Wednesday, June 25, 2008

Onsdagsrecept

Bild från Allt om Mats hemsida


Här kommer ett recept som jag provade för första gången igår kväll och som blev riktigt gott. Orginal receptet har jag hittat på Allt om Mats hemsida och sedan har jag modifierat det något. Jag valde att också använda mig av en nektarin då de just nu är nektarin och persikosäsong här. Kombinationen mellan det söta, chilin och kycklingen blev väldigt god.



Chiliglaserade kycklingspett med äpple och nektarin


Ingredienser till 2 portioner

1 st äpple, rött
1 st nektarin
2 st kycklingfiléer
lite salt och lite peppar nymald
2 msk sweet chilisås

1 pressad klyfta vitlök som man blandar ner i sweet chilisåsen

Sås
1 dl naturell yoghurt
lite salt och peppar

skalet från en riven lime
1 tsk mald ingefära


Kyckling- och äppelbitarna steks först innan de träs på spett och eftersteks i ugnen. Jag modifierade receptet här och stekte kycklingbitarna lätt först och sedan körde jag dem på grillen istället för ugnen. Yoghurten kan bytas ut mot lätt creme fraiche.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg grillpinnarna i vatten.
2.Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skär kycklingfiléerna i 2x2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om ca 3 minuter. Trä sedan kycklingbitar, äpple och nektarinbitar varvat på spett och pensla med sweet chili såsen på dessa.
3. Lägg spetten i en ugnssäker form eller kör dem på grillen. Sätt fatetmitt i ugnen och efterstek spetten ca 5 minuter tillskycklingen är genomstekt.




Servera tillsammans med den kalla youghurtsåsen och sedan valde jag att ha bulgur till dessa igår och en god grön sallad.

10 comments:

Petchie75 said...

Vilket intressant recept, det låter väldigt gott... Tyvärr gillar inte min pappa kyckling, och persikor har jag inte sett i PR så antingen får vi äta det "i smyg" i sommar eller så får jag testa det med kalkon istället!!(oftast så går det ju att ersätta kyckling med kalkon även om det blir lite torrare)
Åt förresten persika i bitar i min frukostyoggi imorse, mums! Det är en sådan frukt som jag inte saknat eftersom jag "glömt" bort den när jag bott i PR (speciellt som det var höst när jag flyttade dit, det är ju en typisk sommarfrukt) men nu har jag återupptäckt den!

Petchie75 said...

Och så har jag gjort bort mig totalt - men jag blandar ALLTID ihop persika och nektarin, ha ha!! :D

Marianne said...

Oj, vad gott det här låter! Och alla ingredienser finns här! Det ska absolut provas, men det blir nog inte förrän om ca tre veckor när det är fler än jag som ska äta. Tack, toppenrecept!

Haha, tips till Petra: Persika har Peruk, den är hårig. Nektarin är Naken, den är inte hårig. : D

Anna, Fair and True said...

Det låter och ser jättesmaskens ut!

Petchie75 said...

Tack Marianne, det var ett jättebra knep!! Och ja, det var ju nektarin jag åt imorse så jag tänkte rätt men jag skrev fel, hi hi!!

Desiree said...

Petra, persikor gar sakert lika bra det med. Annars kan du utesluta persikorna helt och bara anvanda applen. visst borde det funka utmarkt med kalkon istallet for kyckling om din pappa inte gillar kyckling.

Marianne, kul att du gillade receptet. Skojigt tips du gav Petra for att hon ska komma ihag skillnaden mellan persika och nektarin.

Anna, det blev verkligen smaskens.

Anne said...

Mums, det här låter jättegott. Spännande kombination med frukt och mat. Jag ska helt klart testa det här. oj, vad många tips och inspiration man får av det här onsdagstemat.
Jag ska nog testa som du gjorde, dvs använda grillen istället för ugn.

Miss Marie said...

mmm, det där ska jag nog prova, det låter gott!

Annika said...

Kul att ni tjejer fortsätter ert onsdagstema :-)
Det ser gott ut Desiree!!
Gillar persika mkt, och där i våra trakter i USA är dom ju extremt goda.
Kram från sommarstockholm!!!

Mia said...

Låter gott, det ska testas på semestern när jag har tid & ork att experimentera i köket!

Kram Mia