Tuesday, November 11, 2008

Alabama i vacker höstskrud

Vi har fått en helt underbar helg uppe i Appalacherna tillsammans med M och S som är här och besöker oss från Sverige. Vi fick låna en mysig stuga av C´s chef som ligger ca två timmar norr om Birmingham. Vi har tillbringat helgen utanför en liten stad som heter Gunthersville. Stugan låg otroligt vackert precis vid vattnet och hade en egen brygga till och med. Vi har tillbringat helgen med härliga skogspromenader, långa sköna stunder på kvällarna framför brasan med god mat, umgänge och småprat. Jag känner att jag verkligen har fått en mycket skön och avkopplande helg. Det känns helt underbart!

Det är otroligt häftigt att se just höstskruden på alla träden vid den här årstiden. Alabama består av otorligt mycket skog. Här finns både gott om barr och lövskog. Det är en mäktig och vacker syn att se hur bergen och kullarna så långt blicken sträcker sig nu är klädd i rött, gult och organge. Hela helgen hade vi tur med vädret och fick strålande solsken och klarblå himmel. Det har varit något kyliga morgnar och kvällar men solen har även värmt gott under dagarna och gett temperaturer på ca +15 grader. Jag låter dock följande bilder tala för sig själva.Tidig morgon nere vid sjön som låg precis vid stugan vi fått låna. Det ångar lätt om vattnet då luften denna morgon är kylig.Så här såg stugan ut. Mysig och trevlig. Underbart att kunna få låna en sådan över helgen.

Fler bilder tagna från bryggan under tidig morgon.


Tyvärr fanns inte hänggungan på våran brygga utan grannens men vi hade både bord och stolar så det gick ingen vidare nöd på oss nere vid bryggan heller.Skönt att kunna ta igen sig lite och njuta av solskenet efter våran medhavda lunch på bryggan.


Det är riktigt vackert nu här i Alabama som för tillfället står i sin allra vackraste höstskrud.


Vi fick tillfälle till en lång och härlig skogspromenad . Jätteskönt att komma ut i naturen på det här sättet och verkligen få njuta av allt vackert och alla fina färger.Sedan kom kvällen. Kvällar och morgnar är numer härligt friska och kyliga.

Men vi passade på att njuta av den stora mysiga brasan som vi fixade iordning i stugan under kvällskvisten. God mat, trevlig umgänge och lite kortspel gav en helt perfekt avslutning på dagen.

13 comments:

Petra H said...

Wow, vilka underbara höstbilder Desiree - precis som Annes bilder igår. Och vilken mysig helg ni verkar ha haft!! Det låter som en helg helt i min smak ;-) Jag förstår att du känner dig utvilad efter dagarna vid sjön.
Jättesynd att vi inte får tillfälle att se Alabama nu i höst men det får bli en annan gång.
Stor kram!

Annika said...

Åh Desiree...vilken helg ni hade!! DET låter ju bara helt otroligt underbart och supermysigt!
Förstår att ni NJÖT fullt ut!
OJ vad härligt!
Jag klickde upp alla bilder, ser så fint ut.
Tänk om ni kan åka dit igen? Så himla snällt att ni fick låna stugan.
Kramar!!

Anne said...

Så fint och mysigt Desiree, jag blir varm i hjärtat av alla höstbilder. Hösten är som du vet en favorit hos mig. Vilken lyx kunna låna stugan, den ser mer ut som ett hus än en liten stuga :) Vilket fint läge vid sjön, det måste ha varit härligt för er att få vattenkontakt och haft tillgång till brygga och sån fin utsikt över sjön. Är det vanligt att folk som har råd har en stuga/lantställe vid en sjö nånstans?

Desiree said...

Petra, tack :-)
Ja det är verkligen otroligt vackert just nu. Jag har full förståelse för att ni inte kunde komma denna gången. Det får helt enkelt bli en annan gång. Alabama finns ju kvar och höst blir det fler gånger.

Annika, det var sååå skönt och så underbart Annika. En sådan där riktig toppen helg som man kommer att minnas. Ja kanske hinner vi åka dit igen innan hösten är helt över.

Anne, dina höstbilder gick ju inte heller av för hackor. Det blev verkligen en underbar helg. Det verkar som om vissa har råd med sommarstuga.

Marie said...

vilken underbar liten "stuga", en sån skulle inte jag tacka nej till!

fina bilder som vanligt!

Suzesan said...

Åhhh Vad vackra bilder. Så fint du fått med dimman. Så sagofint ut:)
Måsta vara därifrån som uttrycket kommer "En bild kan säga mer än tusen ord" Låter som en perfekt njutbar weekend.
Ha en bra dag
/Susanne

Desiree said...

Marie, stugan var riktigt mysig.

Suzesan, tack. Morgondimman var riktigt vacker och trollsk. Det stämmer verkligen att en bild säger mer än tusenord.

Saltistjejen said...

Vilken otroligt härlig helg!!!
Dina bilder säger allt! Såååå fina! Gillar särksilt de nerifrån bryggan om morgonen!
Och det får mig att minnas vår egen stughelg här också. Det känns nästan länge sedan nu, men är faktiskt mindre än en månad sedan. Och än har jag inte hunnit skriva om den på bloggen....
Jaja, tid kommer väl till det med.
Kalas att ha tillgång till en stuga som ligger såpass nära!
Kram!

Anna, Fair and True said...

Härlig det ser ut!

Jag läste förresten en intressant artikel om amerikanska valet och de numera större gapet mellan nord och syd. http://www.nytimes.com/2008/11/11/us/politics/11south.html?_r=1&th&emc=th&oref=slogin

Family Fors said...

Nice pictures alltsa. Har inte varit i AL men ser ut som att det kunde vara VA, NC eller t.om SC av bilderna att doma. Kommer snart att fa min forsta AL upplevelse da jag maste nasta ar besoka vart pappersbruk i Cottonton, AL. (mitt i ingenstans).

Forsta gangen pa din blogg men kommer tillbaka for att kolla mer senare. Hej svejs.

Marianne said...

Å du har besök! Vad roligt! Och vilken bussig chef som lånar ut sin stuga så där! Det ser så fint ut. Jättefina foton. Förstår att helgen var helt fantastisk! Hoppas forsättningen på besöket blir lika bra!

Kram!

Ninnie said...

Underbara bilder du bjuder på! Hösten är verkligen härlig när den ser ut sådär! Ni ser ut att ha haft en fantastisk helg.
Här har hösten blivit
grå nu, och alla löven ligger som en brun sörja på marken....Hoppas vi får liiite snö i år iallafall, det blir lite ljusare då.

Caroline said...

Underbart vackert! Halsningar fran ett regnigt NY....