Monday, November 3, 2008

Halloween firande

I fredags var det alltså Halloween. Firandet började när skymningen kom igång. Vi hann hem i tid och lyckades undvika de värsta köeerna vilket var jätteskönt. Väl hemma gällde det att snabbt byta om till halloweenkostymen och ta fram rejält med godis till alla barnen samt tända ljusen i pumpan C hade karvat kvällen innan.Vi hade laddat med rejäla mängder godis. I vårat område brukar det komma så mycket barn att det gäller att handla många påsar med mycket i. Dessa söta korgar hade jag handlat på Pottery Barn Kids. Sådana här fina halloween korgar är det många barn som går runt med där de sammlar ihop allt sitt godis. Jag tyckte att de funkade minst lika bra att dela ut godis i dem som att sammla in godis.


Japp här har ni mig i min halloweendräkt! Hälften djävul och hälften ängel blev det alltså. Den här piraten brukar våra grannar alltid ha stående vid sin bar som de brukar sätta upp på sin garageuppfart mitt emot vårat hus. Baren är självklart bara för de vuxna. Ett trevligt initativ och tradition där man kan stå och hänga och vara social.


Vi fick påhälsning av många söta barn i sina fina halloween dräkter.Här är pumpan som C karvade kvällen innan. Jag tycker han gjorde ett kanonjobb och fick till ett ganska avancerat mönster som han karvade på frihand. Sedan har vi C som Hippie i år. Här brukar vi alltså sitta på trappen utanför våran dörr och dela ut godis till alla barnen som kommer.

Här har vi baren som våra grannar sätter upp varje år för de vuxna så att det blir lite fest av det hela. Folk började hänga här ganska tidigt och sedan höll det på till sena kvällen som ni ser.


Här har vi faktiskt någon som valde att klä ut sig till "Scary Sarah". Verkligheten är ju ibland läskigare än alla andra monster och spöken ;-)

10 comments:

Fundersam Cecilia said...

Haha så där fanns en Scary Sarah också?!Tänk att man känner igen henne så väl....bevare mig väl om vi behöver se henne ännu mer de kommande 4 åren.
Vilken bra dräkt,med hälften djävul och hälften ängel.bra påhitt!C som hippie var ju inte heller dumt...
Vad söta korgarna var som ni hade till godiset.

Annika said...

HAHA!!! BRA kostym, Desiree!! Du passar i den!
Bra val, fifty-fifty!!
C och vår kompis Rob hade likadan kostym (se min blogg). Gillade den!!
Scary Sarah var ju BRA ju!!! Hoppas nu att vi itne ska behöva se henne så mkt mer efter imorgon (HOPPAS, man vet aldrig...)

Ninnie said...

Oj, vilken fest! Både barn och vuxna ser ut att ha haft lika kul. Den där kostymen du hade var ju jättefin, så trevligt att vara lite ängel också, inte bara ruskigheter...

Saltistjejen said...

Hahahaha! Scary Sarah tycker jag var skoj!!!!!!
Påminner mig om en fest för många år sedan där skräck var temat och då en av mina vänner (en kille) klädde ut sig till "Fluortanten". Du minns kanske hon som kom till skolan när man var liten och alla elever skulle skölja munnnen med fluor... Eller var det bara i vår skola????

Era kostymer var jättefina de med. Kul att ni dressade upp er.
Och vilka söta korgar för godiset.
Kul att era grannar fixar bar så ni har gatufest både vuxna och barn tillsammans unde kvällen! :-)
kram!

Desiree said...

Cecilia, jo det var kul att vissa iallfall har humor till och med här nere i södern. Ja visst var korgarna söta. Firade ni något med barnen?

Annika, tack. Ja jag såg att din kompis Rob hade samma som Calle. Det blir väl lätt så. Man vill inte lägga ut hur mycket pengar som helst på dräkt och försöker hitta någon på Walmart och då får man nog vara beredd på att man ser fler i samma dräkt. Jag jag hoppas innerligt att man snart inte behöver se mer av Scary Sarah. Det verkar dock som det var en tabbe av MacCain att välja henne eftersom hon verkar sänka honom rätt rejält.

Ninnie, jo visst kan man klä ut sig till goda ting lika väl som onda ting. Här är halloween inte bara läskiga saker utan det är en afton som rymmer både en mörk och en ljussida.

Saltis, ha ha jag har hört talas om fler som faktiskt valt att klä ut sig till just flourtant på halloween i Sverige. Verkar som hon gett många tramuatiska upplevelser till många ;-)
Ja det är riktigt trevligt med lite barhäng och utomhus fest för både barn och vuxna. Så brukar våra grannar göra och det är som sagt riktigt trevligt

Anne said...

Haha, så en Scary Sarah fanns hos er. Jag läste att den masken och utstyrseln varit rätt populär i år.
Wow för era läckra kostymer. Jag gillar verkligen ditt val, cool kostym med stor humor samt väldigt läcker på just dig också. Hälften djävul, hälften ängel. Vilken bra idé!
Din C är ju för skön också i sin kostym, haha han skulle kunna åka tidsmaskin tillbaka några årtionden och lätt smälta in på gatan.
Charmigt att grannskapet gör så mycket av Halloween och det ordnas bar ute på gatan också, mysigt kvarter du bor i.

Desiree said...

Anne, jag kan tänka mig att Scary Sarah var popis. Hon verkar ju även vara superpoppis när det gäller olika parodier och tydligen har hon blivit stor succée på program som Saturday Night live och annat. Kul att du gillade våra halloween dräkter. Jo halloween firandet är verkligen storslaget i just vårat område och det känns jättekul att vi hamnat i just ett sådant område där vi kan får uppleva helamerikanska seder som denna fullt ut liksom.

Petra H said...

Det verkar vara jättemysigt i ert område på Halloween, bra med granngemenskap och att de vuxna umgås under tiden som barnen springer runt. Jättecool kostym, verkligen kul att du var både ängel och djävul.
Pottery Barn Kids - är det en egen affär?? Jag såg inga sådana tygpumpor i vårt PB men det kanske är för att Halloween inte är LIKA stort som i USA?
Kram

Desiree said...

Petra, ja det här området är verkligen toppen. Det är otroligt barnvänligt så det är därför många kommer hit med sina barn just till halloween. Sedan är det också kul att de vuxna hittar på något och ser till att umgås så att det blir en festlig kväll för både stora och små. Ja Pottery Barn Kids är en egen butik. Så det finns alltså vanliga Pottery Barn och sedan Pottery Barn Kids. Du kan söka på nätet. Pottery Barn Kids har jättefina julstrumpor som man hänger vid öppna spisen som är väldigt söta. Jag beställde därfrån förra året redan första gången.

Anna, Fair and True said...

Gillar din kostym! Kul idé med hälften god och hälften elak.

C hade verkligen karvat en läskig pumpa! Duktigt!

Vad trevligt med en bar!

Jag tror nog Sarah Palin var den vanligaste utklädnaden det här året!