Friday, October 10, 2008

Animal Kingdom, Disney World

C och L ville gärna gå på Animal Kingdom så så fick det bli. Det visade sig vara ett mycket lyckat val. Jag trodde knappast att denna andra dag skulle kunna toppa våran första dag men det visade sig vara fullt möjligt. Animal Kingdom består av de två världsdelarna Afrika och Asien som är de två stora huvudteman för denna park. Sedan fanns det även några mindre delområden så som Dinosaurland som framför allt riktade in sig på de mindre barnen.

Mitt i parken står det majestätiska ”Tree of Life” som är ett gigantiskt träd där man karvat in över 300 olika djurfigurer i stammen. Miljöeerna när det gäller just djur och natur är mycket imponerande i Anmial Kingdom som är den nyaste av delparkerna inom Disney World. Detta är också till ytan den allra största parken.

Igen imponeras man av de många detaljerna och påkostade miljöeerna som verkligen får en att känna sig som om man blivit förflyttade till djupaste afrika. Här började vårt äventyr med en storslagen safriupplevelse. Så snart man hoppat på bussen förflyttades man snabbt ut på en otroligt äkta safariupplevelse. Bussen skumpade sig fram på de slingriga vägarna längst med savannen. Vi fick se livs levande lejon, elefanter, giraffer, noshörnigar, betande bufflar och antiloper med mera. Denna ”två veckors safari” som utspelade sig under 30 minuter fick en verkligen att tapa andan många gånger om.

Omtumlade i både kropp och själ efter safariupplevelsen steg vi på tåget med avgång i Mombasa, Kenya som sedan tog oss med till forskningsstationen för Anmimal Kingdom. Här fanns många interessanta arter att bekanta sig med. Alla guiderna var otroligt kunniga och duktiga. Det märktes att det var skolade biologer man pratade med.

Från den afrikanska kontinenten tog det oss sedan ca 10 minuters promenad innan vi plötsligt befann oss på ett livligt torg någonstanns i Thailand. Här bestämde vi oss för att inta lunch på resturangen Yak och Yeti belägen vid foten av Himalayas begstoppar i Nepal. Jag beställde en mumsig wok, C beställde nudlar och L beställde en mycket god vietnamesisk soppa. C och L skulle sedan bestiga Mt. Everest genom att hoppa på och uppleva den tuffa bergochdalbanan. Jag valde dock att hoppa över detta och istället fortsätta att strosa runt kring ”baslägret”.

Klockan 15 fick vi träffa Djungelkungen och hans vänner i en underbar show innan det var dag att avnjuta Musses djungelparad.


Under måndagseftermiddagen var det sedan dax för oss att flyga tillbaka mot Birmingham, AL. Flighten gick smidigt och tog ca 1.5 timmar. Vi var tillbaka måndag kväll. Det kändes riktigt skönt att få komma hem efter alla upplevelser. Vi har fått många fantastiska minnen med oss från Disney World.
Tree of Life. Ett gigantiskt träd där man karvat in över 300 olika djurfigurer i stammen.
Jag tyckte det var lustigt att se hur dessa flamingos sov på ett ben med huvudet instoppat under vingen. De måtte ha bra balans eller hur?

Här befinner vi oss i Afrika. Det syns eller hur?Från den afrikanska kontinenten tog vi tåget ut till forskningsstationen där vi fick lära oss en hel del om de olika djuren som finns i denna park. Detaljrikedommen var enorm. Eftersom vi befann oss i just afrika kan man se hur man lastat taket på tåget med allt mjöligt som cyklar, hönsburar, väskor mm.


Här är vi ute vid forskningssationen. Alla guiderna var mycket duktiga och kunniga. Detta var helt klart riktiga biologer. De berättade gärna om de olika djuren och svarade på alla frågor man hade. Här håller en av guiderna på att visa upp en afrikansk jättepadda för C och berätta om den.Mimmi som forskare. Tycker jag var kul då jag själv jobbar på lab.
Här fick jag berättat om vad djuren äter och hur man ger dem olika diet beroende på art, kön, ålder, hälsotillstånd mm. Varje dag fixas maten i ordning. Här höll guiden som bäst på att blanda till en mumsig och näringsrik fruktsallad till någon av fåglarna. Dessa fiberkorvar ser kanske inte så jättegoda ut men som det står på skylten " good source of fibers for primates (apor). Jag antar att dessa fiberkorvar även skulle vara ganska nyttiga för oss människor.Sedan var det dax för en safari ute på savannen. Här får vi ta bussen som sedan skulle ge oss en riktigt häftig tur. Detta var nog dagens största och bästa åkattraktion. En skumpig färd men som var helt underbar!

Kändes verkligen som om man befann sig på en safari i Afrika. Ja alla djuren är riktiga djur och vi fick ju se en hel del olika arter som sagt.
Det här trädet var verkligen läckert. Här har vi elefanterna som sammlats vid vattenhålet för att dricka och svalka sig.

Nu har vi plötsligt bytt kontinent och befinner oss i Asien. Den indiska bussen var så fin och verkligen läckert målad och smyckad. Här såldes glass från bussen. Sedan har vi baslägret i himalaya där ryggsäckar och annat är upphängt. Vi fick också se tigrar i indien samt dessa jättefladdermöss som verkligen såg läskiga ut. Klicka gärna på bilden för att få i större format.


Miljöeerna i parken var helt underbara. Detaljrikedommen enorm. I Asien fanns bambuskogen. Vackra vattenfall och fina orkideér. Jag passade på att handla en god mugg med te då jag var i Asien vid det här ståndet.

Här är det största och läskigaste berogochdalbanan i Asien. Jag åkte inte för jag är för feg för sådant men både C och L åkte och tyckte att den var riktigt bra och häftig.


C i Dinousaurland som egentligen var till för de mindre barnen.


Vi passade också på att gå på en av show. Detta är Lejonkungen vi har gått på. Showen varade i ca 30 minuter och ges regelbundet under dagen. Det var en fantastisk upplevelse detta också. Sång, musik och en hel del interaktion med publiken.


Sist men inte minst var Mickeys djungelparad som avslutning på dagen i Animalkingdom. Här fick vi åter igen möta disneyfigurerna.

Kalle Anka vinklar glatt till oss.


Kalles båt heter ju självklart "Daisy" och här kommer också Pluto.

9 comments:

Saltistjejen said...

Vilken otroligt häftig djurpark!! Jag tycker väldigt mycket om djurparker, men samtidigt kan jag känna att det är väldigt beroende på om djuren verkar ha det bra där. T ex gillar jag inte att se isbjörnar på zoo eftersom det känns som om de verkligen behöver helt andra ytor, och annat klimat, än vad de oftast har. Men denna djurpark verkar superhärlig eftersom man försökt att få miljön så lik djurens naturliga miljö! Bilderna från safarin ser verkligen ut som om ni lika gärna kunnat vara i frika på safari! :-)
Vilken hrälig helg ni haft!
Kram!

Anna, Fair and True said...

Det slår ju inte riktigt riktiga Afrika men ni verkar ha haft kul ändå! :)

Marianne said...

Oj vad häftigt! Det fanns inte när jag var där, men det är ju ett bra tag sedan nu. Ja, duktiga är de, annat kan man inte säga! Å vad jag blev sugen på att åka dit. Vad kul att ni har haft möjlighet att uppleva det här!

Annika said...

AK är inte min favvispark på WDW, men visst är den imponerande!!
Ähum, ni åkte inte Expidition Everest??? jag trodde jag skulle DÖ i den berg-o-dalbanan. Det vette 17 varför jag ens gick upp. Det var Peters fel. Jag höll i mig för glatta livet, K grät...
Men Peter åkte den tre ggr till på raken...
Safarin ÄR kul!!
Som vanligt toppenbilder här hos dig!!

Desiree said...

Saltis, det var liksom en kombination av en nöjespark och en djurpark fast inte en traditionell djurpark utan mer en park som Kålmården där djuren hade betydligt större ytor än normalt att röra sig på. Safarin kändes faktiskt väldigt äkta.

Anna, nej självklart var det inte som en riktig safari men jag tyckte de ändå hade gjort ett fenomenalt jobb på att få till en relativt äkta känsla. Det var riktigt kul iallfall.

Marianne, ja denna del fanns inte heller där när jag var här sist (1990) så det var jättekul och häftigt att få chansen att uppleva just detta.

Annika, nej jag åkte inte expedition Everest men killarna gjorde det till och med två gånger. Jag gillade verkligen den här parken. Det är helt klart en stor favorit för mig. Jag tyckte bättre om animal kingdom än Magic Kingdom. Från det jag minns från Epcot då jag var där 1990 tycker jag att Animal Kingdom slår det också faktiskt. Man tycker olika ibland.

Anne said...

Vad häftigt, superhäftigt. Jag visste inte om denna park, du skrev den var den nyaste och största också (intressant info). Jag skulle gärna besöka alla de parkerna ni besökte under er resa, allting verka så naturtroget gjort. Så äkta och genomtänkt. Jag har bara besökt Universal Studios och det tyckte jag var superbra. Men det finns ju sååå mycket mer, vilket du berättat och visat.
Jag blir faktiskt väldigt inspirerad ska du veta. Hur mycket kostar alla pass och sånt. Jag menar, hur mycket pengar får man räkna med att spendera per dag och park om man vill se och göra ungefär det ni gjorde?

mia said...

Vet du jag var tvungen att komma in hit. Då jag åt frukost imorse och prövade Arlas nya yoghurt med citronsmak kom jag att tänka på det inlägget du skrev om att sakna deras produkter. Nästa gång du kommer till Sverige måste du smaka den! Jättefrisk och krämig! :)

Kram Mia

Desiree said...

Anne, jag tycker absolut att ni ska passa på att uppleva Disney World (FL) eller Disney Land i CA medans ni bor här i USA. Det är en fantastisk upplevelse. Det gick bara att köpa heldagsbiljetter och dessa kostar runt 70 dollar per dag. Man kan köpa biljetter för flera dagar på en gång och då tjänar man en liten slant på detta istället för att köpa dag för dag. Det bästa är att köpa biljetterna redan i förväg på nätet och få dem skickade till sig så slipper ni stå i kö då ni kommer till parken. Det går även att köpa biljetter med så kallat Park Hopper funktion som betyder att ni kan besöka flera olika parker under en och samma dag men detta kostar ca 50 dollar extra. Hotel och övernattning går ju att hitta för en pening som inte är allt för dyr. Vi bodde på ett helt ok hotel för ca 80 dollar natten. Jag kan maila dig och svara på fler frågor om du vill.

Mia, tack för tipset. Den låter riktigt smarrig. Jag ska absolut testa den då jag kommer hem till jul. :-)

Lullun said...

Tack för att vi ännu en gång fick följa med på turen! Jag är helt klart (fortfarande) inställd på att åka dit. Aaju skulle tycka det var SÅÅ kul (även jag)! :-)