Thursday, November 13, 2008

Morgonpromeand i bilder


Jag hoppas att jag inte tråkar ut er allt för mycket men jag skulle gärna vilja bjuda på lite fler höstbilder från min dagliga morgonpromenad då det bara är såååå vackert just nu med alla fina höstfärger. Precis som Annika är jag också en vädertjej som gillar att hålla koll på vädret och tittar gärna en snutt på Wheather Channel en egen väderkanal på tv:n som finns här. Under hösten kan temperaturen skifta en del och vi får ömsom in varm och kallfronter. Idag har vi fuktig och varm luft med en temperatur på ca +15 grader. Till helgen ska det dock bli kallt och friskt med en hel del blåst. För ett år sedan trodde jag nog inte att jag skulle njuta av just kalla och friska vindar men numer tycker jag det är riktigt skönt när det känns lite mer "höstlikt på riktigt". Det är mysigt att faktiskt kunna tända en bra och ha levande ljus på. Jag älskar levande ljus i alla former och färger. Här i USA är det doftljus som gäller. Jag har inget emot dessa. Tycker både om vanliga ickedoftljus och doftljus. Här finns speciella butiker som bara säljer doftljus. När man går in i en sådan butik är det nästan svårt att välja. Det finns friska dofter, frukter, blommor, grönsaker, bakverk, godis-dofter.

Jag tycker fortfarande att det är lite läskigt att gå förbi hus där jag ser hundar ute i trädgården eller hör hundskall. Jag fortsätter att gå förbi huset där jag blev hundbiten och har hittills inte sett till hunden som bet mig. Jag vet att den just nu är intagen på karatän av djurskyddsmyndigheten där den skulle sitta i 10 dagar. Jag tror inte heller att jag behöver oroa mig för just den hunden iallfall efter snacket vi hade med ägarna.

Här kommer lite bilder från dagens morgonpromenad. Hoppas ni allihop har och får en fortsatt fin torsdag.


Våran gata.

Jag undrar lite vad detta kan vara för sorts bär som jag såg på en buske. Jag tycker att de liknar rönnbär lite men de växte som sagt på en buske och inte ett träd och är mer organga än röda om man jämför med rönnbär.Jag brukar ofta ta en slinga som går runt en golfbana som ligger i närheten av där vi bor. Tycker alltid att det ser så vackert och trollskt ut med morgondimman som bildas på sjön då luften är kall.Några vackra träd.


En bild till från golfbanan. De som sköter golfbanan har ett intesivt jobb nu på hösten att hålla rent och snyggt från alla blad som blåser ner. Här är det alltid aktivitet när jag går förbi även om det är tidig morgon.


Några av husen jag går förbi ligger vackert till vid en liten kanal. "Private Lake" står det på en skylt.

8 comments:

Fundersam Cecilia said...

Det är ju så vackert.Önskar att det fanns höst likt här med,men det "enda" färgglada är vår hibiskushäck som det kommer mer och mer blommor på.Annars är det inte mkt till höstfärger.Löven bara vissnar o trillar av.Så jag får njuta av dina vackra höstbilder och insupa höst från de!!

Annika said...

Mmmmm---Älskar dina bilder. Du vet, jag tycker inte att man kan få nog av höstmysiga bilder.
Ni har fortfarande sådär höstvackert. Här är det mesta bortblåst från träden nu.
Idag har det regnat precis hela dagen och det har varit SÅ mörkt. jag får sverigekänslor.
Och ja...ljus i alla former är underbart just nu. jag är barnsligt förtjust i doftljus...Speciellt i Glade!
Du har en vacker morgonrunda!
SÅ fin!
KRAM!!

Catarina said...

Dina bär ser ut som havtorn, eller Sea Buckthorn på engelska. Är dock inte hundra, men det kan ju vara en annan sort än den jag är van vid.

Prova att smaka på dem, Havtorn är ett av de mest c-vitaminrika bären som finns. Odlas kommersiellt mycket i bla Finland, där de gör juice, marmelad etc på dem. Även i Sverige börjar de bli populära.

Catarina said...

My bad, nu kom jag på vad det var, Eldtorn heter de ju, Pyracantha coccinea. Rådet att smaka på bären tar jag bestämt tbx, fröna är lite giftiga. Bättre att fåglarna får dem, de är inte alls lika goda som Havtorn heller.

Petra H said...

Inte tröttnar jag på vackra höstbilder inte!! Åh, härligt med kyliga och friska höstmorgnar. Jag gillar också doftljus men det gör inte O så sådana får jag inte tända :-( Inte för att vi tänder ljus ofta i PR, det blir alldeles för varmt... Men ibland vill man ju ha mys med ljus och då får vi sätta på AC:n (snacka om absurd situation, speciellt som det gäller att det inte blir drag från den på ljusen för då rinner det ju en massa stearin!).
Förstår att du är på din vakt efter hundbettet - hoppas att ägarna har lärt sig en läxa och håller reda på sin hund i framtiden.
Stor kram

mai said...

ååh vilken bra blog du har, får jag tipsa om en sak?
haru sett true blood? en tvserie, så bra.
http://www.trueblood.se

pussheeej

Anna, Fair and True said...

Vackert! Tyvärr har nu nästan alla löv fallit bort härhemma. Det har blåst för mycket på sistone.

mia said...

Vilka härliga höstbilder!

Kram Mia