Thursday, September 18, 2008

Äntligen - Svalare

Nu äntligen har de lite svalare vindarna nått oss här i Alabama. Det är så himla skönt just nu. Det känns helt lagom för tillfället med dagstemperaturer på mellan 20 och 25 grader istället för de vi hade tidigare med minst 30 och över. Just nu börjar faktiskt en av de bästa perioderna. Både våren och hösten är långa och milda så dessa två är faktiskt de bästa säsongerna för ett besök här i södern. Hela denna vecka har det varit svalare. Det är så himla skönt! Jag njuter verkligen. Jag ser fram emot att snart snart kunna ta fram några av mina nya klädesplagg jag köpt i Sverige då jag var där. Höstutbudet hade ju redan börjat komma stort.

Imorse då jag var ute på min morgonvända fick jag till och med sätta på mig en långärmad tröja för första gången medans jag värmde upp. Vilken underbar känsla! Något som jag redan nu ser fram emot är att vi om en vecka kommer att sticka ned till vårat favoritställe nere vid Mexikanska golfen, Fairhope, Alabama. Där ska vi träffa kompisar som kommer för att besöka oss. Det ska bli jättekul. De landar i Atlanta, Georgia redan denna fredag men ska först turista lite själva i Georgia innan vi möts upp nere vid kusten och sedan kommer de att följa med oss tillbaka hit till Birmingham och stanna här en vecka. Det ska verkligen bli jättekul att träffas.

Jag blev också utmanad av Petchie i Puerto Rico så här svarar jag alltså på hennes utmaning:

Fem saker jag har i min:

Frys:vi har faktiskt två frysar en uppe i köket och en boxfrys nere i källaren. Båda är riktigt välfyllda för tillfället. Förutom kött, fisk, grönsaker så har jag ett gäng färdig matlådor, vaniljglass, frusna blåbär, gott om egenbakat bröd, blåbärsmuffins, två kanelbullar från Sverige samt svenskt dinkelbröd.

Garderob: skor, tröjor, byxor, kjolar, halsband och armband, tvättkorgen för smutstvätt.


Badrumsskåpet: Listerine, Oliva nattkräm från Apoteket, en body scrub med ingefära som doftar underbart, ett rejält lass med smink, linser och linsvätska.

9 comments:

Anna, Fair and True said...

Åh vad jag önskar att det var 20-25 grader här! 10 grader och gråmulet är inte så kul :(

Jag blev också utmanad och ska väl ta tag i det vid tillfälle :)

Annika said...

Samma här, Desiree! Nu har det varit svalare i ett par dagar...Igårkväll tom ritkigt svalt. SOM jag njuter av det. Hoppas att det håller i sig ett bra tag.
Hösten är den bästa årstiden, helt klart. Love it!

Kul med fem-utmaningen...
Lyllos dig som har två frysar.

TACK för din gulliga kommentar på min blogg idag i detta alltid brännande ämne---att vara utlandssvenk.

KRAM!!!

Fundersam Cecilia said...

Jag längtar också efter svala men det är fortfarande så fuktigt så det känns som jätte varmt.
Men det kommer ju förr eller senare.Vad roligt att ni ska träffa era kompisar!!

annebelle said...

Det där vädret låter som en dröm.

Desiree said...

Anna, jag förstår verkligen att du skulle vilja ha 20-25 grader. Det är en ganska optimal temperatur tycker jag. Synd att jag inte kan skicka en pust av varmare vindar till dig :-)

Annika, visst är det skönt kompis! Så underbart. Jag njuter verkligen. Varsegod, du tog upp ett väldigt viktigt och bra ämne och du beskrev det hela så bra. Ja två fullpackade frysar har jag. Jag får försöka begränsa mig nu för jag skulle kunna fortsätta fylla. Nu får jag snart börja äta ur mina frysar ordentligt.

Cecilia, ja ni har väl mycket mer tropiskt klimat i Florida så hettan och fukten lär väl fortsätta ett bra tag till för er. Japp det ska verkligen bli superkul att få hit kompisar.

Annebelle, jag försöker verkligen passa på att njuta nu och uppskatta klimatet jag har.

Marianne said...

Så skönt. Men i dag har vi också faktiskt lite svalare, bara drygt 30! Lite riktiga moln på himlen dessutom som solen kan vila sig bakom ett par minuter åt gången. Underbart.

Hoppas du får en riktigt skön helg med kompisarna!

Saltistjejen said...

Visst är hösten helt underbar här!! Ja här och här. Du är ju rätt långt bort från mig såklart, men iallafall närmare än vad Sverige är...! ;-)
Jag älskar hösten här just för att vädret ofta är fint och "lagom" varmt, men all fuktighet är borta. Såååå skönt!
De senaste dagarna har vi t o m haft lite crisp i luften. Härligt tycker jag!
Kram!

Petra H said...

Roligt att du svarade på utmaningen! Vilken lyx att ha TVÅ frysar - jag är så glad att vi överhuvudtaget har en rejäl frys efter över 5 år med ett litet frysfack i Bryssel...
Härligt att kunna ha på sig en långärmad tröja ;-) Hur tror du förresten att vädret kommer att vara runt T-giving? Jag längtar sååå efter lite höstkänsla!
Kram!

Suzesan said...

Hej hallau.

Det låter som välförtjänt skönt det där.
Förlåt om jag skrattade men jag kunde inte låta bli. ...."Två kanelbullar från Sverige". Då kommer det uttrycket "Den som spar han har"*fniss* Det lät så gulligt det var därför jag skrattade. Men det är ju lätt för mig att skratta...som har tillgång till dem när jag vill.
Hoppas er helg är fin och att du muntrat upp dig lite.
Kram
Susanne