Monday, October 20, 2008

Höst och vantar


Nu har den första riktiga höstkylan nått även oss här i Alabama. Det är dock en strålande vacker höstdag och det har varit riktigt vackert höstväder hela helgen med mycket sol och en klarblå himmel. Här är hösten en av de bästa årstiderna. Den är lång och mild. Det kommer in kallfronter som denna med jämna mellanrum medan det sakta men säkert blir lite kallare för varje månad som går. Kallfronterna brukar vara några dagar. Just nu märker man av kylan framför allt under tidiga morgnar och kvällar. På dagen klättrar temperaturen upp på behagliga 15-20 grader. Det är såååå underbart! Man njuter verkligen av att vara utomhus.

Imorse var dock första riktiga kyliga morgonen. När jag skulle ut på min morgonpromenad fick jag för första gången ha dubbla tröjor och jag hade nog även behövt ha ett par vantar för händerna blev rätt kalla. Kändes märkligt men underbart också. Solen går nu upp vid 06:50 och det är riktigt vackra färger i gryningen kring 06:30. Under min morgonpromenad brukar jag ofta passera golfbanan där det ligger lite konstgjorda sjöar. Det blir ett vackert och trollskt när det ligger en skir dimma över sjöarna pga av att vattnet är varmare än luften. Jag njuter vekligen av dessa morgonpromenader. Det är så vackert, tyst och stilla under denna tidpunkt på dagen. Även om det är jobbigt då klockan ringer och man ligger i sängen under sitt varma goa täcke så är det väl värt att gå upp när man väl kommit ut och får njuta av vackra färger och vacker natur.

Ännu är träden ganska gröna. Det har börjat komma en del gula blad men de riktigt granna höstfärgerna har ännu inte kommit men borde snart vara på intåg. Både jag och C ser fram emot att få hans syster och make på besök här i början på november. Verkar som om vi kommer kunna få chansen att åka upp i bergen och njuta av höstfärger och härliga promenader. C´s chef har en stuga uppe i norra Alabama som vi kommer kunna få hyra billigt. Den ligger ca 2 timmar från Birmingham så det är helt lagom avstånd att köra över en helg också. Det kommer nog att bli toppen. Jag hoppas att vi där kommer att få uppleva likande vacker miljö som på kollaget ovan där det är bilder tagna från South Carolina där vi var för två år sedan. Det var verkligen maffigt och otroligt vackert.

Hoppas att ni allihop fått en bra start på veckan i övrigt.

7 comments:

Anna, Fair and True said...

Undrade just vad höst innebar i Alabama men du svarade på det! Kyligt på mornarna men 15-20 på dagarna. Ser på vädergrejen att ni just nu har 18. Här i Stockholm var det 10 dagar idag men en trist, blåsig och grå dag. Helgen var jättefin däremot!

Petra H said...

Härliga höstbilder! Det låter mysigt med morgonpromenad i höstfräsch luft - det är något speciellt med luften på hösten tycker jag.
Kul att ni snart får besök igen, och vad mysigt det låter att hyra en stuga i bergen.
Kram

Desiree said...

Anna, det är fint med vackra höstdagar vare sig det är Sverige eller här.

Petra, ja det ska verkligen bli kul med lite släktbesök och att få åka upp till den där stugan i bergen är också något jag ser fram emot.

Annika said...

Noll grader här imorse, minusgrader under natten. Men under dagen blev det 15 grader. Perfekt väder nu!! SÅ perfekt. Vi har den perfekta hösten nu, Desiree!! Vi bor i den pefekta delen av US denna tiden på året, eller hur?

Marie said...

va skönt det där låter! lite varmare än här... va mysigt att ni kan hyra en stuga, sånt är ju alltid kul!

KARLAVAGNEN said...

Så otrooooligt vackra bilder!!!

Saltistjejen said...

Så vackra bilder Desiree!
Och vad skoj att ni får besök snart!!! :-) Att ni också får en skön "stughelg" låger toppen. Jag saknar redan vår som var förra helgen...
Kramar!!!!