Thursday, February 5, 2009

Nu är den här!



Nu är den här! Åh vad kul och spännande. Min splitter nya fina Kitchen Aid Mixer! Svart blank och jättefin står den nu hemma och väntar på mig. C beställde den åt mig förra veckan och jag har verkligen gått och väntat och sett fram emot att den ska komma. Detta fantastiska redskap förväntar jag mig ska både underlätta och göra underverk då det gäller bakning. Jag bakar det mesta av vårat bröd själv numer då jag inte är nöjd med det utbud av bröd som finns här i USA. Så trött på alla vita skumgummibröd som dominerar tillvaron här.

Det blir verkligen gott och lyxigt med eget hembakat varmt bröd för att inte tala om den goda doften som sprider sig i köket när man bakar. Det blir värt allt besvär och allt jobb. Men nu slipper jag stå och knåda allt för hand som en galning utan denna fina mixer ska få göra knådgörat framöver. Tänkte inviga den redan på lördag med något gott brödrecept. Självklart ser även C stort fram emot invigningen av det svarta underverket.

Till mixern ingick en visp, en degkrok, och en bladvisp smet med mera. Tycker de är sååå snygga och dessutom verkar de hur praktiska som helst. Jag har velat passa på att inhandla en sådan här i USA då de är rejält mycket billigare här än i Sverige. För denna har jag betalat 250 dollar. I sverige kostar de ju närmare 6000 kr. Det är en stor prisskillnad. Så nu ska denna snygging stå i mitt kök och jag får händer och armar fria till annat medans den gör knådjobbet och en helmassa andra jobb också. Älsklingen kommer att få njuta av gott nybakat bröd och annat. Jag tror detta blir en win win present för oss båda på var sitt sätt.


Nu ska det alltså bli både andra bullar och bröd.



En riktig snygging eller hur?

24 comments:

Fröken Anki said...

Supersnygg! Och mycket bra!
Har en sån själv, eller två förresten. Har en som står i förrådet i Sverige eftersom den inte skulle ha funkat här i USA. Men då den verkligen gör ett bra jobb så investerade jag i en här också. Toppen att få händerna fria till annat när den knådar eller rör eller vad man nu har den till. Och så finns det så många bra tillbehör till den som riv- och skärtillbehör t ex.

Potatismos blir toppen i den här, och köttbullssmet. Hoppas att du blir lika nöjd med din som jag är med min. Ha så kul i köket nu!
kram

Annika said...

Dom är verkligen SÅ snygga!! OCH jag förstår ju att dom är bra också!
KUL att du nu har en sådan.
Nu får du sätta igång att baka och fixa!!

Kram!!

Petchie75 said...

Ojoj, O är sååå avis på er!! Jag vet inte hur många gånger vi har stått och tittat på dem på Costco, Wal-Mart (billigast enligt prisjämföraren i familjen dvs O) och Sears... Vi får se om det blir någon till slut, hi hi.
Stor kram!

Jenny said...

Du kommer att älska den!! Vi köpte en förra hösten och jag vet inte hur mycket jag använt den, typ jämt ;-)? Som fröken Anki sa, den är perfekt till köttbullssmet och potatismos och underbar till att baka med. Enjoy!! Kram!

Anonymous said...

O,ja! En riktig snygging! Det ska bli kul att se vad du premiär-bakar. Hembakat är så gott! :)

Anne said...

Absolut!!! En riktig snygging :)
Stort grattis! Nån vacker dag ska jag också ha mig en egen....lite avundsjuk nu när jag ser din svarta läckerbit...
Prisskillnaden är verkligen jättestor, visste att de var dyra i Sverige men de kan alltså kosta så mycket som 6000 kr. Huuu, det är verkligen skillnad. Vad bra att ni köpte nu.
Får man fråga varifrån ni beställde?

Millan said...

Ahhhhh vad avis jag blir!! jag har velat ha en sadan dar Kitchen Aid sedan jag sag den i Monicas kok i serien Vanner :-). Den ar SUPERSNYGG!! Och jag gissar att bakning blir mycket roligare med hjalp av en sadan ocksa. Lyckost!! :-) Stor kram

Anonymous said...

Kan du verkligen använda den i Sverige??? Kompisar till oss som ville köpa en i USA blev avrådda, något med V..110 i USA och 220 i Sverige? Du som bor där kanske har bättre koll...

Desiree said...

Fröken Anki, tack så mycket :-)
Vad kul att du också har en eller hela två stycken, vilken lyx. Ja jag ser fram emot att just få händerna fria så att jag kan fixa med annat medans Mr Kitchen Aid gör knådjobbet. Ska bli underbart. Har du även köpt någon av tillbehören? Använder du flatbeatern alltså till potatis och kötbullssmet? Jag är verkligen full av iver att köra igång med denna nu.

Annika, ja det ska bli jättekul. Inte fel med något som både är praktiskt och snyggt i ett liksom.

Petra, jag såg att Costco har den för 275 dollar. Jag köpte denna på Amazon för just 250. Men då kunde man bara välja mellan den svarta eller vita. Egentligen ville jag allra helst ha den röda men det skulle kosta 280 dollar och jag ville inte betala 30 dollar bara för fägens skull.

Jenny, vad kul att också du har en och är toknöjd med din också. Nu blir jag ännu gladare och får ännu mer inspiration när du och Fröken Anki lovordat den mer.

Anne, ja det är en enorm prisskillnad mellan att köpa den här eller i Sverige. jag köpte denna från Amazon som sagt men jag har sett den på Costco för 275 och den finns ju på många ställen som Macy´s, Target osv. Man kan alltid kolla om de har någon rabatt kampanj eller något sådant.

Millan, jag är som sagt både superlycklig och exalterad över denna.

Till alla som har en sådan Kitchen Aid Mixer:

Har någon av er köpt övriga tillsatser eller tillbehör? Vad har ni köpt för några? Har det varit värt? Är det någon som har grönsaks/frukt skivar settet? Är det någon som har glassmaskinen?

Desiree said...

Anonymous, du har helt rätt i din kommentar. För att kunna använda den i Sverige behövs en transformator som konverterar strömmen. Vi har redan en sådan då vi kommer ta med fler grejer till Sverige som behöver transformator. Vi har även tagit med svenska hushållsmaskiner hit som vi använder transformator till och det funkar utmärkt. En transformator är inte helt billig att köpa och bör räknas med i vinsten av pris om man köper en sådan här mixer i USA och skeppar till Sverige. Vi hade dock redan löst transformator problematiken så det medförde inga extra kostnader.

Miss Marie said...

åååhhh, vad fin! en sån vill jag också ha! :) försäöker övertala mannen att vi ska önska oss en sådan i bröllopspresent. men 250 dollar?!?! det är ju hur billigt som helst! jag kanske borde åka till usa o köpa en? blir ju nästan billigare med flygrean ju! :D

Anonymous said...

Hello,

jag har haft Kitchen Aid i 6 år och I am still in love....

Det i särklass bästa köksredskap jag någonsin köpt och jag köpte min i Sverige för dyyyyyra pengar.

Nu när jag bor här kan jag säga att jag köpte en ny innan jag köpte sängar..ha ha det gäller att prioritera.

Extra redskap som jag varmt rekommenderar är rivjärnsseten, glassmaskinen och köttkvarnen.

Magic.

Ett litet råd bara, jag diskar aldrig vispen i maskin, den blir sådär sotig och svärtar av sig efteråt - mysko jag vet men sant.

Lycka till med bak!

Beställ Riddarbageriets Bröd - den bästa brödboken från Sverige.

/Kalaslotta i CT

Victoria said...

Oooooh, snygg!
Vi har en svensk manick som står i en flyttkartong och dammar, jag använde den aldrig. Tråkigt men sant. Kanske jag får mer inspiration att använda den när vi flyttat (om vi nu gör det...).
Kramar/Vic

Desiree said...

Marie, javisst det är rena rama fyndet. Jag är superlycklig som sagt.

Kalaslotta, åh tack så mycket för alla dina tips. Jag läste att man inte skulle diska just vispen i diskmaskin men det verkar som det är ok att köra degkroken och mixblandaren i diskmaskin. Jag funderar starkt på att köpa just rivjärnssettet för att slippa stå och hacka och skiva allt för mycket för hand då det gäller just frukt och grönt till sallad och annat. Vad kul att du älskar din maskin så mycket. Låter som jag gjort en väldans bra investering i denna alltså. Jag älskar ju glass så därför funderar jag också en del på glassmaskinen men jag tror att jag kanske köper rivjärnssettet först.

Victoria, du får ta upp din manik och damma av den och börja använda den. Jag tror att denna är så pass snygg att jag faktiskt kommer att ha den framme på köksbänken för jämnan och på så sätt tror jag också att man kommer att använda den betydligt mer än om den står undanplockad i ett skåp. Det är bland annat därför jag uppskattar den snygga designen som gör att man kan ha den stående framme utan att behöva skämmas. Jag lagar ju en hel del mat och bakar mycket både bröd och muffins och kakor så jag tror inte att denna kommer att stå och sammla på sig speciellt mycket damm.

Saltistjejen said...

Åååå Desiree, jag tycker de är sjukt snygga! haha, men jag skule få beslutsångest om färgvalet....! hahaha! Din svarta ligger dock högt upp eftersom det är en färg man iten tröttnar på. Men jag gillar även de i starka frger som rött och orange t ex... hehe. Helst skulle man vilja ha en hel vägg med kitchen aid maskiner i olika färger på hyllor. Som dekoration liksom. Som en fondvägg... Men DET lär det aldrig bli. men snygga är de! :-)
Smart det där med transformator! DET måste vi tänka på den dagen man ev drar tillbaka. Vi har ju handlat en del grejer här som inte skulle fungera i Sverige, men med en transformator skulle de ju faktiskt det.
Återigen Grattis till ert nya inköp!!!!
kramar!

Saltistjejen said...

förrsten du udnrade om tillbehör. tror det beror på vad man mest gillar att gra. Det finns ju t ex pastatillsats men om man inte tror man kommer göra så mycket egen pasta är det kasnke lite overkill att köpa en sådan?
En av mina vänner på jobbet köpte en glasstillsats som han använder jätteofta och tycker är superbra! Kanske ngt för er som gillar glass och bor i varma södern??
han hade gjort en lingonglass som var suuupergd till mig (han vet ju att jag som svensk gillar lingon...!) och det var så gulligt!
men var man köper tillbehören billigast vet jag iten. Gissar online. Det mesta är ju billigast online...
kram!

Sparkling said...

väldigt snygg! jag tycker inte om att baka bröd pga. knådandet så kanske borde ja skaffa nått sånt här då ja älskar att baka annars.

Desiree said...

Saltis, ha ha du är ju helt underbar! Jag gillar din idé om att ha en hel vägg med Kitchen Aid Mixers i alla olika färger. Ja det finns ju otroligt många läckra färger så att man nästan får beslutsångest. Nu blev det den svarta för mig då den var 30 dollar billigare jämfört med den röda som jag annars hade siktat in mig på. Pasta tror jag inte vi kommer att göra så mycket men glassmaskinen funderar jag starkt på då jag ÄLSKAR just glass. Det där med transformator är verkligen bra att investera i den dagen man ska flytta hem.

Sparkling, jag får testa denna och se om jag blir lika kär i den som övriga som redan har den som sagt.

Marianne said...

Wow! Så läcker! Du får rapportera hur den funkar i olika situationer, för en sån hamnade just nu på min önskelista!

Grattis till nya underverket!

Sanna said...

Ojojoj vad jag är avis! Sanna också ha en sådan. ;) Kram

Fröken Anki said...

Har faktiskt inte köpt några tillbehör än men går allvarligt och funderar på det. För även dom är mycket billigare här.

Jajemän, det är flatbeatern som gäller till mos och köttbullssmet.

Och till smörkräm!

Hoppas ni får en trevlig helg i köket!
kram

Anna, Fair and True said...

Åååååhhhhh, jag är så avis! Jag har kikat på en i flera år men de är ju så dyra här som du säger och har inte orkat släpa hem en när jag varit i USA. Och beställer jag hit via USA råkar jag på tullavgift :(

Inreda.com hade ett erbjudande för 5995 kr med alla tillbehör som finns, värt 2995 kr, men jag tyckte ändå det var för dyrt alltså.

Suzesan said...

Så snygg. Som en Rolls Royse
Jag VILL också HA. Jag har sett en härligt röd här som jag vill ha.
Nu blir det fina bak för dig och allt annat.
Kram
Susanne

Anonymous said...

Mmm verkligen...Jag fick en i Julklapp fast vit á 6000 så det är helt klart billgare på andra sidan pölen.

Ju den underlättar men tyvärr låter min förfärligt illa så jag lämnade in den på service efter en månad. Den ska låta så i början tills den har självsmörjt sig...Jag ubndrar jag? Tror min kommer vara sönder snart trots att jag inte använt mer degvätska eller mjöl än rekomenderat.

Hur funkar din?