Monday, November 17, 2008

Höstmys


Helgen bjöd på kallt, klart och vackert väder. Så sköönt!Lördag kväll tände vi en mysig brasa och satt framför den med ett glas vin och njöt. Man får liksom passa på att göra sådant här nu då det är höst och kylan har kommit. När man dessutom har ett hus med en underbar öppenspis så är det lika bra att passa på att njuta av den. Imorse var det till och med frost ute. Golfbanan såg så vintrigt vacker ut där frosten lyste i morgonsolen och på sjön steg röken upp från vattnet i den kalla luften. Härligt!

Den här helgen har annars varit lung och skön. Vi har ägnat oss åt huspyssel både inomhus och utomhus. Igår var det shopping på agendan. Jag lyckades faktiskt hitta några julklappar. Det känns toppen att ha börjat få ihop dessa. Vill helst klara av så mycket av julklapps shoppingen som möjligt innan den verkliga julrushen sätter igång. Gillar inte att ge mig ut i julhandeln då det är massor av folk.
Här är Penséer en vinterblomma. De börjar planteras nu och klarar sig sedan bra genom hela vintersäsongen här i Alabama. Hemma i Sverige är ju detta en vårblomma. Jag tycker fortfarande att det kan kännas lite konstigt att se att dessa planteras nu. Men jag tycker väldigt mycket om dem. De är vackra antigen i kruka eller direkt planterade i marken. Bäst tycker jag om när man mixat olika färger. Tydligen klarar de frosten riktigt bra. Kanske dax att köpa sig ett gäng och plantera.

7 comments:

Annika said...

Här var lördagen så ruskigt VARM och fuktig med tornadovarningar i omlopp hela dagen. Igår söndag slog det till och blev kallt...Och idag är det väl 8 grader. Mkt skööönt!!
Älskar den här tiden...
O vad mysigt med vin och brasa!! Love it.
tror det ska bli kallt hela den här veckan.
Precis, lika bra att sätta igång att köpa julklappar snarast, känner jag...

Millan said...

Ah nu har jag varit har och last flera ganger de senaste veckorna om allt fran det laskiga hundbettet till vackra hostfoton... men jag hinner ju aldrig kommentera. Det ar alltid nagot som kommer emellan sa jag kommer inte sa langt. Men nu sa!
Fy vad laskigt med hunden som attackerade dig! Jag ar inte heller radd for hundar men har anda respekt kring hundar jag inte kanner och tycker inte om nar hundar kommer springandes losa. Skont att det hela loste sig och agarna trots allt verkade vara vettiga manniskor!
Jatte fina foton fran er vackra host ocksa! Har har det nu overgatt fran fargsprakande host till kala trad och valdigt mycket regn. Men... snart ar det ju advent och da kan vi lysa upp i morkret med ljusstakar och stjarnor. Mysigt varre!!
Kram!

Petra H said...

Vad roligt att penséer är vinterblommor i Alabama!! Är förresten julstjärnor julblommor även i USA? I Puerto Rico är de väldigt populära och kom upp förra veckan i shoppingcentret i mängder! De säljs även längs med vägarna, kommer ihåg att det kändes så konstigt förra året att upptäcka att de var julblommor även här.
Mysigt med öppen spis och frost - jag förstår att ni njuter!
Kram!

Emmama said...

Även här blommar penséer och andra (för mig) vårblommor, riktigt vackert men hur de klarar kylan förstår jag inte riktigt.. :) Mysigt med höstmys framför brasan!

Desiree said...

Annika, ah vi hade det där varma fuktiga vädret här under fredagen istället. Här ska det också bli kallt hela denna vecka. Ja du är ju en riktig christmas queen så det gäller väl att sätta igång att både handla och pynta för dig inom kort.

Millan, ja det var inge kul med hundbettet. Det var faktiskt en läskig upplevelse och numer är jag tyvärr betydligt mer hundrädd. Ja, snart är det faktiskt advent! Det ska bli mysigt.

Petra, ja julstjärnor är julblommor även här och dessa handlar man till julen.

emmama, hoppas att dina fina blommor som blommar nu kommer att klara sig ett bra tag till. Kanske klarar de lite kortvarigare frost men inte en längre eller mer ihållande kyla så som man har i Sverige.

mia said...

Det är definitivt två saker jag saknar hemma: en öppen spis och ett badkar! Båda är viktiga för att få till den där höstmysiga känslan.

Kram Mia

Anna, Fair and True said...

Trodde inte att ni fick så kallt redan nu. Det står 5 grader hos dig och det är väl 3 grader här i Stockholm. Härligt det såg ut med brasan! Jag önskar också att vi hade en öppen spis! Badkar är en annan grej jag saknar - det är så skönt att ta det lugnt genom ett långt bad med en bok och kanske ett glas vin!

Så penséer är vinterblommor alltså? De klarar frosten?

Jag såg att Millan kommenterat om hundbettet. Jag läste det lite snabbt när det hände men sedan glömde jag att kommentera. Hoppas att du har återhämtat dig! Verkligen otäck upplevelse!