Sunday, November 8, 2009

Superskön helg

Det har varit en skön helg. Riktigt toppenväder hela helgen. När jag lyssnade på väderprognosen på lördag morgon sa metrologen att det här skulle vara en sådan där helg med riktigt pangväder. Bättre kan det inte bli sa han. Det har verkligen varit underbart. Soligt och varmt men med torr luft. Den där fukten är borta sedan mitten på oktober faktiskt. Just nu kan jag verkligen inte klaga på att vara bosatt i Alabama. Det är så vackra färger nu överallt också.

Det har nästan varit värmebölja idag skulle man kunna säga. Igår var det lite svalare med bara 22 grader.



Lördag förmiddag hade vi våran sista elevmassage. Så skönt! Vi får försöka hitta på något nytt vad gäller massage till nästa år. Det är verkligen så lyxigt och så himla skönt att få det någon gång i månaden. Sådan man ofta kanske inte kostar på sig men som verkligen är värt att just kosta på sig. På väg till massageskolan passerar man det här lilla pitoreska shoppingsamhället. Detta är Mountainbrook som är Birminghams finaste och rikaste område och tydligen enligt något som C läst ska vara en av USA:s rikaste områden (flest rika bosatta inom ett visst område). Man passerar gott som stooora flådiga hus när man åker hit. Det lilla shoppingcentret är riktigt mysigt. Creamery är ett ord som är väl värt att lägga på minnet när man befinner sig i USA för det är nämligen glass-ställen. Jag har inte varit på det här glass- stället ännu. Vi måste åka hit någon dag sa jag till C. Däremot så avslutade vi lördagskvällen med ett riktigt paradnummer som vi inte hade provat förut. Vi gjorde mörkchoklad soufflé. Det där med soufflé kan ju vara lite trixigt och jag hade ingen aning om vi skulle lyckas eller inte, men det gjorde vi! Så här fina såg de ut. Vi passade på att snabbt fota då vi tog ut dem ur ugnen för man får ju ABSOLUT inte öppna ungsluckan då man gör soufflé. Mums fillibabba vad goda de var.



Söndagen var som sagt riktigt skön. Söndagen ägnade vi åt att en mängd trevliga saker. Först åkte vi till TJ max (som är som en outlet butik). Vi åkte för att kolla om vi kunde hitta några fina prinessklänningar till C´s systerdotter som är 3 år. Det gjorde vi tyvärr inte men däremot så fyndade jag en träningstopp och en fruktkniv. Sedan åkte vi vidare till bokhandeln. Åh vad jag gillar bokhandeln här. Man kan verkligen gå länge länge och bara kolla, läsa och ha det bra där inne. Vi köpte varsin kaffe och gick sedan runt och hittade lite smått och gott. Jag hittade en liten julklapp till min mamma här. Jag har faktiskt lyckats handla en julklapp till pappa också denna helgen. Känns underbart att redan ha börjat få till det på julklappsfronten! Jag hatar att springa runt i värsta julhandeln och trängas med folk. Att i sista stund panikartat försöka hitta på något. Men samtidigt så är det så himla svårt att komma på bra julklappar varje år. Det känns jättebra att redan ha hittat varsin till mina föräldrar. Helgen har alltså varit både bra och skön.

8 comments:

Saltistjejen said...

Vilken härlig helg!!! och vilket väder ni har. Vi hade varmt igår också och även idag. Men itne riktigt lika varmt som ni. Här var det väl ca 20 igår coh ska bli det idag med.
Kul att du hittat julklappar. Varje år skulle jag helst vilja skippa julklappar men vissa vill inte. Förra julen skipade vi iallafall till mamma. Hon och jag kom överens omd et eftersom vi båda tycker det känns lika jobbigt att ha pressen på sig att hitta något som ska passa bara för att det är jul. Det var riktigt skönt att få strunta i det. men M´s familj ville inte köra den vägen så där fick vi snällt leta.... Haha! Så är det.
Hoppas ni får en fin vecka!
kram!

Anna, Fair and True said...

Oj, vilket väder! Lite avis här i ett sex-gradigt Stockholm!

Jag brukade gå på Axelssons institut för elevmassage när jag jobbade i närheten där (St Eriksplan). Men nu är det för långt att åka på en lunch tyvärr.

Jag har faktiskt också köpt två julklappar hittills! Känns skönt. Har dock inte börjat sy mammas julduk så det känns lite stressigt.

Anne said...

Apropå det där med julklappar, kan bara hålla med om att det är skönt ha det avklarat i god tid och det bästa är nästan när man som du i helgen bara råkade springa på nåt som passar som julklapp. Det värsta är när man är ute på julklappsjakt.... eftersom ni åker hem till Sverige och firar jul så kan ni ju enkelt passa det i resväskan, ska man skicka över julklappar så tycker jag man får ta mer hänsyn till vad det väger, hur stort det är osv så frakten inte blir hutlös. Jag hittade nyligen (av en slump) några söta kökshanddukar som passar perfekt till mamma. De väger ju nästan ingenting att skicka heller. Men i övrigt har jag inte gjort nåt på julklappsfronten. Dock är det inte såå ansträngande egentligen då vi köper till extremt få.
Creamery, absolut. Det är ett bra ord att kunna om man ska besöka USA. Glass kan de ju i det här landet, som jag vet att du sagt flera gånger.
Ni är så duktiga på mat & bak, sufflérna ser ju superproffsiga ut. Det kanske är en rätt dock som är bra provlaga när man är själv och inte direkt börja med att planera in en sån rätt när man har stort gästabud...
Hoppas att du får en bra vecka, låter skönt med så somriga hösttemperaturer!
kram

Annika said...

Ja, vilken trevlig helg ni har haft!
OCH vilket väder vi har haft här på östkusten!
Jag var precis ute och gick en PW och OJ vad varmt det är nu mitt på dagen, 21 grader, tror jag!
Otroligt.
Lite schizat är det allt, men...
KUL med julklappar, bäst att köpa nu. Det är ju itne sådär jättelång tid kvar om man inte vill stressa veckorna före jul.
Och ja, amerikanska bokaffärer är ju bara så BÄST!!!! I love them!!!
Kramar!!!

Petchie75 said...

Här hade vi 32 grader igår... men det känns trots allt som det är mindre fuktigt än innan, vilket är skönt! MAn får vara glad för det lilla... Idag är det däremot ÖSREGN och jättegrå himmel som gäller så jag håller mig inne och tittar på Thelma & Louise på tv ;-) (en av mina favoritfilmer!)
Vi handlat julklappar succesivt under året, eftersom våra familjer gillar att få kläder från outletaffärerna. Jag sa senast igår till O att vi får se hur mycket vi kan ta med till Europa - AA ger en bara rätt till EN resväska à 23 kg, trots att det är en transatlantisk flygning :-( Vinterkläderna väger ju en massa redan så det blir nog inte många kilon över till julklappar..
Kram och trevlig måndag!

Marianne said...

Visst är det skönt när fukten försvinner och temperaturen är LAGOM! Det är samma här, det har blivit lite varmare igen och håller sig på dryga 30, men utan fukten. Så det är perfekt.

Ser gott ut med sufflén, jag vet att jag gjorde det för en herrans massa år sedan, men det är som du säger lite trixigt. Fick världen sug på kladdkaka i dag, så det slängde jag ihop. Gott det också.

Kram!

Desiree said...

Saltis, det är verkligen inte lätt med julklapparna. Bra att du kom överrens med din mamma om att skippa klappar. Det är ju helt ok bara man tycker lika. Hoppas att det går bra med julklappsletandet i år också. Det är ju inte lätt då man ska köpa till många och samtidigt få ner i resväskorna.

Anna, Jag brukade också gå på just Axelsson och tyckte att det var toppen. Jag hoppas att jag kommer att kunna gå där då och då när vi flyttat hem. Ah så du är också tidigt ute vad gäller julklappar. Visst är det toppenskönt att faktiskt ha kommit igång lite och klarat av några stycken.

Anne, ja det var så skönt att liksom springa på några klappar redan nu. Usch jag stressigt julklapps letande är inte kul alls. Numer har de tydligen börjat ta betalt för andra väskan. Verkar som om flygbolagen blir mer och mer snikna. Nya regler alltså sedan i sommras bara. Nu ska man alltså betala 50 dollar för väska två. Men visst är det så att om man ska skicka julklappar så får man ju defnitivt ta ännu mer hänsyn till just vikten för annars kan det bli superdyrt. Hade vi varit kvar hade vi nog inte skickat julklappar för det blir för dyrt utan skippat klappar. Handdukarna till din mamma var ju dock perfekt, en liten fin gjej som inte väger för mycket.

Det är nog bra att ha provbakat souffléerna innan ja. Hade ingen aning om det skulle lyckas eller inte. Första omgången fick jag faktiskt slänga för jag märkte att det här kommer inte att gå vägen. Men kul att ha provat på och lyckats. Det ser ju festligt ut och jag kan mycket väl tänka mig att bjuda på detta. Det är ju lite impfaktor över just soufflé trots allt.

Annika, ja det har varit otroligt sommarväder. Men nu kommer regnet med orkanen Ida inatt upp hit. Ska bli blåsigt och regnigt under natten. Får ni regn också? Ja när det gäller Barns and Noble så vet jag att du är ett hardcore fan med all rätt.

Petra, åh Thelma och Louise är ju en sådan toppenfilm. Det var länge sedan jag såg den men gud vad den är bra. Låter som en perfekt grej på en regnig dag. Skönt att luftfuktigheten minskat hos er även om det fortfarande är varmt. Torr värme är ju mycket lättare än just superfuktig.

Ja jag upptäckte just det att de numer bara tillåter EN gratisväska! Inte kul alls. Nu börjar flygbolagen bli mer och mer snikna. Jag måste defintivit ha två väskor med mig så det blir bara till att betala 50 dollar som det kommer att kosta. Surt!

Bra att ni lyckats hitta lite olika kläder allt eftersom . Det är ju pefekt att göra så. Kläder väger ju inte så mycket heller så det är ju bra.

Marianne, vad skönt att du också har fått njuta lite vädermässigt. Ja fukten är jobbig, så skönt att den är borta. Kladdkaka är supergott det också. Det går alltid hem och ofta enkelt att göra. ha det bra.

Miss Marie said...

Jag älskar också bokaffärer! I Sverige är de så små o trånga, men i England har de verkligen mysiga affärer där man kan gå hur länge som helst o leta böcker, så mysigt!

Fina bilder!