Wednesday, October 8, 2008

Tillbaka från Disney World, Magic Kingdom


Nu är vi tillbaka efter våran helg i Orlando och Disney World (DW). Hela vistelsen där har varit helt fantastisk från början till slut. Vi har upplevt så mycket att det nästan känns som om vi har varit borta i en hel vecka istället för i tre dagar. Upplevelserna har långt överträffat mina förväntningar. Den som tror att DW främst är till för barn tror fel. Som vuxen förundras man och uppskattar man de många påkostade detaljerna på ett helt annat sätt. Så många gånger under denna helg har jag bara stått och gapat och sagt wow! Jag har verkligen fått uppleva många ögonblick av kittlande spänning och glädjerik förväntan.

Första dagen gick vi på DW stor klassiker nämligen Magic Kingdom. Har man inte varit på DW innan är det absout här man ska börja. ”It´s where dreams come true...” får man höra då man stigit in innan för portarna. Snabbt tornar Disneyslottet upp sig i slutet på Mainstreet. I Magic Kingdom fullkommligt vimmlar det av småtjejer i olika princess outfits. Här förvandlas småflickor till Snövit, Törnrosa, Ariel den lilla sjöjungfrun, Askkungen med flera. Disney är bra på att marknadsföra sig och sina produkter så allt i Disneyväg går att köpa.

Oktober visade sig vara en mycket bra tid på året att komma hit. Denna månad räknas som lågsäsong då det inte är några skollov under denna månad att ta hänsyn till. och det var jätteskönt att det inte var allt för mycket folk i parkerna. Köeerna blev inte allt för långa och vi behövde bara använda oss av våra så kallat ”fastpass biljetter” på några av åkattraktionerna som funkar som en slagt förtursbokning. Det märks att systemet är mycket välplannerat och att man här på DW är van vid en stor genomströmning av folk. Oktober månad är också att föredra vädermässigt. Temperaturen låg på ca +25 grader och man slipper därmed både den intesiva sommarhettan likaväl som de stora folkmängderna som råder under sommaren.

Man blir som sagt hänförd över miljöeerna de har byggt upp och detaljrikedomen som finns. Varje åkattraktion liksom delparkerna i sig är har mycket att erbjuda och är otroligt påkostade. Vi började med ett besök hos kapten Jack Sparrow på hans piratskepp tillsammans med de andra piraterna i ”Pirates of the Carribean”.

Då det lackar mot Halloween (som alltid firas 31 oktober) så var Magic Kingdom smyckad med en hel del halloween dektorationer vilka var vackra att se. Vi fick även tillfälle att senare på kvällen avnjuta det extra insatta och speciellt påkostade Halloween fyrverkerishowen. Detta var det mest spektakulära och imponerande fyrverki jag någonsin upplevt. Fullkommligt magiskt. Jag berättar mer om detta imorgon och visar bilder.


Här har man dekorerat och smyckat parken inför halloween som är 31 oktober.Vid slottet hålls det regelbundet olika shower med Disney figurerna under olika klockslag.

Här har vi kära Musse och Mimmi som vinkar glatt.

Första åkattraktione fick bli ett möte med Kapten Jack Sparrow och hans bestättning.


Sedan var det dax att bli något blöt. Men det var jättekul.
Här är lite bilder från Main Street.
Musse och Mimmi som buskar.
Fanns många olika miljöeer inom parken. Här var det vilda västern, där vi åt lunchen var det gammal kolonialstil och på andra ställen var det Tyskbykänsla osv.Det fick även bli ett besök i Spökhuset bland andar och andra väsen. Här ser ni spökhästen som drar ekipaget i vagnen.

Här står jag och C. Jag kunde inte låta bli att köpa mig ett par Mimmiöron. Det hör liksom till då man är här.


Det fick även bli denna söta Mimmioutfit en riktig princess-outfit kan ju ingen tjej motstå vare sig stor eller liten. Inte killarna heller tydligen ;-)

Dagen på Magic Kingdom avslutades med den stora paraden med alla Disney figurerna.12 comments:

Petra H said...

Desiree, du får mig NÄSTAN att vilja besöka DW även om det inte riktigt är min stil med stora nöjesparker ;-) Jag förstår att det är en fantastiskt upplevelse även för vuxna så jag borde nog inte vara så skeptisk...
Jättesöt bild på dig och C + mimmiöronen!!
Kram!

Annika said...

Jamen du har ju RÄTT!! DW är en UPPLEVELSE för alla åldrar! Jaghar varit där tre ggr på fem år. Det har bara blivit så, men visst ser man ngt nytt varje ggn! OCH stället är otroligt! Man förundras över hur precis ALLT klickar, hur genomtänkt det är in i minsta detalj, hur trevlig personalen ÄR, hur rent det är ÖVERALLT!!!
Visst står man ibland bara och säger "WOW"--jag vet!!
Åkte du Expidition Everest???? Det gjorde jag en ggn, men jag gör aldrig mer om det.
SÅ kul att se dina bilder från dent vackra magic kingdom...
KRAM!!

Norrsken och stjärnfall said...

Jag är barnsligt förtjust i Disney och har varit sen jag var liten så ett besök på Disney World skulle inte vara helt fel. Det ser så kul ut och som vanligt är det fina bilder på din blogg.

Ha en bra dag!

Victoria said...

Du har absolut rätt i att DW inte bara är för barn, bara att gå och titta på alla fina rabatter och konstfullt klippta buskak kan vara en njutning - och nu när ni fick se en massa haloweendekorationer också, det var jättefint! Vi har varit där ett antal gånger men faktiskt aldrig sett någon show eller parad med alla figurerna, det får vi ändra på i jul när vi åker dit! Kram!

Victoria said...

Duh - BUSKAR heter det ju! ;o)

Anne said...

Jag blir också sugen på att åka, ni verkar ha haft det toppen! Jag tycker Mimmi och Musse buskarna var väldigt coola, t.om. rabatterna har Disneytema...Det där fyrverkeriet lät väligt mäktigt, det hade jag gärna sett och upplevt.

Lullun said...

Det blir ett framtida äventyr för mig och sonen tror jag, helt klart! Härligt att höra att ni är så otroligt nöjda med er minisemester. Förstår verkligen att intrycken hinner bli så många att det känns som om man har varit borta mycket längre. Ser fram emot kommande inlägg, om resten av er tur! :-)

Emmama. said...

Wow, vilket ställe! Har vänner här som var där i somras och de blev helt tagna! Jättesöta öron du köpte! :)

Desiree said...

Petra, får du tillfälle och chansen tycker jag absolut att du ska göra ett besök på Disney. Detta är inte alls som andra vanliga nöjesparker. Detta är en upplevelse långt utöver det vanliga.

Annika, du fattar precis! Det är som du säger att man blir impad över hur väl allt fungerar och hur allt klickar liksom service och renhet osv. Jag åkte inte expedition everest. Jag är allt för feg för sådant. jag strosade runt kring baslägret istället.

Norrsken och stjärnfall, du borde absolut ta dig till Disney någon dag. Den i Paris ligger ju närmre.

Victoria, ja det var en njutning att se och uppleva. Nästa gång du far dit borde du ta och kolla in någon av paraderna och showerna för många av dessa är helt fantastiska.

Anne, ja det fanns många fina och kul detaljer att lägga märke till som Mimmi och Musse buskarna och så mycket annat.

Lullun, ja till Disney borde du någon dag ta med Aaju. Jag tror att både du och han skulle få det riktigt kul.

Emmama, jag förstår verkligen att dina vänner blev helt betagna av stället för det blev vi också. Det var en riktigt häftig wow upplevelse.

Ida i Québec said...

Åh vad jag skulle vilja besöka DW! Jag har varit på Eurodisney en gång och det var verkligen helt fantastiskt. Jag skulle hemskt, hemskt gärna få komma till ett av de "riktiga" Disney Worlds.
Det enda negativa är väl att det är redigt dyrt - särskilt om man är en familj med två barn. Eller? Om man ska stanna på hotell och tillbringa ett par-tre dagar inne på området.

Härliga bilder! Och vad söt du var med Mimmiöron!!
KRAM

Saltistjejen said...

Vilka härliga bilder!!!! Ni ser verkligen ut att ha haft det superbra!
Jag var j som sgt där när jag var typ 6 år gammal och minns verkligen alla buskra som de klippt som Disneyfigurer! Det tyce jag var supercoolt, men pappa ville inte alls börja klippa häcken därhemma likadant när vi kom hem. Fast att jag tyckte det var ett jättebra förslag! ;-)
Och visst är det som att gå runt i en saga! Härligt! Skulle gärna besöka det nu i veuxen ålder också för jag tror som du säger att man skulle uppskatta andra saker idag.
Jag har förresten en mussehatt (öron) som vi köpte där då, men den är barnstorlek så jag kan nog inte ta på mig den idag.
Kram!

Blogger said...

DreamHost is the best web-hosting company with plans for any hosting requirments.