Friday, April 18, 2008

Fredagstema - Favoritlåtar

Idag är det olika låtar som gäller. Det gäller alltså att lista låtar vi gillar, låt från tonåren, låt vi gillar idag och en skämslåt. Här kommer mina.

Låt som jag förknippar med mina tidigar tonår är Depeche Mode. Jag var ett stort fan av dem och detta är en av deras låtar som jag verkligen gillade. Jag minns att jag tyckte att Martin Gore var så snygg. Jag visste inte om att han var homosexuell då.När det gäller låtar jag gillar idag så gillar jag fortfarande Kent starkt. Detta är min absoluta favorit låt som kort och gott heter "747". Jag upptäckte Kent 1999 och har älskat dem sedan dess. Har alla deras skivor.
Sedan är jag tvungen att ta upp en låt till i kategorin låtar jag gillar idag. Den kanske är lite småpinsam men detta är en låt som alltid gör mig glad och alltid får mig på gott humör, en låt jag absolut inte kan låta bli att virda upp volymen till och sjunga med.Till sist här kommer min skämslåt. Det får bli "My heart will go on" med Celine Dion. Jag köpte cd:n efter att jag sett filmen och tyckte att den var såå bra då. Hjälp, hur kunde jag tycka det. Det sägs ju att alla som sett filmen Titanic två gånger borde raderas ut från genpoolen och jag kvalar in här. Ja jag skäms.Ha en härlig fredag och helg allihop.

18 comments:

Petra H said...

Oj, det visste jag inte att Martin Gore i DM är gay, men jo, det kunde jag kanske ha gissat ;-) DM är en av de grupperna som jag egentligen upptäckte lite sent men gillar många av deras låtar!!
Kent är också ett av mina stora favoritband trots att jag HATADE dem i början - vilket blev lite av en principgrej eftersom jag ofrivilligt lyckades se dem live två ggr på en vecka 1996!! (på Lkgps universitets sommaravslutning och Hultsfreds festivalen)
Vad är det för en rolig låt med klassfoto-videon? Jag förstår att du blir på gott humör av att lyssna på den!
Nix, Celine Dions My heart will go on gillade jag aldrig, lite av en hatlåt precis som Whitney Houstons version av I will always love you! ;-)
Trevlig helg Desiree!!

Desiree said...

Petra, Kent två gånger på samma vecka det var inte illa. Kanske lite too much i början. Låten med klassfotot heter We are from Barcelona och gruppen heter I am from Barcelona. My heart will go on gillar jag verkligen inte. Jag fattar inte ens att jag kunde köpa den skivan. Det är en riktig sådan skiva som man hoppas ingen ska se eller känna till att man har köpt.

Anne said...

Vilken skön låt (låten du blir på glatt humör av), jag har aldrig hört den tidigare. Jag kände hur det började rycka i benen och mungiporna av den (snygg röd slips och gul skjorta killen som sjunger har också....).
Kent är bra, en grupp jag upptäckt rätt sent egentligen.
Celine Dion och My heart will go on har jag gillat massor. Idag är den ingen favorit, men ingen hatlåt heller.
Trevlig helg! Snart är det du som bossar för fredagstemat!

Desiree said...

Anne, We are from Barcelona är ju kanske en lite småtöntig låt men jag blir som sagt på gott humör av den varje gång. Riktigt trallvänlig är det också. Ja snart är det jag som bossar för fredagstemat. Sitter och knåpar på en lista av olika tänkbara teman som jag har som kandidater. Det ska bli jättekul.

Annika said...

Det är som jag, som var kär i George Michael. Tjaa...inte fattade väl vi att han var gay :-)
Jag gillar vissa av Depeche Modes låtar...
GUD jag blir så nyfiken på klassfotovideon. Skriver ju detta från källaren eftersom min laptop kollas över av en IT-kille idag. KAN inte se era youtubes. Datorn orkar inte med det. Men du kan tro att jag ska kolla sen när laptoppen kommit hem.
OMG!!! My heart will go on har jag väl aldrig gillat, men jag sjöng den perfekt på American Idol karaokee revolution :-))) Hahaha!!!
Gillar Celine Dion mkt annars.
Ähummm...Jag tror jag såg Titanic sådär en 7 ggr på bio..Japp...Som sagt UTRADERNING!!! Har den på VHS också, men kommer itne att köpa den på dvd.
Ha en toppenhelg!!! Helt, helt ljuvligt väder här!! Ni har säkert detsamma.
KRAM!!!!

Petra H said...

Desiree, upptäckte att det finns en låt med I'm from Barcelona på min samlingscd Absolute Svenskt, den heter Britney. Måste direkt lyssna på den igen.. (konstigt namn på en grupp förresten!)

Desiree said...

Annika, tack så mycket för hjälpen. Det gick ju hur smidigt som helst idag för mig att lägga upp detta. Ja du får kolla när IT killen är färdig med din laptop. Hoppas det går bra med den förresten.

Petra, ja ta och lyssna på den. Visst är det konstigt namn på en grupp och kanske också konstigt namn på en sång. Jag vet inte heller om de direkt gjort något mer förutom denna låten.

Simone said...

Allvarligt talat, Gay trodde jag inte att någon var;-) Man trodde nog inte det helt enkelt, George Michel är väl ett typexempel, bög, vadå...

Jönköpingsgänget har en rolig historia för mig! Syrran och jag var på weekendsemester i Jönköping, vi hade konsertbiljetter till Sissel Kyrkebö, bodde på hotell hela helgen och hade det skitbra. Strosade runt på gator och torg när det ur en högtalare skvalade just den här, Im from Barcelona, tror jag den heter,.... gick in skivbutiken och frågade vad det var. Ett kompisgäng härifrån svarade de i butiken. Takten var bra så jag köpte singeln, tog den till Frisikis och la in som ny startlåt, fungerade väldigt bra. Efter en 4 - 5 veckor började den spelas på radio och gick upp på listorna, men jag var först, ´å motionärerna var imponerade!

Så vill jag tillägga att skämmas för C D behöver ingen göra;-)

Lullun said...

*haha* Den var rolig den där Barcelona-låten & videon. Den hade jag inte varken sett eller hört förr!

Och skönt att höra att jag inte behöver raderas ut ur genpolen. :-) Jag har nämligen bara sett filmen 1 gång, och det först 2002, då pojkvännen kom hem med den totalt ovetande om att jag av princip inte velat se den tidigare. *hihi* (Men nog var den ganska bra ändå, även om det var enormt mycket plaskande i vatten. Stackars skådespelare; de måste ha fått förkylning grande under de inspelningarna... :-) )

Desiree said...

Simone, lustigt att folk inte kunde uppskatta den förrän den hade börjat spelas på radio. Gillar man en låt borde man kunna gilla den från början. Men det kanske är så att spelas en låt tillräckligt mycket så börjar folk gilla den eller acceptera den mer. Jag jobbar på att inte skämmas för C D men det går trögt ;-)

Lullun,skönt då klarar du dig om du bara sett den filmen en gång. Ja ja vi har väl alla varit unga och en aning fåninga någon gång. ha en trevlig helg.

Sporty Spice said...

Jag har introducerat Kent för Knickedicken och han ÄLSKAR dem! =) Sjunger med på låtsassvenska för full hals. Hahaha.

Desiree said...

Sporty, kul att knickedicken fallit för Kent. De finns ju skivor där de även sjunger på engelska. Men det är ju verkligen duktigt om knickedicken klarar att sjunga med på svenska. Det ska han ha ett stort plus för.

Saltistjejen said...

Å Desiree, jag var också ett stort stort STOOORT DM fan!!!! Jag bara älskade dem!!! Uptäckte dem inte förrän Black Celebration-skivan vilket var -86 tror jag, men sedan var jag totalt fast. Kan avslja tt den är en av de "skivor" jag fortfarande spelar mycket i min ipod!! :-)
Minns att jag var galet arg när vi alla biljetter var slutsålda till deras konsert -87, men att jag var såååå luycklig när vi fick tag på biljetter då de kom tillabks till Globen på sin Violator-turné -90. Ojojoj!!!!! Det var tider det!!!
Alltså den där klassfotovideon och låten var ju bara skoj!!!! Har heller aldrig hört den förut.
Och Celine Dion tycker jag inte är så skämsig. Inte Titanic heller. Jag tyckte faktiskt Titanic-filmen var bra när jag såg den. Minns att jag var så fascinerad av hur väl de kollat alla kostymer från den tiden och hur bra de "byggt upp" båten särksilt från "katastrofscenerna". Men å andra sidan gillade jag Pearl Harbor-filmen också, vilket är en film de flesta hatar...! ;-) Så det säger kanske en del om min filmsmak...haha!
Jag har inte hunnit med detta låtinlägg. Får se om det blir i helgen, lite sent..
Hopppas du får en skön helg!

Victoria said...

DM är ju precis hur bra som helst, jag gillar dem jättemycket fortfarande!!!

Millan said...

hihi vad skoj att se vad du tycker om for musik. Nar jag tanker efter sa kommer jag ihag att vi 'dskuterat' Kent forrut ocksa. De ar kanonbra!!!!Jag har aldrig sett dem live men gillar deras skivor valdigt mycket. Kananbra musik att ha i ipoden nar man ar ute och traskar. Jag gillar aven laten om Barcelona som jag inte vet vad den heter. Det ar verkligen en san dar feel good lat.

Appropa Titanic och My Heart will go on sa kvalar jag ocksa in i gruppen med folk som sett filmen fler an 2 ganger. Sakert 3 eller toom 4 ganger har jag sett den! Och aven jag kopte Celine Dions skiva efter att jag sett filmen. :-)

Desiree said...

Saltis, kul att du också varit/är stort DM fan. Black Celebration är en skiva jag lyssnat på MYCKET när jag var i mina yngre tonår. Jag fick dock aldrig chansen att se dem live. Kul att du fick gå och se dem och uppleva en av deras koncerter.

Victoria, ah roligt med ännu ett DM fan. Då är vi flera stycken.

Millan, då är jag alltså iallafall inte ensam om att bli så tagen av Titanic filmen att jag gick och köpte skivan efter att ha sett filmen. Det känns bra. Kent är ju kanonbra även om de hållt på länge nu och det var länge sedan jag började lyssna på dem så har jag absolut inte tröttnat på dem.

MY WHITE COTTAGE said...

Hahaha... då får jag väl skämmas också, är nämligen ett stort Celine Dion fans! :) Jag ska faktiskt på hennes konsert här i Sverige den 7:e juli. Det ska bli superkul tycker jag! Men jag har en ganska varierad musiksmak, älskar även Bruce Springsteen, Katie Melua och Norah Jones.

Jag gillade faktiskt också Depeche Mode när jag var yngre. Då skulle man vara synthare - det var coolt! Å det ville man ju vara... haha...

Önskar dig en härlig vecka!
Många kramar Jenny

PS. Tack för berömmet angående vårt kök! :)

Susanne said...

Ja herreguud vad jag var kär i Martin Gore... :)