Thursday, October 2, 2008

Disney World

Imorgon flyger jag och C till Orlando för att bland annat få träffa Mussepigg och hans vänner på Disney World! Det ska verkligen bli jättekul. Jag har förvisso varit på Disney World innan och besökt Magic Kingdom, Epcot Center och Universal Studios parkerna då men detta var 1990 så det är ett bra tag sedan. Det har nog hunnit ändras massor och det finns mycket jag säkerligen inte kommer ihåg. Det kommer ju hela tiden nya delar till Disney World och nya attraktioner att uppleva på platsen. Detta är ju en gigantisk lekpark för så väl barn som vuxna. Här får man faktiskt chansen att igen känna sig som just ett barn i så många avseenden som fantasi, entusiasm, förundran och nyfikenhet.

Vi bestämde oss faktiskt för att åka dit mycket för att en av våra goda vänner från Sverige är i Orlando för att närvara på en konferans. Han stannar kvar några extra dagar för att träffa oss och för att vi gemensamt ska få chansen att besöka Disney. Det ska verkligen bli så kul att både få träffa L och att få träffa Musse Pigg och Co.

Jag är inte dirket äventyrlig av mig då det gäller åkaattraktionerna utan jag är en riktig fegis. Så det får bli snällare saker och ting jag kommer välja att åka. Inga värsting turer för mig inte. Däremot ser jag verkligen fram emot att få besöka och se Dinsey slottet i Magic Kingdom och att få se paraden med Disney figurerna. Jag ser även fram emot att få se fyrverkispelet de har på kvällarna.

Något man får vara beredd på är att det alltid är mycket folk här och det gäller att vara ute i god tid då det gäller plannering och bokningar. Vi har redan bokat bord på olika resturanger för kvällarna då vi är där. De flesta resturanger tar emot bokningar flera veckor innan. Det är inte att tänka på att bara dyka upp på en bättre resturang och fråga efter ett bord. Vi har också redan köpt våra inträdesbiljetter till parken och sett till att dessa ska levereras till hotellet då vi anländer. Det krävs med andra ord en hel del plannering inför ett besök på Disney World. Området är så pass stort och innehåller många olika delparker samt andra attraktioner att man på förhand måste välja vad man vill se och besöka. Det kommer ju att bli ett kortare besök för oss denna gången. Vi åker på fredag eftermiddag och åker tillbaka hem redan på måndag eftermiddag. Vi har därför valt att besöka Magic Kingdom som är klassikern och sedan kommer vi också att besöka Epcot Center. C har aldrig tidigare varit här så det blir nog extra spännande för honom att få uppleva detta äventyret som denna magiska fantasivärld har att erbjuda. På måndag blir det därför blogg-paus men sedan kommer både bilder och reseberättelse om våra äventyr.

10 comments:

mia said...

Det är faktiskt riktigt roligt oavsett ålder! Att se paraden på kvällen var riktigt magiskt.

Kram Mia

Fundersam Cecilia said...

Hoppas ni får det riktigt roligt.Å det är klart att ni får.Perfekt väder,inget regn i sikte så långt ögat når.Var länge sen jag var på Disney World nu och de andra attraktionerna.Tror att Epcot är den klara favoriten i det här huset.
Ha det så trevligt!

Desiree said...

Mia, jag ser verkligen fram emot detta. Det ska bli jättekul :-)!!!

Cecilia, det blir både och för oss. Magic Kingdom första dagen och Epcot andra dagen. Det ska bli sååå kul!

Saltistjejen said...

Skoj!!
Jag var på Disney World när jag var 6 men minns vissa saker glasklart. Tyckte det var superhäftigt att få hälsa på alla Disneyfigurer och jag minns att jag bara älskade hela stället.
Ni kommer få grymt kul!
Kramar!

Lullun said...

Nu har jag läst om er underbara helg vid havet, skrattat gott åt ditt bullmonster och nu ser jag redan otroligt mycket fram emot tisdag, så att jag kan få läsa om er Disney-resa! Hoppas ni får ett riktigt trevligt äventyr!! :-)

Victoria said...

Om ni ska till Universal säger jag bara FASTPASS, FASTPASS, FASTPASS!!! De är dyra men värda sin vikt i guld!! Man bara sveper förbi de där evighetsköerna och sparar hur mycket tid som helst och sparar sina ömma fötter. Ha det så kul!!

Annika said...

VISST! WDW är alltid kul! Jag önskar er en riktigt underbart rolig semester!! Ser fram emot att höra, och se, om allt här på bloggen efteråt!!
HA SÅ KUL!! Kram!!

Anne said...

Vad kul med långhelg och resa! Hoppas ni får det toppen! Jag var på Universal en oktoberlördag för några år sedan, då var det väldigt lugnt och lite folk. Det kanske är lite lågsäsong just nu (även om det så klart alltid är folk i de där parkerna), inte riktigt sommar mer och semestrar men före Thanksgiving och julrusning. Rätt bra tidpunkt åka dit tror jag. Ser framemot bilder och berättelse!

Desiree said...

Saltis, ja det är verkligen något jag ser fram emot att få hälsa på Disney figurerna. Det har jag också ett starkt minne av sedan jag var där sist.

Lullun, kul att du verkligen gillat veckans inlägg på bloggen och att du redan ser fram emot att få höra rapporten om Disney besöket. Ha en riktigt skön helg med Aaju och sköt om dig vännen.

Victoria, det blir nog inte Universal studios. Vi hinner nog inte med detta denna gången tyvärr utan satsar på dessa två istället.

Annika, tack. Jag ska verkligen se till att ha kul och bli som ett barn igen.

Anne, ja jag hoppas som sagt på att det inte kommer att vara helt överbefolkat i parken. Det sägs ju att Oktober ska vara bra att åka dit för då finns inga skollov. Vi får se och hoppas att det inte är allt för långa köeer.

Anna, Fair and True said...

Jag har också varit på Disney World - just Magic Kingdom och Epcot Center - men det var evigheter sedan (1997 eller 1998)! Så jag skulle gärna vilja åka igen! Men det blir nog först när jag har barn om en si så där 10 år för det är ju roligare om de är lite större och minns det.

Ha så kul!