Tuesday, November 25, 2008

Observationer i vardagen

När man bor utomlands lägger man märke till interessanta små detaljer i vardagen. Eftersom USA är ett så pass stort land med många regionala skillnader är det ofta svårt att säga vad som är typiskt amerikanskt. Men här är några detaljer jag lagt märke till under den tiden vi bott här i södern.


Man gillar att bädda med MÅNGA kuddar i sängen.

Går gärna med en stor läsk i näven.

Älskar sin mobiltelefon. Ibland undrar man om den inte är fastklistrad vid örat på dem. Har till och med sett tjejer på gymet som snackar i sin mobil medan de står i duschen.

Använder sig av små tvättlappar (söderklippta gammla handdukar) då det tvättar sig istället för duschsvampar.

Använder inte roll on utan antigen spraydeo eller drysticks.

Älskar smaksatt youghurt med 0% fett. Det finns en miljon olika smaker att välja bland. De är dock alla sötade med sötningsmedel till 90%.

Använder sig alltid av hälsningsfrasen ” Hi how are you?”

Sover på tjocka/tunga bäddmadrasser

Har ofta för korta byxor på sig. Många män gillar också att ha sina byxor uppdragna rejält över midjan.

Det är vanligast med runda dörrknopar som handtag i hemmen.

Klär sin gran redan till 1 december eller i slutet på november. Vanligt att man har mer än en gran hemma.

Slår inte in presenter i presentpapper med snöre förutom julklappar annars stoppar de presenterna i dekorativa papperskassar med tunnt kreppapper som man liksom gömmer presenten i.

Ha en bra tisdag.11 comments:

Millan said...

Visst ar det kul med alla observationer man kan gora nar man bor i utlandet!! Jag tanker ofta pa en massa grejer nar jag ar ute och gar om hur folk ar och beter sig.. men glommer alltid skriva ner de sedan!
Jag har varit har och last flera ganger det senaste men hinner ju aldrig kommentera :-(.
Vilka fina julbilder nedan! Visst ar det mysigt att julen snart ar har!? Jag ska ocksa borja plocka fram lite pa lordag lagom tills forsta advent. Jag alskar verkligen julen och ser fram emot att lysa upp i morkret med adventstjarnor och ljusstakar. Och josses vad sugen jag blev pa clementiner nar jag sag ditt foto!! Maste ga ut i koket och hamta en nu.

Jatte fina smycket pa fotona ocksa! Jag tycker verkligen om din 'stil' (herre gud, sager man ens sa pa svenska.. later helt galet!? men du vet vad jag menar!!). Enkla men vackra smycken!!
kram

Sparkling said...

gillar att dem har många kuddar men hatar att dem inte har riktiga täcken. hur sjutton tål mobilen dusch?

Annika said...

Tihi!!!
Mobiler tycker jag sitter i var mans öra i sverige också.
Men kuddar i sängen, YES!! Och stora kuddar.
Precis som Sparkling så fattar jag inte hur folk står ut utan täcke o att dom nöjer sig med flitar och lakan...hutter...
Har inte tänkt på det där med deo...
Korta byxor---Amen!
Granen---ja---Jag har blivit så färgad så jag gör detsamma ;-)
Tvättlappar använder Peter oxå, men dom köper vi i fyrkanter i frottee. Jag använder badpuff.
Konstigt nog är det många som använder vanlig tvål i duschen, och inte duschkräm...
Kul lista, Desiree...Alltid kul med observationer.

Desiree said...

Millan, ja det är verkligen interessant med alla små detaljer i vardagen som skiljer olika länder och kulturer åt. Bor man på ett ställe hela tiden tänker man aldrig på sådant eller blir medveten om vad som är unikt men flyttar man utomlands ser man plötsligt på detaljer med nya ögon både här och hemma i Sverige. Tack så mycket, kul att du gillade både julpynten och smyckena. Ja man behöver få pynta och tända ljus nu när det råder mörkare årtider. Clementiner är så himla gott eller hur :-)

Sparkling, ja det ser väldigt inbjudande ut så som man bäddar här med mycket kuddar och fina överkast. Men påslakan som är vettiga har ju inte slagit igenom helt utan är forfarande ganska ovanligt känns det som. Ja man kan ju undra hur mobilen tålde dushen eller hur lätt det egentligen var att dusha och snacka i mobilen sammtidigt????

Annika, jo det stämmer nog att många i Sverige också går med just mobilen som klistrad vid örat. Nej det där med lakan och filt gillar jag inte heller. Det slutar ju alltid med att lakanet försvinner och man ligger under filten på morgonen eller har snott in sig i lakanet på något konstigt sätt. Jo kollar du på urvalet av roll-on så är det välidigt magert utbud i jämförelse med deo-sticks. Jag brukar använda en tvättsvamp i dushen men den har jag köpt i Sverige och sedan är dushgelé en självklarhet för mig och inte tvål. Men det verkar dock vara ganska vanligt med dushgelé här också för utbudet råder det iallfall ingen brist på.

JaCal said...

Hihi, vilken rolig lista! Japp! Så är det! Och vad är det med amerikanerna med deras höga sängar och miljoner kuddar - VAD kommer den "traditionen" ifrån... Det är tur att gästerna sällan kommer in i sovrummet (till skillnad mot Sverige där man ju går "husesyn") - de skulle väl bli chockade att vi bara har fyra... ;-)

Saltistjejen said...

Vilken rolig lista! Och ja alla dessa saker har jag också uppmärksammat och tyckt vsrit lite lustiga sedan vi flyttade hit. Jag undrar just hur man kommer se på Sverige när man ngngång flyttar tillbaks dit. Troligen kommer en mängd saker man aldrig tidigare tänkte på komma fram nu när man ser på landet och kulturen med andra ögon.
Kram!

annebelle said...

Haha, det där med brallorna hänger i tycks det. För korta och gärna uppdragna.... nice, not;-)

Musikanta said...

Roligt att få veta om amerikanarna. Jag höll på att gifta mig med en för länge, länge sedan...

Att de har byxorna högt uppdragna över magen beror väl på att denna i många fall är är "protruding"...

mia said...

Åh vad rolig läsning! Jag älskar att läsa om dina betraktelser, vilka skillnader och likheter du finner. Mer sånt!

Kram Mia

Fundersam Cecilia said...

Hihi vilka roliga grejer,Saker jag inte ens hade en aning om.Att de är så fästa vid sina mobiler visste jag inte.Känns inte som att det var länge sedan de började använda mobiltelefon,åtminstone inte i den utsträckningen.
Hoppas ni har en trevlig helg!!

Anna, Fair and True said...

Intressanta observationer.

Det är ju snyggt med många kuddar i sängen men undrar om de sover med lika många sen??!

Stor läsk, eller stor kaffe - så sant!

Det finns alltså vattentäta mobiler??!

Jag använder varken tvättlapp eller duschsvamp utan bara mina händer så jag måste vara mycket konstig! ;)

På tal om fetthalt på livsmedel har ni tänkt på att i Sverige skriver man alltid "endast 2% fett" medan i USA är det "98% fat-free". Lite intressant vad som tilltalar olika personer/nationaliteter (eller vilket marknadsföringstrick man blivit van vid).

Runda handtagsknoppar med liten låsknapp på.