Thursday, October 16, 2008

Pumpor och KaneldoftDet märks nästan mer att det är höst ute i butikerna för tillfället och att Halloween snart närmar sig. Det har redan börjat säljas halloween godis överallt. Dofter av kanel, andra kryddor och pumpa dominerar bland levande ljus. Kanelkvastarna som jag skrivit tidigare om på bloggen finns nu att handla och dessa sprider faktiskt en helt underbar doft i hem och kök. Stora vackra pumpor finns att handla ute i buikerna och blommor i både buketter och krukor med gula och orangefärg dominerar. Jag ser faktiskt fram emot lite höstmys och att få njuta av tända ljus och botanisera bland olika recept med pumpa.

Även naturen är väldigt vacker här under hösten. Under oktober och novermber får träden verkligen en färgsprakande palette i gult, rött och organge. Just i dessa trakter som ligger vid foten av Appalacherna och där det finns väldigt mycket skog så kläs naturen verkligen i en färgsprakande skrud som böljar vackert upp längst med bergen och kullarna som omger Birmingham. Än så länge är dock de flesta träden gröna.

Det har kommit lite svalare luft speciellt märks detta under morgon och kväll. Jag njuter av den blå himlen och solskenet. Luften kan emellanåt kännas så där härligt frisk och krispig. Det är sååå skönt. Hösten här nere i södern är faktiskt en underbar säsong. Den känns inte alls så där lång, mörk och tung som den kan göra i Sverige. Den friska luften känns som sagt helt underbar.Framför allt märks hösten av att det blivit kortare dagar. Jag har faktiskt sett till att köpa mig en bra reflexväst för mina morgonpromenader så att jag ska synas ordentligt. Man ser också att de första löven har börjat trilla ned från träden bland villa trädgårdarna. Det är vackert. Folk har börjat dekorera inför halloween och Thanksgivning helgerna som sker i slutet på oktober respektive november. Jag ser fram emot dessa båda helger. Jag ser fram emot pumpor, höstlöv, tända ljus osv.

Jag inser att jag på många sätt och vis kommer att sakna klimatet här. Det är nog det jag kommer att sakna allra mest den dagen vi flyttar hem. Ibland kan jag längta efter mer höstmys väder men jag njuter också av just denna milda underbara säsong då sommarhettan äntligen har lagt sig och man kan vara utomhus och njuta på ett helt annat sätt. Våra tallar har påbörjat sin värst barrsäsong. Det kommer bli mycket krattande här framöver.

Här ovan är fina höst dekorationer från Martha Stewarts hemsida där finns massor av inspiration för hösten samt de stora helgerna halloween och Thanksgiving.

7 comments:

Anne said...

Kanelkvastarna minns jag så väl att du skrev om i fjol, det är inte alls lika vanligt i mina delar. Synd, jag tycker det låter jättemysigt och så passande för den här årstiden. Vad bra att du köpt en reflexväst, det är verkligen bra för mörka, tidiga morgnar (eller kvällar, det blir ju även mörkt rätt tidigt). Jag kan tänka mig att det måste vara en ljuvlig årstid i Alabama i oktober.Annika har ju också skrivit om hur fin oktober är i hennes delstat. Fint i era trakter med så utdragen och skön värme i slutet av oktober.
Jag gillar allt höstpynt man har här. I Sverige är det ju inte något på hösten direkt, ja julpynt då förstås men inte samma tradition här med alla fina höstdekorationer.

Desiree said...

Anne, jag har ännu inte köpt någon kanelkvast men jag ska nog göra det. Det doftade så himla gott om dessa. Ja jag gillar hösten här i USA mycket bättre än i Sverige för den känns liksom mer festlig. Det är väl en mix av de stora helgdagarna och att man är riktigt bra på att dekorera samt att det är soligare och inte bara grått. Har ni fått det kallt ännu i dina trakter? Ja reflexvästen tror jag var riktigt bra att köpa. Det är en billig livförsäkring. Jag känner mig mycket tryggare då jag är ute med den på.

Marie said...

jag kan verkligen förstå att du kommer att sakna vädret i alabama när ni flyttar tillbaks till sverige. fast fö min del verkar somrarna i alabama vara lite för varma och fuktiga, men hösten desto bättre!

härligt med höstmys!

Annika said...

Idag var det 10 grader vid uppstigandet, igår var det 24...Men det ska bli kallt nu. Inget gläder mig mer :-)
Desiree, detta är "vår" årstid! Det är nu v¨år del av USA bjuder på det allra vackraste av vackra. Jag njuter när jag ser träden skifta färg. Jag känner livsandarna spritta i kroppen. Jag njuter...

MY WHITE COTTAGE said...

Skrutt, hade precis skrivit en lång kommentar men den försvann ut i cyperspace... Jag börjar om!

Det lät väldigt mysigt med kanelkvastar tycker jag. Det måste vara en underbar doft som sprider sig!

Här njuter jag av soliga höstdagar och trädens färgprakt. Det gäller att passa på för snart kommer en dag med ordentlig blåst och då är alla vackra löv borta i ett nafs!

Önskar dig en fin helg!
Kramar Jenny

Desiree said...

Marie, ja sommararna kan vara rätt jobbiga faktiskt. Då är det skönt att boka in lite sval och skön sommarsemester i Svedala.

Annika, ja vännen du har så rätt detta är verkligen en av de allra bästa årstiderna för oss som bor i dessa trakter. Nu finns det så mycket att njuta av. Här har de också sagt att det ska bli kallare till helgen. jag ser riktigt fram emot det. Jag njuter också.

My white cottage, åh det är så jobbigt när man skrivit en lång kommentar och den försvinner. Tack för att du orkade skriva en igen dock. Kanelkvastarna är verkligen trevliga. Det finns ju mycket vackert hösmys att njuta av i Sverige också. Ni bor ju så himla fint med otroligt vackra miljöer kring husknuten så fortsätt du att njuta av allt det fina ni har. Kram.

Ninnie said...

Underbara höstbilder du bjuder på! Visst är hösten en underbar årstid, iallafall så länge träden har kvar sina färgsprakande löv och solen värmer på dagarna. Men man får passa på att njuta, för snart är den vackra hösten förbi, och ersätts av den mörka och grå november. Jag avundas dej som får bo i ett sådant klimat, jag hade verkligen trivts i det tror jag! För jag avskyr mörkret och kylan, grått och råkallt väder som det är större delen av vintern här hos mej. Men, man får pigga upp sej med fina dekorationer, ljus och ljusslingor....och vänta på ljusare tider som ju kommer så småningom!