Friday, November 21, 2008

Smycken - Fredagstema

Denna vinterkalla friska fredag då frosten återigen glittrar fint på marken passar det kanske bra med smycken som fredagstema. De glittar ju också ofta vackert. Det är återigen Mariannne i Kairo som valt ämnet.

Jag har faktiskt en hel del smycken. Jag har en del vardagssmycken som jag bär dagligen. Dels är det förlovning och vigselringen. Sedan brukar jag ofta ha min vackra vita pärlring som jag fick av C för bara några månader sedan. Den tycker jag som sagt väldigt mycket om. Jag har också ett par enkla guldörhängen som jag använder varje dag. Det lite smålustiga är att det är olika form på dessa örhängen. På höger öra har jag ett litet guldblad och på vänster öra har jag en guldknopp. Från början hade jag två guldknoppar men jag tappade bort den ena 1999 och sedan dess har jag haft olika. Varför? Jo för att guldknoppsörhänget är en stor favorit och dessutom brukar jag väldigt ofta sitta och vicka på det lilla spännet/låset som sitter på baksidan. Detta är en liten egenhet som jag absolut inte kan eller vill göra mig av med. Det känns liksom alltid bra att sitta och vicka. Det är en skön stress avlösare på något sätt.

Örhängen byter jag nästan aldrig. Jag är nog en halsbandstjej. Jag gillar att byta halsband och bära halsband dessto oftare. Jag gillar både guld, silver, pärlor och glaspärlor som halsband. Varje gång jag åker till Sverige brukar jag passa på att köpa något fint halsband. Jag gillar märken så som SNÖ och Lavish Design. Gillar att besöka och gå i små smyckes butiker där de ofta sitter och gör smyckena och där man också ibland kan påverka valet av olika matrial och pärlor. Jag gillar klassiska pärlhalsband. De funkar alltid till det mesta och är ett stilsäkert kort.

När det gäller guldsmycken här i USA är det aboslut vanligast med endast 14 karatsguld medans man i Sverige har 18 karat. Jag antar att detta är en smak och traditionsdetalj. Själv föredrar jag 18 karat men det beror väl på att detta är det jag är mest van vid.

Något som jag dock märkt är att klimatet här nere i södern verkar ha sin påverkan på smycken då det gäller silversmycken. De oxiderar och får en svart beläggning på sig på nolltid. Jag har självklart provat att putsa upp dem med silverputs och de blir ju fina igen för stunden men efter bara en kort tid igen så är de svarta. Inge kul med silversmycken här alltså. Det måste vara något i luften för i Sverige har jag inte haft det här problemet med samma sorts smycken. Ja det är väl helt enkelt något man får leva med för klimatet är ju trots allt väldigt underbart här för det allra mesta.


Här är ett halsband från Lavish Design som jag verkligen gillar med blandade pärlor i grått, silver och vitt. Men som ni ser så har länken oxiderat och är ganska svart.


Ett annat märke som jag också gillar mycket är SNÖ. Jag tycker de har fina smycken. Just detta armband fastnade jag för färgen.


Detta är mitt senaste inköp från SNÖ som jag köpte i sommras då jag var i Stockholm. Jag älskar verkligen den stora silverkulan. Detta är ett av mina favorithalsband.Äkta pärlor tycker jag är både snyggt, klassiskt och stilfullt. Jag har ganska ofta det här pärlhalsbandet på mig som jag fått av min mamma. Sedan fick jag denna vackra pärlring av C för bara några månder sedan. Den tycker jag också jättemycket om.Här har vi vigsel och förlovningsringen. Självklart gillar jag diamanter. "All girls love dimonds" är det inte så? Då det kommer till just diamanter så är det främst princess slipade diamanter jag är svag för (alltså fyrkantigt slipade).
Det här är mina olika örhängen som jag alltid har på mig och den runda är den jag alltid pillar på baksidan av.Det här halsbandet är också från Lavish Design och det köpte jag inför min disputationsfest. Jag älskar både designen och färgerna. Jag bar en röd klänning till detta halsband som blev jättesnyggt.
Ha en toppen helg allihop!

11 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Riktigt snygga smycken du visar. Måste medge att jag har dålig koll på SNÖ, men nu blev jag lite nyfiken. Till skillnad från dig så byter jag örhänge ofta, ofta:-)

Marie said...

jag är ju en sån som byter smycken ofta, tycker det är riktigt kul! jag gillar verkligen pärlringen som du fick från din man, klassisk och elegant! förstår att du använder den mycket!

Saltistjejen said...

Å det därröda halsbandet var assnyggt tycker jag!!!!! Förstår att du mmåste varit urläcker på din disputation!
Gillar din andra smycken också. Gansksa lika smak har vi tror jag. Fast som jag nyss kommenterade på Annikas blogg så går mitt smyckeanvändande i perioder. Just nu har jag typ inga smycken alls. Inte ens vigsel och förlovningsringar. Tror det har med Ella att göra. Tycker att alla smycken liskom är i vägen när man håller på med henne. Och halsband ska vi itne tala om. haha, det räcker med att hon hela tiden greppar tag i mitt hår! Ett halsband vill jag itne utsätta för den risken, så jag gissar att jag kommer förbli halsbandslös en bra tid framöver...? ;-)
Hoppas du får en riktigt bra helg!
kram!

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, tack så mycket. Ja du får ta och kolla in SNÖ smyckena. De har verkligen mycket att välja på och de kostar inte så mycket heller.

Marie, ja pärlringen är en storfavorit. Jag önskar nog att jag vore bättre på att byta ut mina smycken dagligen för jag har ju många som jag faktiskt inte har riktigt koll på.

Saltis, kul att du fastande för det röda halsbandet. Jag gillar det jättemycket som sagt. Jag förstår att du inte använder smycken lika mycket nu när Ella är så liten. Det får väl bli en sådan period och sedan när hon är lite äldre och inte längre grabbar tag i allt så kan du börja använda smycken igen. Ha en skön helg du också. Här är det också riktigt kallt idag. Det kanske är de kyliga vindarna från NY som blåser ner på oss.

Nilla said...

Jättefina smycken. Det på första bilden var riktigt läckert! Ha det så bra.

Sparkling said...

så roligt att läsa om dina smycken, älskar smycken. jättefina vigsel/förlovningsringar, snyggt och inte överdrivet! jag tkr också om SNÖ har köpt deras smycken som presenter till folk i USA flera gånger för att ja tkr dem har lite annorlunda design å fina stenar.
nu ska jag byta data så ja också kan lägga upp innan fredagen är slut. trevlig helg!

Desiree said...

Nilla, tackar. Ha en bra helg.

Sparkling, ja SNÖ har ju mycket fint. Roligt att det blivit uppskattade presenter. Det där med vigsel och förlovningsringar skiljer sig ju en hel del mellan Sverige och USA. Här ska det ju vara så mycket pråligare, större och nästan ett litet berg av diamanter på förlovningsringen. Jag gillar av naturliga skäl den svenska enklare stilen mer. Ha det gott du med.

Anna, Fair and True said...

Fina smycken!

Jag har förstått att det är vanligast i Sverige med just 18 karat guld just för att vi själva är guldproducenter och har billigare priser på guld än t ex USA. Så i USA får man betala lika mycket för 14 karat som för 18 i Sverige.

Mia said...

Jätteläckra smycken och foton du visar. Inser när jag kikar runt på allas smycken att jag verkligen är skral på den fronten.

Ha en bra helg!

Fröken Anki said...

Jag gillar verkligen dina smycken. Pärlor är nog mina favoriter, och så guld. Nästan hellre än diamanter!

Av dina bilder så blev jag väldigt förtjust i halsbandet på den första bilden. Otroligt fint! Älskar färgen!

Instämmer i att silversmycken är snyggt men såå synd att de oxiderar snabbt. Kanske beror det på luften men jag har haft samma problem i Sverige också. Halsband blir svarta på en gång. Så därför har jag dom bara ibland. Speciellt snyggt är silver på vintern tycker jag. Matchar glittret i snön! :D

Annika said...

Håller med Saltis om att det röda halsbandet är så läckert!!
Verkligen snyggt!!
Och SNÖ är alltid SNÖ!! Gillar verkligen det märket.
Pärlringen är supersnygg, Desiree!!!
Kram!!