Thursday, November 5, 2009

Fredagstema - Drömmiddag

Ny månad och nya ämnen för fredagstemat. Denna månaden är värdinnan, Simone. Det är hon som valt dessa teman och det första temat känns både kul och utmanande att skriva om. Temat lyder:
Drömmiddag. Berätta vilka tre gäster du skulle vilja ha på middag. 4 runt bordet med dig.Hur sitter ni? Var är ni? Berätta meny, vinval, dukning o s v.

Oj här fick jag verkligen tänka till ett bra tag. Detta var KLURIGT! Men jag har kommit fram till följande.

Gäster: Mina tre gäster som jag bjudit in är tre riktigt goda tjejkompisar. Målet med middagen är att njuta av varandras sällskap, prata om allt möjligt. Ha kul ihop och skratta så att man får ont i magen, känna varm gedigen vänskap. Att få vara sig själv och uppskattas för den man är. Jag tror detta skulle vara den bästa middagen. Jag skulle kunna bjuda in någon kändis, rockstjärna, författare, politisk ledare, kunglighet, äventyrare ect men jag väljer bort det idag.

Plats: Jag har bjudit över dem på middag till Hawaii. Vi är på Kauai, den gröna ön. Bordet är uppdukat på stranden direkt under stjärnorna. Temperaturen i luften är pefekt. Det är mörkt och man hör palmblanden som rasslar i vinden samt vågorna som rullar in mot stranden. En liten stig har kantats ut mot stranden och vårat bord med små lykor med levande ljus. Bordet är dukat med vacker stärkt linneduk, exotiska blommor och en stor vacker kandelaber i silver. I palmerna kring bordet har det hängts upp små lyktor. Det spelar lite trevlig musik som blir perfekt som bakgrund.

Dryck:Vi dricker champange. Äkta och bästa tänkbara. Jag tror vi kör champange både till för och huvudrätten. Som fördrink serveras Pina Coladas i kokosnötter som dricksglas. Bordet är dukat med Nobelservisen som porslin. Vi har en känd och superduktig kock som lagar maten och som även kommer ut och presenterar maten och bär ut den till oss. Som tilltugg till fördrinken får vi lite olika små tapas på skaldjur. Kul att plocka och provsmaka lite av varje.

Förrätten: Blinis med Kalixlöjrom som importerats hit för våran skull.

Huvudrätt: Någon exotisk fisk. Kanske grillad svärdfisk serverad med Farrosalladen jag fick då vi gick ut och åt på min födelsedag förra veckan. Farro var en slags gryn som jag inte provat innan och salladen innehöll förutom farron även lite selleri, äpple, och granatäpple med en underbar balsamvinägersås. Vi får även ett väldigt gott, nybakt lite grövre surdegsbröd med en perfekt krispig skorpa som har perfekt sälta på ytan. Lite olika goda röror till brödet.

Mellanrätterna får det gärna komma in lite sådana där små små spännande rätter som man kan få på en riktigt bra resturang. Små spännande krativa munsbitar av olika slag. Gärna med extoiska och annorlunda spännande råvaror.

Till efterrätt: Chokladfondu på riktigt mörk choklad. Vi får in flera olika fondugrytor med olika högkvalitativa och fina chokladsorter. Ett stooort fat med alla möjliga frukter. Till detta måste ju jag som glassoman även få in en glassbar med tio av mina favoritsmaker på äkta italiensk glass. Till efterrätten serveras även lite portvin. Jag har egentligen jättesvårt att bestämma just efterrätten. Jag vet bara defnitivt att det ska vara glass med i bilden. Men detta blir nog bra som jag har bestämt ändå.

Jag tänker mig en vacker strand med den vitaste sanden och riktigt klart turkost vatten. Det är i försig kväll och mörkt fast stjärnklart. Man ser inte vattnet man bara hör ljudet och bruset av vågorna som slår mot stranden.


Fast fördrinken hinner vi nog ta till solnedgången när jag tänker efter. Vi får njuta av det sista ljuset på dagen. Kvällen är ljummen och det är ca 25 grader och relativt torrt i luften. Man behöver ingen tröja det är helt lagom varmt.

Bubbel är ett måste. Riktigt bra och gott bubbel. Bring on the best of the best.


En god Pina Colada till solnedgången är inte fel.


Trevlig helg på er allihop. Själv har vi inte så mycket planer ännu. Vi har våran sista inbokade massage imorgon att se fram emot (snyft, så synd att massageskolan gått i konkurs men vi får väl försöka hitta ett annat ställe). Det ska vara fint väder i helgen så man får väl passa på att njuta. Regnet kommer först på måndag. Äntligen är det som det ska, fint väder under helgen och regn då man ändå ska jobba.

10 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Åh fantastiskt trevligt låter det som. Värmen och vågskvalpet som inramning, oj så härligt. Fina bilder som får mig att längta efter värme...
Trevlig helg!

Annika said...

Hawaii och champagne låter som en riktig höjdare! :-)

Annika said...

My GOD!!
Det där är ju perfekt så in i bänken!!!
Tjejkompisar på Hawaii, en kock som lagar maten, smårätter emellan.Du har ju det exakt rätta tänket, Desiree!
Njutning fullt ut!
Synd att det inte är på riktigt!

KUL att vi spann på precis samma tema idag :-)

Ha en toppenhelg nu!!!
KRAM!!

Saltistjejen said...

Ååå Kauai!!! mitt paradis på jorden!!!! Mmmm. Vilken middag som helst skulle vara en dröm DÄR!!!! haha!
Men din låter himla bra.
Hoppas ni får en riktigt bra helg och njut av massagen imorgon!
kramar!!!

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, tack så mycket. Ha en trevlig helg du också och tack för riktigt bra teman denna månaden. Ser fram emot övriga fredasteman.

Annika, yees inte ska jag behöva stå och slava i köket även om det bara är tjejkompisarna som är inbjudna. Här ska njutas för jag antar att jag har fri budget och att någon annan betalar för kalaset. Ha ha ja himla lustigt att vi liksom kom fram till samma gäster på sätt och vis fast lite olika settings och omgivningar.

Saltis, åh har du varit där? Jag har varit på Maui men inte på Kauai. Jag skulle så otroligt gärna vilja åka dit. Tack imorgon ska jag se till att njuta ordentligt av sista elevmassagen. Åh vad underbart det ska bli.

Miss Marie said...

MMMM! Den där middagen är jag gärna med på! GOTTT! :)

Ebba Christina said...

Härlig middag i en underbar miljö. Det skulle inte göra ont någonstans...ha en härlig helg och en skön massage i morgon (är riktigt avis, skulle behövas för min onda rygg)

Anna, Fair and True said...

Åh vad härligt med middag på just stranden! Jag tänkte själv när jag klurade på mitt att "kanske lite trist med middag med vänner" men på sådant vis som du beskriver skulle det inte alls vara trist! Maten låter jättegott! Jag älskar blinis med löjrom, gräddfil och rödlök!

Desiree said...

Marie, det får du så gärna. Jag skulle jättegärna vara med på din också och sitta bland de mycket interessanta gästerna du bjudit in även om man bara fick sitta i ett hörn och lyssna skulle jag göra det.

Ebba, ja massage är så himla skönt. Perfekt om man har lite ont eller känner sig stel. Hoppas du får komma iväg på något sådant för din ryggs skull. Ha det bra.

Anna, tack. Jag tyckte det var ursvårt att hitta på och bestämma gäster. Klart man skulle kunna gjort ett mer spännande val fast när jag tänkte efter så vill jag i slutändan bjuda in just tre goa tjejkompisar därför att det är något jag saknar så mycket härbort och för att jag känner att jag får träffa dem alldeles för sällan.Ha en toppenhelg.

Lena said...

Jag vill komma till er allihop på middag, om det blir sådär gott! Ha en bra helg.