Tuesday, October 14, 2008

Halloween Nalkas

Japp snart är det faktiskt Halloween. I år är det stooort för det infaller på en fredag. Det blir nog extra mycket firande alltså. Halloween infaller alltid här i USA 31 oktober oavsett vilken veckodag det är. I vårat område bor det mycket barn och dessutom brukar de stänga av all trafik här så hit brukar det komma mycket barn även från andra områden. Det är underbart att sitta på yttertrappen och dela ut godis och kolla in alla söta dräkter som barnen har på sig. Även minstingarna som föräldrarna bär på har söta dräkter på sig.

Våra grannar har börjat ställa ut sina halloween dekorationer. Det brukar bli fler och fler allt som man kommer närmre halloween. Redan nu ser det ut att bli en hel del. Själv då vi är svenskar kommer vi att köra lite mer lagom med lite pumpor och sådant. Jag och C har redan ställt ut vackra pumpor på vår yttertrapp och två krukor med vackra höstblommor. Sedan brukar vi karva våra pumpor dagen innan halloween. Det är riktigt mysigt och kul att stå och karva pumpor. Här finns det massvis med olika mönster och figurer man kan kolla in för att karva. Det finns gott om tips på nätet och det finns massor med tips och ideér i olika veckotidningar. Oftast använder man sig av mallar. Det är få som karvar på frihand. Godis gäller att köpa på sig rejält med antar jag i år. På kollaget ovan ser ni hur vi dekorerat på vår yttertrapp i år.

Jag hittade faktiskt min halloween dräkt igår som jag köpte. Känns kul att redan nu ha en dräkt. Men jag avslöjar inte vad det är förrän dagen D. Det häftigaste var nog att C verkligen överraskade mig igår kväll då han kom hem och jag stod i köket. Jag tyckte han hade dröjt ganska länge nere i garaget och sedan kom han in klädd i sin halloween dräkt som han köpt, wow! Den var riktigt cool och läcker. Överrskningsmomentet var ju det bästa. Han har tidigare faktiskt inte brytt sig om att klä ut sig så det var jättekul att han verkligen satsat stort i år. Men den dräkten får ni också vänta med att se till dagen D.


Här har jag varit och fotat lite av våra grannars dekorationer. Plåtpumporna ser verkligen fina ut bland murgrönan i kvällsljuset.


Den här dekorationen blir ju också lite kul speciellt då murgrönan spretar ut genom öronen.Sedan är det många som kör med dessa olika typer av uppblåsbara halloween dekorationer. Jag tycker dock inte dessa är lika fina. Blowups kallar man dem för här.

Happy Halloween på er allihop.

12 comments:

Petra H said...

Vad roligt att ni också firar Halloween, även om kanske i mindre skala än Annika och Karolina ;-) Spännande att få se på Halloween hur era dräkter ser ut!
Plåtpumporna var fina, och praktiska att man kan återvinna dem!
Själva firar kommer vi inte att fira Halloween, det är inte lika stort i Puerto Rico men vi har ju vår första bröllopsdag då så vi får se vad det blir...
Kram!

Desiree said...

Petra, åh först bröllopsdagen är ju riktigt speciell. Då förstår jag att ni inte kommer att fira halloween utan er själva. Ni får hitta på något riktigt trevligt och romantiskt.

Victoria said...

Jag satte faktiskt upp våra halloween-dekorationer idag, inte så mycket men det är ju tid att köpa mer! :o)
Tänkte fota dem ikväll när det blir lite mer stämning, bevis kommer imorrn. Kram!

Annika said...

Plåtpumpor!! VILL HA!! VILL HA!! Tror aldrig jag har sett sådana förr. Superfina!! Jag är impad.
Visst är det KUL nu när Halloween nalkas. Som du vet känner jag mig ju som barn på nytt, haha!!
Alla mina dekorationer är uppsatta och dom lyser så vackert i mörkret. Dagen före Halloween sätter jag spndelnät överallt + att jag lägger ut en liten likkista med en docka i och en gravsten...MORBID är jag! :-)

Fina bilder från ditt område. OCH som du säger, ett stort extra bonus att Halloween är på en fredag iår!
Ska bli spännande att se din kostym!

Anna, Fair and True said...

Ska ni bara trick-or-treat i området eller ska ni på någon fest+!

Desiree said...

Victoria, ser fram emot att få se dina foton, speciellt nu då du har nya fina kameran att fota med. Ja du har ju fortfarande tid att pynta mer om du vill. Vi har inte jättemycket som sagt utan ganska lagom.

Annika, ha ha jag blir också som barn på nytt. Jag gillar verkligen halloween! Det är en kul helg! De där plåtpumporna tycker jag också är jättefina som våran granne har. Jag har för mig att hon sa att hon köpt dem på antigen Sams Club eller Costco fast för några år sedan. Ska du klä ut dig? Dagen innan ska nog både jag och C karva varsin pumpa också. Det är alltid en mysig sysselsättning.

Anna, vi ska faktiskt göra båda. Först blir det nog trick or treat (sitta på trappen och dela ut godis till alla barn så långt godislagret räcker) och sedan ska vi faktiskt på halloween party hos våra grannar. Ska blir kul att se vad de andra ska klä ut sig till.

Marie & Mike said...

Det skulle vara riktigt roligt att fira Halloween i USA nån gång, men just nu får jag nöja mig med att följa det i bloggvärlden! :)

Lullun said...

Nu blev jag ju riktigt nyfiken på era dräkter. Och så måste jag vänta i över två veckor på "svaret"! Hmmm... ;-) Ska bli kul att se! Och håller med; de uppblåsbara dekorationerna är inget för mig. Men du hade fångat en hel del annat fint på bil! :-)

Anne said...

Bra poäng där, det kommer säkert att vara ännu mer i år just för att det är en fredag...
Jag blev också nyfiken på era dräkter, men jag får ha tålamod :)

Marianne said...

Vilka fina pumpor ni har! Är det dem ni ska karva i sedan? Jag tycker det där verkar så roligt, just som du säger att sitta på yttertrappen och dela ut godis och titta på alla barn.

Ska bli skoj att se era dräkter sedan!

annebelle said...

Oj vilka häftiga figurer!

mia said...

Plåtpumporna var riktigt snygga!

Kram Mia