Tuesday, September 9, 2008

På önskelistanDenna står just nu högt på min och C´s önskelista. Denna kamera som svärfar bestället till sig anlände denna hem till oss. Det hade varit otroligt kul om den hade varit till oss också men det är som sagt svärfar som beställt sin julklapp. Kameror är ju mycket billigare här än i Sverige så det är helt rätt att passa på att köpa sådant här istället om man har möjligheten. Den är helt underbar! Jag och C har testat den lite smått. Den har väckt ett stort ha begär hos oss båda. Vi går här och njuter av att få leka med den än så länge och suktar förstås. Fast vi får nog vänta några månader innan vi kan slå till på en egen. Den tar helt fantastiska bilder. Dock väger den en del. Men det är det värt. Förmodligen slår vi till själva på en sådan efter årskiftet. Eftersom både jag och C delar fotointresset är detta en riktigt bra gemensam investring och present till oss båda framöver.

11 comments:

Annika said...

Girlfriend!! Jag vill också ha!!
Visserligen är jag bra förtjust i min Lumix, modell stor. men den är ingen SLR, och jag kan verkligen ångra att jag inte köpte en SLR den ggn jag köpte min Lumix. Oh well, there is always a next time...
Denna kamera blir en bra investering för er efter nyår.
Får vi se ngra foton tagna med denna kamera?

Desiree said...

Annika, jo jag är säker på att du också skulle uppskatta denna mycket. Visst finns det alltid en next time. Man måste ju börja någonstanns. Jag är ju förvisso nöjd med min lilla Lumix som jag har nu men man får ju helt andra möjligheter med svärfars. Jag skulle dock behålla min lilla Lumix ändå eftersom den utgör ett bra komplement. Den är ju mycket lättare och nättare och på så sätt kan man alltid ha med sig den på ett helt annat sätt än en sådan här pryl.

Saltistjejen said...

Jag är helt säker på att du och C skulle älska en riktig systemkamera!!!! Du tar ju underbara bilder Desiree, så jag ahr nästan varit lite förvånad över att du inte har investerat i en sådan redan tidigare. med ditt fotointresse menar jag.
Tycker det låter superbra om ni båda är intresserade av foto, att ni köper en tillsammans! En julklapp kanske??
Förra året gav ju jag och M varandra en halv katt i julklapp...! ;-) När vi köpte Lipton. Vi tyckte det var så bra för då köpte vi ngåto som vi verkligen ville ha båda två. Och så behövde vi inte fundera på julklappar sedan.
Kram!!

Desiree said...

Saltis, ha ha, en halv katt (Lipton) ar ju en valdigt bra present. Det ar jattebra nar man hittar nagot som bada vill ha speciellt om det ar lite dyrare sa att man kan dela pa det hela. Jag har inte haft nagon systemkamera tidigare da C har haft sin som faktiskt duger bra men nar vi nu har fatt prova pa denna lite sa inser man snabbt hur mycket battre bilder det gar att ta med en sadan. Jag fick ju min Lumix i oktober forra aret sa den ar fortfarande ny och fin och det ar med denna som mitt fotointresse verkligen tagit fart. Men som sagt nasta kamera blir nog en riktig systemkamera. Nu nar intresset ar vackt liksom.

Ida i Québec said...

WOW vilken kamera! Ja, den vill jag också ha! Vad heter den mer än Nikon?

Och jag satt på Best Buy häromdagen och beställde NÄSTAN en ny kamera men så hejdade jag mig i sista stund. Det är för mycket pengar för oss just nu... kanske till jul. :)

KRAM

Petra H said...

Men nu blir jag jättenfiken - vilken Nikon är det?? Vi köpte en Nikon D60 på Costco kvällen innan vi åkte till DC - O provade PRECIS (medan jag läste ditt inlägg) det stora perspektivet - som vi inte hade med på semestern..
Kram!

Anne said...

Kameror väcker habegär! Det är då ett som är säkert. Jag behöver en ny kamera, min är drygt 4 år gammal och i kamerasvängen är det ju en hel livstid. En systemkamera kanske vore nåt. Svägerskan köpte en när de var här, jag undrar om det inte är samma... Vad heter den mer, Nikon nåt????
Låter som en bra julklapp till er, något att längta och se framemot! Perfekt om man delar intresset, här är det främst jag som gillar foto så jag kan inte övertyga/övertala M lika lätt vad gäller impulsiva kamerainvesteringar...

Marianne said...

VA?! Har du ingen systemkamera? Det trodde jag hela tiden! Du som tar så fantastiska foton!

Jag har en Canon D20 och jag älskar den. Men jag måste träna mer så jag blir lika bra som kameran : ) Visst är den mycket tyngre och klumpigare än en liten kompakt, men det är det värt många gånger. Och som du säger, man behåller den lilla som komplement.

Måste också skaffa en sådan där "krage" till objektivet. Här där ljuset är så skarpt begriper jag inte att jag inte reda har en ...

Vad är det för systemkamera C har sedan tidigare? Tänk på att köpa samma märke så att ni kan använda de gamla objektiven och slipper köpa allt nytt.

MY WHITE COTTAGE said...

Jag har också en Nikon kamera, dock en betydligt blygsammare modell (D50), men jag är sååå nöjd med den. Men visst, man drömmer ju alltid om en ännu bättre... Samt diverse objektiv. Investerade nyligen i en extern blixt men jag vet inte... Tycker ändå inte jag får till det här med blixt bilder inomhus... Hatar när det blir skarpa skuggor... Skulle vilja gå en fotokurs och lära mig mer!!!

Kramar från Jenny

Desiree said...

Ida och Petra, det är en D-300 Nikon.

Anne, jag förstår att du är sugen på en ny kamera om du redan haft din i fyra år. Det kan dock vara svårt att övertyga den andre om den inte har något vidare fotointresse och verkligen förstår vilka möjligheter en ny kamera och ny teknik kan ge. Men kanske kan du ändock sätta upp ny kamera på önskelistan som julklapp?

Marianne, nej jag har ingen riktig systemkamera ännu men inte heller en sådan där liten fjantig vanlig kamera utan min Lumix jag har nu är faktiskt rätt bra. Den är lite mittemellan systemkamera och turistkamera. Jag gillar att den är nätt och lätt och den har en riktigt bra zoom. Sedan passade även svärfars gamla närbildsobjektiv helt perfekt till den så det är ett objektiv som jag är riktigt förtjust i. Men självklart skulle jag vilja ha en riktig systemkamera nu när mitt fotointresse har väckts och vuxit på riktigt.

My white cottage, jag tycker alltid att du lyckas ta helt underbara bilder. Du är en duktig fotograf och har sinne och talang för att ta bilder. Men visst är det så att man alltid vill ha en bättre kamera och att man gärna skulle vilja gå en fotokurs för att lära sig mer och utvecklas. Blixtbilder inomhus brukar bli trista. Jag försöker att använda blixten så sällan som möjligt. Gilar inte det skarpa och onaturliga ljuset som en blixtbild ofta ger.

Fritt ur hjärtat said...

Ursäkta en amatör, men vad kostar en sådan kanon? 5? 10? 20? Jag har ingen susning, men vet att jag skall ha en;-) Tur jag bor granne med en fotograf, han får guida mig i djungeln...Man får verkligen habegär, förr ha det bara drabbat mig när jag sett växter, detta är en ny känsla;-)