Thursday, September 4, 2008

Kräftskiva i Alabama


Nu på lördag är det dax för kräftskiva bland svenskgänget här i Alabama. Vi blir i princip samma gäng som firade midsommar ihop i år men denna gången kommer vi att vara hemma hos en av de andra svenskarna. Det ska bli jättekul och trevligt att få träffas och umgås igen hela gänget och ha något så svenskt som just kräftskiva.

Detta kommer alltså att bli årets andra kräftskiva för mig. Jag fick ju uppleva en kräftskiva hemma i Stockholm med mina föräldrar med äkta svenska kräftor en vacker augustikväll. Det ska dock bli väldigt trevligt att få chansen att uppleva ”en svensk kräftskiva” i Alabama.

Här är det ju inte kräftsäsong längre och därför går det inte att få tag på färska kräftor. Säsongen här är på våren och slutar i slutet på maj. Det kommer därför att få bli kräftor inhandlade på IKEA men det blir nog riktigt bra iallafall. Lite snaps och förhoppningsvis en och annan nubbevisa blir det också.

6 comments:

Annika said...

KUL Desiree!! Vi brukar alltid ha kräftskiva med svennegruppen med män! det var i fjol vi år cajunkryddade kräftor, såååå olika de svenska, men GODA!! I år har värparet redan köpt kräftor för vår kommande skiva!!
Hoppas ni får en urmysig skiva med mkt god mat....Vad mer ska du bjuda på förresten? Och en massa härliga sånger!!
PUST och STÖÖÖÖN vad vi har det varmt och fuktigt idag. Nì?
Kram!!

Saltistjejen said...

Hoppas ni får riktigt roligt på er kräftskiva!!
Lite avundsjuk blir jag...
Kramar!

Petra H said...

Åh, vad mysigt med riktig kräftskiva (dvs med kräftor, det blev ju RÄKskiva hos oss för 2 veckor sedan). Kul att ni har ett svenskgäng som ni kan fira sådana här äkta svenska traditioner med. Det är vid sådana tillfällen som jag saknar Sverige - midsommar, kräfttider, lucia, advent och jul...

Desiree said...

Annika, ja det ska bli jättekul. Det är dock inte vi som är värdpar denna gång. Här är det faktiskt fuktigt som vanligt men hettan är inte allt för jobbig idag. Det blir som sagt köpekräftor från IKEA.

Saltis, tack. Jag hoppas också att det blir lika trevligt och lyckat som vi hade det på midsommar.

Petra, ja det är jättekul att vi startade traditionen att sammla svenskgänget i och med att vi bjöd in till midsommarfest. Nu blir det som sagt kräftskiva och jag hoppas att traditionen fortsätter och det så småningom blir adventsfika osv.

veronika said...

Härligt med en Svensk kräftskiva!

Maken och jag åt kräftor från Ikea i helgen och de var vädligt goda i år! Bara för det så köpte jag bara en kartong , förra året köpte jag två och de var inte alls bra.
Men i år var de toppen , iallafall de paketet vi köpte.
Hoppas ni har samma tur.

Desiree said...

Veronika, det låter toppen. Jag hoppas att det blir så för oss också. Tydligen så sa värdparet att de inte hade fått toppbetyg i år på kräftorna från just IKEA så jag räknar inte med någon större smakupplevelse men ser ändå fram emot att få fira en svensk kräftskiva här. Men man vet ju aldrig och kan ha tur som ni hade. Jag får hoppas på det bästa.