med lite övning var det inga problem alls.

7 comments:

Marie said...

Vilken underbar måltid det där låter som! Krabbkött och ostron... mmm!

Anne said...

Åh, vilket ställe. Där skulle jag trivas, det låter helt fantastiskt gott det du räknar upp och pratar om. Mysigt ställe också, ett sånt där ställe skulle jag gärna ha nära inpå och tillgång till. Snow crab, vad gulligt. Det har jag inte hört förut.

Petra H said...

Det låter som ett mysigt ställe även om jag inte är överförtjust i skaldjur... Jag hade förresten en liten diskussion med lillasyrran igår när jag ifrågasatte att seafood översätts med skaldjur - all "seafood" är ju inte med skal. Hon blev riktigt irriterad på mig, ha ha!
Vi var på ett liknande ställe i norra Mexico där man kunde äta enorma humrar och andra skaldjur - jag höll mig till räkor dock, de och kräftor är de enda skaldjur jag äter... (jag gillar dessutom inte när man måste "pilla" med maten, som tex revbensspjäll, kycklinglår etc - är lite bekväm av mig!)

Desiree said...

Marie, det var riktigt gott.

Anne, detta stället har blivit en av våra stora favoriter. Allt det vi provat hittills har varit underbart gott. Det är lite klurigt att översätta namn som Snow Crab så jag får skriva det som de kallar det för här. Vet inte riktigt vad detta skulle heta på svenska.

Petra, du har rätt i att all seafood inte har skal. Finns kanske ingen perfekt översättning mellan skaldjur och seafood. Seafood kan ju vara fisk också. Allt man kan fånga i havet räknas ju teoretiskt som seafood. Det är ju en hel del pill med både räkor och krabbor. Du får beställa skalade räkor eller till lagade räkor, pilgrimsmusslor och annat liksom fisk. Det finns ju massvis av sådant som är gott.

Saltistjejen said...

Å vad det verkade gott!!! Nu blev jag sugen på skaldjur! :-)
Älskar verkligen det, men M är inte alls lika förtjust som jag så det nästan aldrig att vi äter det hemma.

Lullun said...

Lustigt, jag har nämligen också nämt drottning-/snökrabbor i mitt inlägg idag. *hihi* (Eller igår, klockan är visst över midnatt.)

Och tack för tipset! Låter som ett ställe vi skulle kunna hitta något riktigt gott till hela familjen. Mums! :-)

Millan said...

Mums! Jag alskar skaldjur sa det dar later som ett stalle for mig. Priserna later ju otroligt bra ocksa. Jag saknar nagot sa dar jatte bra skaldjursstalle har i Bristol. Det finns i och for sig en resturang med just skaldjur men de ar sa otroligt dyra att man bara kan ga dit om man firar nagot speciellt..