Friday, February 6, 2009

Fredagstema - Väskor

För februaris fredagsteman står Fritt ur hjärtat eller Simone som värdinna. Första temat denna månad är alltså väskor. Den väska jag använder dagligen är en svart skinväska som jag inhandlat på Target här i USA. Det blev en julklapp till mig själv förra året. Jag gillar den för att skinnet är så mjukt och för att den är rymlig och har många bra fack. Det är något jag tycker är viktigt med väskor att de är bra planerade då det gäller förvaring och fack så att allt inte bara blandas i en salig röra (vilket det ändå blir på sätt och vis). Jag gillar lite större och rymliga väskor för jag bär med mig en hel del smått och gott. Detta är alltså min vardagsväska.

Sedan har jag min ryggsäck som jag köpte i höstas då jag ska iväg och träna. Den gillar jag för att det är lätt att öppna den samt komma åt saker genom att blixtlåset går hela vägen runt och ned på båda sidor.

Detta är min kameraväska. Jag är svag för Crumpler. Gillar den lilla figuren och då röd är min favoritfärg fick det självklart bli en röd kameraväska.§

Sedan har jag lite finare väskor för fest. Tyvärr använder jag dessa alldels för sällan. Oftast har jag bråttom iväg eller glömmer att jag har dessa i garderoben. Jag borde använda dem oftare.

Jag inser snabbt att jag mest har olika svarta väskor. Praktiskt för att de alltid passar med allt. Jag är dock sugen på att köpa en väska i någon lite knalligare och uppiggande färg nu till våren. Jag är en tjej som inte är direkt mycket för märkesväskor. Det viktigaste för mig är att jag gillar utseendet, färgen, och att väskan är praktisk. Jag är inte en tjej som lägger ned tusentals kronor på trendiga designer väskor även om jag tycker att det vore kul att någon gång i livet unna sig en riktigt snygg och dyr väska.

Ha nu en riktigt härlig och skön helg allesammans. Här ska det återigen bli lite härlig vårvärme, efter ett par dagar med rejäl kyla. Det ska bli skönt. Jag ska försöka vara ute så mycket som möjligt och passa på att njuta då det lovas ca +20 grader och sol! Klimatet är helt klart en av de stora fördelarna med Alabama och södern. Sedan ska jag inviga min nya fina bakmaskin.




Min lilla söta kamera väska från Crumpler som jag gillar väldigt mycket. Självklart i rött som är en av mina favoritfärger.


Så här ser den ut invändigt.




Även ryggsäcken är jag väldigt nöjd med som jag köpte i höstas. Den har bra med fack och dragkedjor som gör att man lätt kan öppna och komma åt saker som även ligger längst ned i botten. Detta är min träningsväska som jag bär med mig till gymet och som jag har då vi åker på utflykter.



Detta är min svarta vardagsväska. Även den i lite större modell som är rymlig och bra.

17 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Din vardagsväska var helt i min smak. Håller med om att det är viktigt med fack inuti. I Turkiet sålde de " tre för en tia" folk var som tokiga. Visserligen var Euron under tian i kurs men ändå. Väskorna var bara skal. Funderar också på varför inte jag har en riktig kameraväska...hm...

Annika said...

Target har grymt mkt snyggt just nu! Jag missade att köpa en väska där för lite sen, och sen när jag verkligen skulle köpa den var den ju såklart slut.
Håller med om att märken betyder nada.
jag är på jakt efter en svart väska fö. har bara bruna...Såg att Banana Republic har en massa snyggt nu också.
Gillar din vardagsväska!
KRAM!!!

photobyjennie said...

Target är en av mina favvo butiker! Man kan göra många fynd där!

Snygg kameraväska!

Moster Mjölgumpa said...

Kameraväskan var verkligen söt.

M. said...

hej!
jag har inget recept på just tårtan, men jag skulle tippa på att det skulle se ut såhär:

koka två-tre portioner denna gröt (uteslut ev. den torkade frukten): http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2008/12/dagens-frukost-bovetegrt-m-frukt-bild.html

när du har kokat ovanstående gröt så gör du denna gröt (alltså, du låter ovanstående gröt stå i kylen över natten och dagen efter steker du upp den i den mängd du vill ha, formade till platta kakor/plättar:
http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2008/06/dagens-grt-bild_17.html

när du har stekt upp grötplättarna så gör du som med en tårta och tar skivad frukt och kesella mellan varje lager.

jag hoppas att du förstår hur jag menar, annars får du hojta till så ska jag försöka att förklara bättre :) annars kan jag rekommendera stekt gröt med en fruktsallad och kesella till, det är nästan samma sak ju :)

ha det så bra :)
kram

Taina said...

En ryggsäck till träningen skulle givetvis jag också behöva använda. Din ser ju riktigt praktiskt ut. Vardagsväskan, MYCKET snygg!
Trevlig helg på dig med;)

Anne said...

Tycker dina väskor är väldigt fina, gillar din färggranna ryggsäck mycket. Ryggsäckar idag är så mycket roligare än de var när vi växte upp. I alla fall minns jag de bruna, gråa, gröna Fjällräven eller annars tråkiga ryggsäckarna. Nu är de coola, massor med fack, roliga färger osv.
Märkesväskor är inget jag bryr mig om heller, men visst, nån gång i livet vore det ju roligt med en sån. Men funktion, färg och praktiskt går hundra gånger före.
Kameraväskor och laptopväskor är svåra hitta snygga. Visst, den sortens väskor ska ju främst vara praktiska och fungera, men tycker det är trist med alla dessa tråkiga, svarta modeller som finns. Din kameraväska är jättefin, ett bevis på att det finns roliga kameraväskor också.
Ha en bra helg, kram!

Miss Marie said...

Satsa på en färgglad väska i år tycker jag! Men förstår att du gillar svarta väskor, går ju bra att kombinera med allt!

Cecilia said...

Å ja vad viktigt det är med fack inuti.Din ryggsäck påminner om min som varit med i ur och skur överallt.Den glömde jag visa upp idag....
Kamera väskan var riktigt söt.Gillade din vardagsväska också.

Anna, Fair and True said...

Kikar in hos dig igen. Har kommit efter med läsningen sedan innan jul :( Snygga väskor!

Millan said...

Jatte fina vaskor! Din svarta vaska ar lik min svarta vaska faktiskt! Jag fick en i julklapp som jag inte borjat anvanda annu... det blir ju mest bytesvaska for mig nu for tiden ;-). Lustigt nog har jag alltid haft lite svart att hitta en fin och bra svart vaska sa jag ar glad att jag antligen har en!
De andra vaskorna ar ocksa jatte fina! Jag gillar den lilla roda speciellt mycket.
kram

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, kul att du gillade min vardagsväska även om den inte är speciell på något sätt och ganska trist men den är som sagt funktionell och har ett mjukt fint läder.

Annika, ja Target är verkligen en toppenbutik. Jag gillar Target jättemycket. Fast det ligger en bit från oss så det blir inte att jag åker dit så ofta, men det är kanske tur det ;-) Ha en skön helg och underbart att du börjar piggna till och känna dig bättre.

photobyjennie, Target är underbart som du säger. De har mycket fint till bra priser.

Moster Mjölgumpa, kul att du fastnade för just kameraväskan. Jag gillar den väldigt mycket.

Molly, åh tack så jättemycket för receptet och länkarna :-)
Denna gröttårta såg bara så mumsig ut att jag blev sugen på att testa den. Ha en skön helg.

Taina, en bra ryggsäck är verkligen funktionell och praktisk på många sätt både vad gäller utflykter och träning. Det är en bra investering.

Anne, ja hi hi det har verkligen utvecklats på just ryggsäcksfronten. Jag minns den klassiska Kånken när man var liten. Det var liksom bara den som fanns kändes det som. Jag hade länge en fjällräven ryggsäck innan jag köpte denna som var helt ok men jag saknade att lätt kunna komma åt saker i botten utan att behöva gräva allt för mycket eller ta upp allt först. Ha det bra.

Marie, ja jag vet att jag varit lite tråkig men jag är som sagt sugen på en röd eller orange eller någon annan färgglad väska för att liva upp både mig själv och väsksammlingen. Ska kolla efter en sådan.

Cecilia, ja fack känns jätteviktigt för annars blir det bara en röra av grejer längst ned och man brukar ju aldrig hitta det man behöver utan att det slutar med att man får tömma ut väskan i ren frustration liksom.

Anna, hej kul att du kikar in igen. Ha en skön helg.

Millan, tack så mycket. Sköt om dig i vintervädret och ha en bra helg med hela familjen din.

Sparkling said...

vardagsväskan var jättefin =) röd är min favoritfärg med!

Saltistjejen said...

Din vardagsväska ser ut att vara en typ av äska jag skulle gilla. Rätt "enkel" och neutral, i lagom storlek. Sedan gillar även jag väskor med starka färger. Har en klarröd samt en orange som jag har till jobbet. Axelremsväskor där laptopen ryms.
Kameraväskan var superfin!
Kram!

Desiree said...

Sparkling, kul att även du har älsklingsfärgen röd. Det är ju en sådan fin och härlig färg.

Saltis, du har helt rätt, axelremsväskor är toppen. Låter precis som något jag är ute efter vad gäller dina båda väskor i lite mer knalliga färger. Något som liksom piggar upp en del skulle faktiskt vara kul.

Petchie75 said...

Vilken snygg kameraväska! Vår kameraväska är från Nikon och kom gratis med kameran...
Svarta väskor är definitivt mest praktiska eftersom de passar till allt, men jag gillar egentligen mest färgglada väskor (iaf på våren occh sommaren) som man blir glad av.
Hoppas att ni hade en trevlig helg!
Kram

Victoria said...

Åh, vilken söt kameraväska! Man blir ju glad bara man tittar på den!! :o)
Kramar/Vic