Thursday, October 30, 2008

Imorgon smäller det...Halloween!!!
Imorgon är det Halloween, jippi! Ska bli extra kul i år eftersom det innfaller på en fredag. Precis som Annika säger så är det så att Halloween ALLTID infaller 31 Oktober oavsett veckodag. Halloween har inget med Allhelgona helgen att göra. Annika har faktiskt gjort en superbra summering över vad som gäller för Halloween så kolla gärna in hennes blogg om ni ska fira detta. Både jag och C har skaffat Halloween kostymer i år men ni får ge er till tåls till på måndag för att se vad vi hade på oss. Vi har handlat massvis med godis och hoppas att det räcker ett tag. Det lär väl bli extra mycket barn som kommer i år då det är extra stort eftersom det är en fredagkväll. Barnen brukar börja komma då mörkret infaller så imorgon ska vi åka hem lite tidigare från jobbet för att fixa oss och godis iordning inför kvällen och firandet. Vi har också blivit bjudna på Halloween party av våra grannar så vi ska dit så får vi se vad det blir för nåt där. Det ska iallfall bli kul och spännande!

Nu så här på hösten och strax innan Halloween så råder det verkligen pumpa tider. Det finns en stor variation och massvis med olika sorter av pumpor då det kommer både till utseende, storlek och färg. Jag tycker pumpor är otroligt vackra. När vi körde upp till Tennessee i lördags passerade vi en hel del små stånd längst med vägen där de sålde pumpor av olika slag. Vi var bara tvugna att stanna vid ett av dessa stånd och fota några av dessa bjässepumpor. Jag tror aldrig att jag har sett sådana stora pumpor innan. De var verkligen gigantiska! Jag skulle uppskatta att de borde väga runt 40-50 kg.
När man kommer ut på landsbyggden så här på hösten passerar man också en hel del vackra bomullsfält. Stora fält med ulliga vita bollar. Även om jag bott här i över två år nu så tycker jag fortfarande att dessa bomullsfält både är mycket vackra och exotiska för mig.


11 comments:

Anne said...

Jag kommer ihåg den coola torra isen du tagit med från labbet ifjol. Jättekul att ni satsar så mycket på Halloween och även klär ut er. Nästa år så ska jag också.....
Jag tror också att just pga att det är fredag i år så blir det lite extra. Som Annika skrev på sin blogg, barnen kanske knackar på lite senare än vanligt också just på det är fredag. Jag är nyfiken på till vad ni ska klä ut er så lovat att du lägger upp bilder snaaaabbbbt efter Halloween så jag får se :)

Annika said...

Det ska bli så kul imorrn! Och sen, Desiree, ska det bli kul att lägga ut våra kostymer på bloggen på måndag :-)
Hihi!
Jag hörde på radion idag att dom varnar för en grym rusningstrafik imorrn, alla vill hem innan mörkrets inbrott. Så det kanske kan vara ngt att ha i åtanke?
Imorrn, hurra!! Som jag har längtat (jag är ett BAAARN!!!)

Stef said...

Hej, kikar lite här på din blogga. Jag bodde i USA i fem år men har nu flyttat hem till sverige. Visst är det härligt med halloween, det låter som att ni slår på stort! Jag och mina kamrater "represent" här hemma och ska ha halloween fest på Lördag! Ska bli roligt att se vad ni spökade ut er till.

Ha det gott!

Stef

Ninnie said...

Så roligt att få se bomullsfält, det har jag aldrig sett ens på bild!
Det där med hallowen har ju spridit sig även hit till Sverige, men jag tror det har mattats av lite de sista åren faktiskt.
Här är det ju mest en helg när man minns sina anhöriga. Vi brukar samlas hos mina föräldrar, så besöker vi kyrkogården och min systers grav,tänder ljus och lägger fina blommor där, sen äter vi något gott tillsammans.
Lite annorlunda än amerikansk allhelgonafirande!
Hoppas ni får en trevlig helg, och det ska bli spännade att se era kostymer sen!

Saltistjejen said...

Å vad roligt att ni ska ha kostymer! Vi har inte fixat några vare sig till oss själva eller Ella. Men det är alltid roligt att se de som är utklädda! :-) Ska bli jättekul att få se fotona på er också!!!
Hoppas nu ni får en härlig Halloween samt en skön helg!
Och du de där bomullsfälten tycker jag verkar suuuuuuuperexotiskt!!!!!!
kram!!

Anna, Fair and True said...

Ska bli kul att höra hur er Halloween var och se vilka kostymer ni valt sen! Här händer ingenting speciellt imorgon. T o m Amerikanska ambassaden hade sin Halloween-fest förra helgen efter det är höstlov den här veckan och många är bortresta. Själv ska jag till Oxford nästa helg och då har mitt gamla college sin traditionsenliga Halloween-fest, Halloqueen, dvs cross-dressingfest! Vet inte varför den inte är just på Halloween men den brukar alltid vara helgen innan eller efter av någon anledning. Vi kommer nog inte klä ut oss då men det brukar vara kul ändå!

Desiree said...

Anne, ja torris är kul. Det brukar bli mycket effektfullt. Får se om vi kör det i år också eller inte. Hi hi ja jag lovar att lägga ut så snabbt som möjligt ;-)

Annika, ja visst ska det bli superkul imorgon. Jag ser verkligen fram emot det hela. Tack för tipset om att åka hem tidigare pga av köeer. Det ska vi verkligen försöka göra. Ha ha jag blir också som ett baaarn!

Stef, hej ja halloween är fantastiskt kul och en underbar helgdag. Vad kul att ni ska ha lite firande på lördag. Ha så kul.

Ninne, vad roligt att du gillade bilderna på bomullsfälten. De är verkligen vackra och de känns som sagt fortfarande exotiskt för mig att se dem. Alla helgonahelgen tycker jag är riktigt mysig i sverige också. Den är speciell på sitt sätt.

Saltis, just där vi bor är halloween riktigt stort och det är jag jätteglad över. Kul att du också gillade bilderna på bomullsfälten.

Anna, vad knäppt att amerikanska ambassade inte ens firade på rätt datum liksom. Ni har ju dock Allhelgonahelgen i Sverige så det behövs ju inte allt för mycket halloween firande. Ha en bra fredag.

DILA said...

Vilka härliga bilder! Jag håller med dig om att pumpor är vackra. Tyvärr smakar de inte lika gott. Jag ska köpa mig en pumpa idag och göra en lykta. Hoppas ni får en trevlig Halloween. Ser framemot att se era kostymer.

Kram Dila

Marie said...

vilka vackra bilder! bade pumpor och bomullsfalt ar verkligen vackra!

Nilla said...

Fint! Ha en bra helg!

Ninni said...

Oj, vilka häftiga pumpor! Jag har aldrig sett så stora tidigare. Jätteläckra!Och bomullsfält! Kul att få se. Vi firar inget här hos oss. Hemma i Sverige brukar vi bara tända ljus på gravarna. Inget firande utan snarare för att minnas sina anhöriga.
Du undrade om min kamera. Jag har en Nikon D40, tre objektiv, ett 18-55 mm och ett 55-200 mm:s objektiv. Sen köpte jag i somras ett macroobjektiv, Tamron 90mm.
Är mycket nöjd med kameran,jag gillar Nikon.
Happy Halloween!