Thursday, October 9, 2008

Fyrvekerier och Gourmet

Båda våra kvällar under helgen blev otroligt lyckade och helt fantastiska de också. Jag känner mig mycket nöjd med de båda resturangerna som jag bokade bord på. När man ska till Disney World och ska se till att gå på en bättre resturang så gäller det nämligen att boka bord i mycket god tid. Jag hade gjort dessa båda bokningar redan för ca 6 veckor sedan.


Det var rätt skönt att få komma tillbaka till hotellet en stund och ta igen sig samt ta sig en dusch innan det var dax att gå ut och äta middag. Man har liksom varit ganska slut efter en heldag med massor av upplevelser och äventyr i parken. En paus för att pusta ut och fräsha till sig har varit helt rätt. Vi har under dessa dagar sett till att vara i parken då de öppnar vid 9 tiden på morgonen och sedan åkt tillbaka till vårat hotel vid femtiden innan det har varit dags för middag vid 7.

Det finns gott om lyxiga hotel och resturanger belägna strax utanför parkerna men inom själva Diseny området. Första kvällen gick vi på en resturang som låg på en av dessa lyxhotel, The Grand Floridian spa and resort. Bara att passera lobbyn på detta hotel var en mäktig upplevelse. Resturangen Narcooses låg precis vid vattnet och hade fått ett väldigt trevligt bord. Efter en helt utsökt trerätters middag (med ett mycket gott vin från Oregon) så avslutades kvällen på Narcooses med att vi gick ut på resturangens veranda för att där kunna avnjuta de extra insatta och speciellt påkostade fyrverkerierna inför halloween. Det kändes som om vi fått sittplatser på första parkett. Vi befann oss på helt rätt avstånd för att verkligen njuta av detta vackra spektakel och återspeglingen färgerna från fyrverkerierna i vattenytan gjorde inte saken sämre. Det var verkligen en stor wow faktor på just fyrverkerierna. Detta är helt klart de bästa jag upplevt. Till fyrverkerierna hade de nämligen speciell sång och musik och en perfekt samklang mellan uppskjuten och musiken. Det var helt otroligt!


Under våran andra kväll gick vi på Emril´s resturang belägen inom downtown området för Orlando. Även här fick vi en fantastiskt god middag. Emril är en mycket känd kock från New Orleans och köket var därmed inspirerart med kryddstark och mycket god mat. Även här fick vi njuta av otroligt delikat mat och allra bästa tänkbara service. Sedan avslutade vi vår andra kväll gen om att gå en promenad runt området på Universal City Walk stråket bland neonljusen av butiker och resturanger. Området kändes väldigt modernt och hippt.Detta var den mäktigaste och mest imponerande fyrverkeri upplevelse jag någonsin sett.


Lite bilder från lobbyn och den otroligt stora och maffiga blomsterbuketten som fanns där på Grand Floridian.
Universal City Walk låg nere i Orlandos downtown område. Här fanns gott om resturanger, butiker och nöjen. Det var en upplevelse i sig att promenera runt här bland neonljusen.

9 comments:

Anne said...

Jaaa, det går ju inte låta bli att bli sugen och inspirerad på en resa till Disneyland efter att ha läst och sett dina inlägg. Så man ska boka restauranger i supergod tid innan, om du bokat redan 6 veckor innan... Men god mat och bra restaurangupplevelser är ju en del av en lyckad resa, så det vill man gärna att det blir bra. Gjorde du en del research på restauranger och bokade sen de du läst positivt om, eller var det en riktig chansning och att du bara tog nån på måfå (utan att kolla upp dem desto mer)?
Fyrverkerierna låter helt fantastiska, som en hel show i sig. Det hade jag väldigt gärna sett och upplevt, låter som ni hade allra bästa tänkbara ställe att sitta och titta på dem också.

Millan said...

Vilken helg ni fick!! Det later helt fantastiskt! Jag tycker hela upplevelsen later jatte rolig och skulle valdigt garna vilja ta med mig Nils dit i framtiden!! Jag tror inte att Euro Disney ar lika storslaget pa nagot satt. Vad bra att du lyckats boka bord pa lite finare resturanger dessutom och fick uppleva vackra fyrverkerier! Jag ar impad av dina foton av dem for jag har aldrig lyckats ta bra fyrverkerifoton....
Kram!

Fundersam Cecilia said...

Ja fyrverkeriet där är något utan dess like.Ni var det många år sen vi var där men det är något jag aldrig kommer att glömma.Bor vi kvar här när barnen blir lite större så har jag en känsla av att det kommer bli ett o annat besök där när vi bor så pass nära som ni gör.
Det lät som att ni haft riktigt trevligt under dagarna där.

Annika said...

Fyrverkerierna på WDW ÄR otroliga!! Wow! jag vet.
Det kan nog inte understryckas att man MÅSTE boka bord i TID!!! Ibland 6 mån i förväg. Som frukosten med askungen och prinsesorna i Askungens slott på Magic Kingdom.
Jag tycker att nästan all mat jag ätit på de bättre WDW restaurangerna har varit JÄTTEBRA!!

Nina said...

Det låter verkligen som ni hade en riktig toppenhelg! Orlando (och Las Vegas) är säkert i en klass för sig vad gäller nöjen i alla dess slag. Jag var aldrig intresserad av Disneyworld de gånger jag åkte till Orlando (jag bodde ju i Tampa för inte så längesen), men jag såg lite av kommersen och turistfällorna på International Drive. Min största Orlando-upplevelse var nog när jag och de andra i SWEA Tampa Bay var med och invigde IKEA där, hehe.

Jag läser förresten din blogg regelbundet sen länge, är bara dålig på att kommentera. Har länkat till dig från min blogg om det är okej? :) Dina reseberättelser är alltid kul att läsa.

Vad tycker du förresten om Kid Rocks sommarplåga All Summer Long? Den har ju kopplingar till din bloggtitel... :)

Desiree said...

Anne, precis som Annika säger i sin kommentar är det jätteviktigt att boka bord i mycket god tid om man vill gå på en av de bättre resturangerna och inte de vanliga kedjorna som finns överallt. Upp till 6 månder innan kan ibland krävas. Jag såg till att göra research innan vad gällde resturanger. Jag hade en guidebok över Florida och läste i den och kollade även menyerna på nätet innan jag bokade bord. Varmrätterna på båda ställena kostade runt 35 dollar och för och efterrätterna runt 10 dollar styck. Jag tycker absolut att det var värt pengarna på båda ställena då maten och servicen verkligen var utsökt och av toppkvalité. På den första resturangen drack vi förrseten ett mycket gott vin från just Oregon som hette:Pinot Noir från King Estates 2006. Har du kanske varit på denna vingård? Väldigt gott vin som sagt.

Millan, javisst ska du ta med Nils och bönan till Disney. Det rekomenderas varmt. Jag skulle gärna åka till Disney i Paris också någon gång framöver.

Cecilia, ja men visst ni bor ju verkligen lägligt och kan passa på att gå och utforska alla de olika delparkerna samt Seaworld och även vattenparkerna. Jag hade gärna åkt tillbaka för att kolla in fler av dessa parker.

Annika, du har absolut rätt i att man bör boka bord i mycket god tid. Jag tror faktiskt att det var du som tipsade mig om detta och jag är jätteglad över detta tipset. Vi blev som sagt otroligt nöjda och belåtna båda kvällarna. Dessa två dagar blev helt fantastiska och har gett oss så många underbara minnen. Jag hoppas att jag får chansen att återvända och se fler av delparkerna.

Nina, du får jättegärna länka till min blogg. Kul att du gillar den och läser den. Det lät både kul och spännande att få vara med om att inviga IKEA. I love IKEA!

Lullun said...

Vad härligt allt blev så lyckat! kan tycka det är lite svårt att planera så långt i förväg vart man vill äta, måste jag erkänna - speciellt om man reser med barn. Men jag antar att det bara är något man får "tvinga sig till". Ni reste ju i lågsäsong också. såg ju också Annikas kommentar om 6 månader... Men lockad till en Florida-tripp i framtiden blev man ju! :-)

Desiree said...

Lullun, ja det var lite stressigt att hitta rätt ställe som man ville gå ut och äta på. Jag ville ju liksom att det skulle bli bra och att jag skulle välja rätt också. Blev lite chockad första gången jag hörde att man bör boka fler månader eller veckor i förväg men man får liksom ta det eftersom det är så. Det var jätteskönt att det var lågsäsong och inte så mycket folk.

mia said...

Det är verkligen så roligt att titta in här och läsa, jag blir aldrig så ressugen som när jag besöker dig!

Ha en härlig helg!
Kram Mia