Monday, November 24, 2008

Det lackar mot jul och advent i stugan


Ibland undrar man verkligen vart tiden tar vägen. Jag fattar knappt att det är julafton om bara en månad! Inte heller att jag inom en månad sitter på planet på väg till Stockholm för att fira jul där med min familj. Det är dock något jag ser otroligt mycket fram emot. Det ska bli interessant att uppleva Sverige under vintern för det är ju något jag inte gjort på två hela år. Vi får väl se vad man tycker ;-)

Idag är det riktigt höstlikt väder här. Nästan svenskt novemberväder skulle man kunna säga med regn och rusk. Det känns dock ganska mysigt för imorgon kommer det att åter igen bli soligt och vackert.

I helgen har det iallfall blivit en hel del julpyntande hemma hos oss. Vi är definitivt inte de första i vårat område. Här pyntar man inför jul och till och med klär granen nu i slutet på november. Men sedan tar man också ner granen och pynten direkt efter nyår i princip. Här har man inte kvar granen till 20:a Knut. Vi har dock ännu inte klätt våran gran utan det sparar vi nog till andra advent. Vi kommer ju att vara bortresta under första advent då vi åker till Hot Springs Nationalpark i Arkansas på torsdag morgon. Här är det nämligen kort vecka denna vecka då det är Thanksgivning helgen som infaller på torsdagen och sedan är det också många inklusive oss som har ledigt dagen efter Thanksgiving. Det ska bli såååå underbart med lite ledighet! Det kommer därför att bli blogg paus redan på torsdag. Thanksgiving inleder alltså "The Hollidays" vilket omfattar både T-giving helgen och julen. Här är som sagt T-givning nästan större än julen då det gäller ledighet och familjefirande.

Har precis läst om Annikas underbara helg i New York city och bloggträffen flera av USA-bloggarna hade där. Ibland känns det som om jag verkligen bor i världens ände här i USA, långt ut på vishan, the deep south och redneck country. Åh vad jag ibland skulle vilja uppleva storstadspuls och en helt annan typ av civilisation som råder i NY vad gäller shopping, utbud, mode, resturanger. Jag skulle hemsk gärna velat vara med på den där bloggträffen också självklart. Jag får väl försöka plannera in någon NY helg under våren eller nåt. Så att jag som kusinen från landet kan få komma och uppleva storstan.

Julfint har det som sagt iallafall blivit hemma hos oss. Köpte en jul-cd på Starbucks som faktiskt var riktigt bra. Kändes helt rätt med lite julmusik medans jag gick omkring och pyntade.
Nu har clementinerna/mandarinera dykt upp i butikerna. Åh vad de är goda och de är något som jag verkligen förknippar med jul och advenstider.Julkransen från IKEA lyser vackert upp i fönstret.

Levande ljus och ljusslingor är något jag inte tycker att man kan få förmycket av under vintern. Det får gärna lysa och gnistra vackert. Jag inhandlade också en kanelkvast som jag hängt upp i köket. Här doftar nu härligt av kanelkrydda!Även min jumbo-ljuslykta från IKEA är på plats vid öppna spisen och lyser vackert på kvällen. Nu är jag redo för advent.

8 comments:

Marie said...

vilken fin öppen spis ni har! och så fint ni har dekorerat den! härligt med julpynt tycker jag! :)

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Ja jag älskar verkligen våran öppna spis. Dels för att den är vacker dels för att det är så mysigt att elda i den nu under hösten och vintern!

Annika said...

Åh min kära bloggvän!! Läste din kommentar om detsamma på min blogg...Har inte svarat ännu men ska snart.

DET hade varit så himla KUL om du hade varit med oss i lördags!!! Jag hade verkligen önskat det...
HOPPAS att ni kommer att resa upp till DC och NYC inom snar framtid. Det vore ju så himla kul...
Förstår att du blir less på bondvishan ibland, Desiree...och Redneck o Schlumpadinkorna...NO SHIT!!
Jag skulle önska att du bodde lite närmare.

Och julen...Ja, snart är det dags att börja. Vi har julfest den 6 dec och innan dess ska mitt hus vara perfekt julklart med gran och hela alltet...

VI har förresten samma ljuskrans, eller vad vi ska kalla det för, från IKEA. Jag köpte två stycken. Tycker dom är jättefina!!!

KRAMAR!! I massor!!!

Desiree said...

Annika, tack. Ibland känns det bara emellanåt som om jag bor borta på världens ändå så långt bort från allt och alla. Men NY ligger ju kvar och det skulle vara toppen att kunna flyga dit någon helg under våren eller till Washington som jag också är sugen på att besöka.

Du är ju lite av juldrottningen så jag vet med mig att ditt hus inom kort kommer att vara pyntat och färdigt inför julen. Vad kul med julfest. Vi i vårat lilla svenskgäng ska faktiskt ha en svensk Luciafest på själva Lucia som faktiskt infaller på en lördag. Det ska bli jättekul.

Musikanta said...

Så fint du har det och vad jag avundas dig din vackra spis!

Jag har också satt upp adventsstjärnor och adventsstake. Det är mycket roligare med pynt före jul än efter. Är som amerikanarna i detta fall. Inget pynt efter nyår...

Ska snart ställa ut min Tomtelisa också på trappan. Var med i en intressant diskussion på bloggen om trädgårdstomtars vara eller icke vara för ett tag sedan. Min Lisa är jättesöt. Ska ta ett nytt foto av henne för fredagstemat - julpynt.(Om det inte redan har varit).

Saltistjejen said...

Vad fint ni gjort!! Vi ahr inte dekorerat ett dugg. usch, jag har blivit sååååå dålig på det de senaste åren. jag dekorerade nog som mest när jag fortfarande bodde själv. men sedan jag och M flyttade ihop så har det bara gått utför med juldekorationerna, haha! Tror det delvis beror på att jularna inte firats hemma utanman har varit hos min mamma eller i Skåne. Fast adventssaker hade jag alltid i Stockholm, men det kom liksom av sig när vi flyttade hit. Knäppt!

Och du kusinen från landet! Självklart hoppas jag du kan komma förbi en helg till NYC i vår! Det skulle vara superkul!!!!
Själva är vi u sugna på att göra ngn tripp söderut också så småningom. Kanske skulle man försöka få till ett besök hos er och sedan ta en tur till Naschville? Det hade varit så skoj!!!
Varma kramar!!!

Desiree said...

Musikanta, tack så mycket. Ja den öppna spisen är verkligen härlig och har gett oss mycket glädje och många fina stunder. Jag tycker precis som du och amrisarna att julpynten är finare och roligare före jul än efter. Efter jul är jag ganska trött på dem och glad att få packa ned dem och städa bort julen. Då börjar jag längta efter våren istället.

Saltis, ja det är nog ganska naturligt att man avstår från att dekorera allt för mycket om man ändå inte ska fira julen hemma. Då får man inte njuta av dekorationerna på samma sätt. Jag gillar som sagt att man kör pynten ganska tidigt här och sedan tar bort dem direkt efter jul.

Jaa, skulle vara jättekul och ni kommer hit och hälsar på oss! Ni är så hjärtligt välkommna. Jag hoppas som sagt också få till någon helg under våren i NY. Det skulle verkligen vara kul. Calle har ju aldrig varit där tidigare. Ibland har de ju riktigt bra kampanjer på flygbiljetter så att man åtmistonne kan flyga dit riktigt billigt. Jag ska hålla mina ögon öppna efter bra erbjudanden på flyg och tar gärna emot tips om boende.

Anna, Fair and True said...

Läser ikapp på bloggen, har kommit efter under december!