Tuesday, November 4, 2008

Nu har jag varit och röstat!

Nu så gott folk har jag varit och gjort min plikt. Jag har varit och röstat, whiiii!!!!!
Känns jättebra. Det var himla kul och spännande att få uppleva och ha gjort medans man bor här. Det är inte varje dag man får tillfälle att lägga sin röst i ett amerikanskt presidentval. Nu är det alltså bara att invänta resultatet och hålla tummarna för Obama självklart. Det hela gick väldigt smidigt. Jag tog med mitt röstkort och mitt körkort som ID handling och begav mig till röstlokalen som stod angiven på mitt röstkort. I detta fallet var det en av kyrkorna i närheten där vi bor. Där prickades jag av på röstlängden och sedan fick jag en valsedel i handen. Den tog man med sig till ett litet bås och där fyllde man sedan i pilarna på de kandidater man ville välja och rösta på. Förutom president så röstade man också på en mängd olika dommare, kongressledarmöter, supreme court osv. Som en sann demokrat röstade jag demokratiskt på alla dessa. Det var ingen kö så det kändes toppen att det hela gick så smidigt och snabbt. När jag sedan lämnat in min valsedel med mina val fick jag ett litet klistermärke som man sedan bär på sig där det står "I voted".

Idag bjuder Starbucks på gratis kaffe för alla som varit och röstat och man kan också tydligen få hämta sig gratis glass på Ben and Jerry´s idag för de som röstat. Mmmm I like!!!!

Det känns jättebra att ha röstat.

11 comments:

Marie said...

jag skulle också kunna tänka mig att rösta bara för att få gratis ben & jerryglass! :)

mia said...

Superbra att företagen "uppmuntrar" alla att rösta. Ju fler som röstar desto säkrare är demokratin. O jag sitter på andra sidan Atlanten och håller tummarna jag med.

Många kramar Mia

PS. Är Alabama republikanskt eller demokratiskt?

Desiree said...

Marie, toppen eller hur :-)

Mia, bra att du sitter och håller tummarna för det behövs då Alabama är så republikanskt som en stat kan bli. Här är det MacCain som är den stora som alla hoppas på (tyvärr får jag säga).

Anna, Fair and True said...

Coolt! Heja Obama! Jag fick nöja mig med att rösta här http://www.iftheworldcouldvote.com/

Anne said...

Bra jobbat kompis och att du röstat och bidragit med en röst till Obama!
Kul höra hur själva röstandet gick till också.

Petra H said...

Grattis till röstandet!! Det måste kännas så spännande att få vara med om att välja president, trots att du bor i en republikan stat...
O läste på MSNBC att man fick gratis glass på Ben and Jerry's - alla mål och medel är väl bra för att få folk att rösta ;-)
Kram!

Fundersam Cecilia said...

Vilken bra grej att foretagen uppmuntrar folk att rosta.Det ar sa spannande det har!!Ruskigt spannande faktiskt.

Saltistjejen said...

Hörde om Starbuck grtiskaffe och tyckte det var en jättebra grej! Kul att de uppmuntrar folk att rösta.
Ben & Jerry hade jag inte hört om.
Måste kännas väldigt bra att du kunnat rösta i detta valet!
kram!

Desiree said...

Anna, ja det kändes faktiskt coolt.

Anne, tack.

Petra, det är roligt att företag faktiskt försöker få fler att rösta. Det har faktiskt blivit tre kaffekoppar på Starbucks idag!

Cecilia, jo nog ligger det massor med spänning i luften en dag som denna. Alla hoppas ju på sitt.

Saltis, hi hi nog har jag sett till att utnyttja Starbucks idag
:-)

Anne said...

Måste bara skriva en sak till hos dig. Jag fick nyss lära mig att i Oregon kan man inte rösta i vallokaler/valbås. Det finns inget sådant alls. Oregon är tydligen en sk Vote By Mail State, man röstar alltså via post och bara den vägen. Så Oregon har redan sagt sitt så att säga. Positivt på så sätt att alla kan rösta, man behöver inte ta ledigt från jobbet eller så. Men lite trist också att inte få göra den mer speciella upplevelsen att gå till en vallokal och fylla i sin kandidat.
Kanske inte så intressant för dig, men kände bara jag ville berätta hur det är i "min" delstat eftersom du så bra berättat hur det funkade för dig i Alabama.

Desiree said...

Anne, vad interessant att höra hur det går till i Oregon. Tänk att det är så stor skillnad mellan hur det går till i olika stater. Men det ju väldigt positiv och praktiskt att folk inte behöver ta ledigt ´för att rösta.