Friday, October 31, 2008

Fredagstema och Halloween

Foton från Martha Stewart
Om jag var tvungen att välja en halloween utstyrsel att bära resten av mitt liv...

Ha ha, japp detta är ett mycket passande fredagstema som Anna valt då det faktiskt är halloween här i USA idag. Ja vad i hela friden skulle man välja för dräkt/utstyrsel då????? Detta känns som en jätteknepig fråga. Men dagens tema är verkligen välvalt för det är idag som halloween firas här i USA. Halloween infaller alltid 31 oktober vare sig det är en vardag eller en helgdag. Både jag och C har fixat dräkt men jag tror inte att jag skulle vilja gå klädd i just denna dräkt resten av mitt liv ;-)

Laddat med rejäla mängder godis har vi också gjort. Även om vi hittills aldrig har varit med om att blivit utsatta för några tricks. När man har slut på godis så släcker man bara ner i sitt hus och låtsas som man inte är hemma för att slippa eventuella tricks. Till vårat område brukar som sagt valfärda från andra områden just för att det är så barnvänligt och att vi har trottoarer inom vårat lilla delområde och dessutom stängs trafiken helt av till mörkrets inbrott då barnen börjar går runt på sin trick or treat runda.

Jag skulle nog inte välja något som är löjligt eller direkt obekvämt. Inte heller något som man skulle ha svårt att röra sig i. Något gosig och mjukt kanske? Jag tror faktiskt att jag skulle välja att vara antigen polis eller pilot. Jag tycker nämligen att det kan vara riktigt snyggt med uniform. Det funkar både till vardags och till fest. Man ser inte löjlig ut. Det är praktiskt och snyggt. Det inger viss respekt. Japp detta skulle bli mitt förstahandsval.

Skulle jag däremot välja lite andra dräkter och kategorier skulle jag välja följande:

Teckand figur/Seriefigur: Tingeling i Peterpan för att kunna flyga omkring och ha söta vingar med glitter på.

Historiskklädsel: 20-tal för det känns så glamoröst och är något jag alltid tyckt varit snyggt och coolt mode. Grekisk gudinna skulle inte heller vara fel.

Komiskdräkt: clown slätt och gott för att det inger nyfikenhet och leenden vart man än kommer. Dessutom bekvämt.

Djur: Nyckelpiga eller fjäril för att de är så vackra.

Fantasi eller sagofigur: Fe eller älva.


Happy Halloween allihop!

11 comments:

Annika said...

Happy Halloween, Desiree!!
Visst ska det bli kul!¨
Ser fram emot att se din kostym hör på bloggen på måndag.

Nej,jag har aldrig sett ngra tricks här heller. Det verkar inte förekomma. Det verkar som om det är värre med den saken i sverige, tyvärr. Där verkar dom ha fått precis hela Halloween om bakfoten, tråkigt nog.

Ha en riktigt fin Halloween!! Jag känner mig barnsligt glad idag :-)

StrandMamman said...

Ha en trevlig halloween-kväll!

Petra H said...

Spännande att se vad era dräkter är! Bra idéer om vad för slags dräkter man skulle kunna ha varje dag, uniform har ju många människor på sig [nästan] varje dag.
Trevlig helg och ser framemot att höra om kvällens upplevelser. Intressant att trafiken stängs av ikväll, det låter väldigt barnvänligt och man förstår vilken viktig högtid det är!
Kram

Saltistjejen said...

Å hoppas ni får en riktigt kul kväll i era kostymer! Ska bli roligt att se bilder senare.

kraaam!

Desiree said...

Annika, tack ja det ska bli jättekul ikväll. Det ligger förväntan och spänning i luften helt klart :-)

Strandmamman, tackar tackar.

Petra, jag är glad att vårat område är ett sådant barnvänligt område så att detta kan få bli en stor grej. Känns kul att fira något så amerikanskt när man nu bor här och se till att få fira det ordentligt. Jag är fortfarande rörd över din fina bröllopsberättelse. Jag tycker ni fick till det mycket fint trots att "det nu inte var på riktigt så som du hade tänkt dig" och för ett visum. Tack för berättelsen och kram på dig.

Saltis, jag ska försöka lägga ut bilder så snart som möjligt. Ha en bra helg.

Marianne said...

Ja, du hade blivit jättefin som Tingeling eller fe eller älva. Du ser ut som en liten älva!

Hoppas ni hade en toppen-H!

mia said...

Kikar in för att önska Happy Halloween, ni har väl fullt upp med att trick och treata, själv ska jag fly verkligheten en stund och gå och se nya Bond!

Kramar Mia

Musikanta said...

Hej Desirée! Vet inte om du har märkt att jag inte haft med dig i mina länkar på ett tag. Beror på att alla kontakter försvann när jag skulle redigera en ny kontakt.

Jag hade naturligtvis inte skrivit upp dem (hade glömt att det fanns något som heter favoritlista) utan skulle ta fram alla ur minnet.

Jag kom inte ihåg vad din blogg hette (och inte att du hette Desirée) men så såg jag ditt namn i någon annans kommentar - kom ihåg allt om dig och Portland och och kunde länka tillbaka. Så nu är jag här igen.

Jag hade ju köpt en stor godisask men inga barn har kommit förbi. Ska spara den till Mariannes fredagstema...
Kram och ha det så gott på Halloween!

Musikanta said...

Nu är jag ute och reser... Portland ligger väl inte i Alabama heller... Det är ju Anita som bor i Portland.

Desiree said...

Marianne, tack så mycket. Jag kom ju inte på något fullt lika coolt som du gjorde. Morticia var som sagt hur bra som helst.

Mia, ah kul med nya Bond. Får berätta om den var bra eller inte.

Musikanta, ja det är Anita som bor i Portland. Bra dock att du hittade tillbaka till min blogg. Ha det gott.

Anna, Fair and True said...

Just den här veckan hade jag ju faktiskt medvetet valt detta tema men inte den helgen när det var tidsresetema! Då råkade det bara bli den helgen vi flyttade tillbaka klockan, i alla fall i Europa!

Polis eller pilot är liknande det jag valde, nämligen doktor. Fast läkarrocken är inte lika kul uniform direkt :)

Gillade resten av listan! Jag tycker också om 20-talskläder!