Wednesday, March 24, 2010

Aktuellt just nu

En liten sammanställning i punktform blir dagens blogg.

Tulpaner: Igår stannade jag till på vägen hem och köpte dessa vackra kycklinggula tulpaner. Just tulpaner är en av mina favoritblommor. Gult känns vårfärg och en påskfärg. Jag blir glad varje gång jag tittar på denna fina tulpanbukett.

Påsk: Den närmar sig med stormsteg och överallt ute i butikerna syns nu påskägg, påskgodis, påskpynt, små gula kycklingar osv. Men inga häxor på små kvastar här inte.

Obamas sjukvårdsreform: Den har nu röstats igenom och blivit lag påskriven av presidenten MEN det råder fortfarande ett stort men. Jag bor ju i republikanernas näste här i södern och de säger att de kommer att överklaga och göra allt i deras makt för att reformen inte ska gå igenom. De påstår allt ifrån att det är mot konstiutionen till att det är kommunism att införa sjukvårdsreformen. Det är detta ämne som präglar de stora nyheterna här varje dag än.

Vädret: Sååååå nice. Det kan liksom inte bli bättre just nu. Idag gott folk ska det bli upp till 25 grader! Morgonen var strålande vacker med sol och lite frisk kyla som nu lättat och man märker redan hur temperaturen klättar uppåt. Igår hade jag det lite soft på jobbet på eftermiddagen och tog mig faktiskt tid att ta med min kaffekopp ut där jag sedan satt och njöt av vårsolen som värmde gott. En fika ute fick det bli. Hoppas på att kunna göra det fler gånger. Gillar att sitta och bara kolla in folk och förbipasserande medans man läppjar på sitt kaffe.

Anjovis:Något onsdagsrecept blir det inte idag däremot undrar jag varför amerikansk anchovis är så ÄCKLIGT! Jag skulle nämligen göra någon italienskröra med soltorkade tomater, kapis, citronskal och anchovis. Jag hade ingen svensk hemma (brukar köpa på IKEA) så jag köpte en burk på Publix. Första tuggan på min italienska röra fick hela tungan att krulla upp sig i obehag. Den var så äckligt salt på något sätt. Inte alls den där friska sältan som Abbas hederliga goda anchovis har. Nu förstår jag verkligen varför min granne Liz rynkade så på näsan när vi en gång kom med en Janssons och berättade att den innehöll anchovis. Om hon bara har fått den här äckliga varianten så fattar jag verkligen att hon sa bläää. Det slutade med att jag iallfall lyckades fiska upp det mesta av anchovisen ur min röra och då blev den ok.

Jag som spinninginstruktör: Igår skulle jag gå på ett spinningpass under lunchen men den vanliga instruktören kom inte och hon som skulle hoppa in som vikare är en tjej jag känner som jobbar som PT normalt. Hon hade bara hoppat in som extra intstruktör på spinning en gång innan. Hon vet att jag kör en hel del spinning och frågade om inte jag kunde ta passet. Jag kan säga att jag tvekade en del. Men i och med att det var ett expresspass på endast 30 minuter och att det bara var ca 7 personer där så bestämde jag mig för att prova. Det var kul men svårt! Jag hade ju inte med någon egen musik utan fick låna en cd-skiva med musik. Jag visste därmed inte hur långa låtarna var och kunde inte anpassa momenten efter längden på låtarna riktigt. Jag hade inte heller något program jag kunde följa utan fick improvisera hela tiden och försöka minnas delar ur den vanliga instrukörens pass. Men det gick och kul att prova på som sagt. Men nog måste man öva och utbildas innan man kan leda ett spinningpass för att det ska bli riktigt bra. Idag ska jag på ett pass med en av mina favorit instruktörer.

Ha en bra onsdag allihop. Jag märker hur mycket man ändå påverkas av vädret, våren och solen. Detta känns helt underbart just nu. Jag känner den där sprudlande vårenergin som kickat in en dag som denna. En fantastisk känsla värd att ta till vara på.


12 comments:

Saltistjejen said...

Oj vad strongt att du körde passet!!!!! Wow! Det hade jag aldrig vågat tror jag. Men kul att du gillade det! Kanske skulle du kunna passa bra som instruktör?? I Stockholm brukar de ju leta mycket efter folk som vill vara instruktörer på gymmen. Jag hade en kollega på KI so jobbade extra ett par ggr i veckan på SATS som just spinninginstruktör och hon tyckte det var jättekul.
Ang anjovis kan vi faktiskt få tag på svensk anjovis i vår mataffär här. Lyxigt! fast jag använder inte det så ofta för M gillar inte anjovis. Själv älskar jag det! :-)
Kram!

Marie said...

Wow! Du kanske har en ny karriär på g? :)

Vad roligt att det diskuteras så om sjukvårdsreformen! Det känns verkligen som att de republikanska amerikanerna har fått det hela om bakfoten eftersom de protesterar så himla kraftigt! Men de kanske är vana vid att alla ska stå för sitt och att all socialism är faaaarlig...! ;)

Ansjovisen får du gärna ha för dig själv, både den amerikanska och svenska! :)

Desiree said...

Saltis, det var svååårt. Mycket svårare än vad jag hade förväntat mig. När man sitter där i vanliga fall så ser det rätt enkelt ut men en helt annan grej att sitta där framme, hålla koll på tiden, musiken och att ge instruktioner samtidigt som man försöker hämta andan. Men det var kul och jag skulle kunna tänka mig att jobba extra som instruktör.
Jag gillar den svenska anjovisen mycket men den här var inge vidare som jag hittade på våran Publix. Kanske var det märket förvisso. Men jag vet inte om jag vågar prova någon mer amerikansk anjovis. En macka med hårdkokt ägg och anjovis kan ju vara urgott liksom i Jansson.

Kram

Marie, jag hoppas att de som satt i rummet fick en liten workout iallfall. Det blev inte världens bästa pass men hey det var första gången och jag var inte ett dugg förberedd men kul som sagt.
Ja socialism är väldigt farligt här. Jag känner att republikanerna ofta är motsägare mot det mesta. De är som ett gäng protestsmurfer som säger nej nej nej. Allt ska vara så som det alltid har varit vare sig det är bra eller dåligt. En republikan verkar inte gilla förändring. Jasså du är ingen anjovistjej. Den amerikanska ska jag hålla mig borta från iallfall ;-)

Marianne said...

Så vackra tulpaner, jag älskar också tulpaner. Har nog aldrig sett det här, tyvärr.

Vad duktig du är som klarade av spinningpasset. Jag förstår att det inte var lätt, den som kan har ju räknat takter i musiken och anpassat och planerat, det gör man ju inte på en femöring, som du säger.

Vad snåla folk är som ska göra allt de kan för att hindra fattiga att få tillgång till sjukvård. Helt obegripligt tycker jag. De ska vara stolta över sin president som äntligen införde en förbättring. Men betala till bomber och krig, det gör de utan att lyfta ett ögonbryn! Obegripligt!

KRAMAR!

Annika said...

Hey you!!
Coolt som fan med passet!
Vad häftigt. DU hann ju inte bli nervös eller ngt heller.
Jättehäftigt.
Jag tror på sjukvårdsreformen när jag ser den, inte förr. men gläds såklart åt att den gick igenom.
Ansjovis äter jag aldrig. Men jagh ar förstått att den svenska och amerikanska diffar mkt.
Har ingen lust att testa den.
Idsg har vi sol här, kanske femton grader.
Kram!!

Christoffer said...

Jag tror att du gjorde det riktigt bra med att vara instruktör. Bra gjort :)

Ja, eran delstat har redan tagit detta vidare, de har gått ihop med 13 andra stater för att stämma den federala regeringen! Kan inte tänka mig Småland stämma Alliansen :S

Vill även tipsa dig om "Jamie Oliver - Food Revolution" som går på ABC. Vet ju att du är intresserad av mat och EU kontra USA, så detta var intressant men man blev nästan tårögd. :)

Ha det toppen
kram

(och ja det är mycket bra med mig ;) )

Desiree said...

Marianne, synd att det inte finns tulpaner men det kanske är för varmt för dem. Det var kul att testa på att leda passet men jag inser att det kräver mycket mer än vad jag trott innan för att det ska bli riktigt bra. Du har helt rätt i att det är mycket som är obegripligt. Man tänker på ett helt annat sätt här om så mycket. Det finns så många dubbla budskap som verkligen inte ter sig logiska alls.

Annika, ha ha det har du helt rätt i att det nog var så att jag inte ens hann bli nervös eller på fullo inse vad jag gav mig in på liksom. Jag fick mig ett rejält träningspass iallfall. Jepp vi får allt se vad som händer med sjukvårdsreformen. Kan som sagt inte rekomendera den amerikanska anjovisen. Hemsk vad var den var, urk!

Christoffer, oh yes så är det nere i södern. Det var ju lite så här den amerikanska revolutionen började på 1800-talet, nord mot syd i slavfrågan man kan ju undra om de vill dra ihop till ännu en revolution nord mot syd fast i sjukvårdsfrågan. Jag bara kliar mig förbryllat i huvudet.
Ha ha jo jag läste något om att Jamie Oliver inte gjort någon succeé här då han ville få skolbarnen att sluta äta pizza till frukost. Jag ska försöka kolla in programet. Så att man kan sitta och förfasa sig lite.
Kram

Trillingnöten said...

Åhh, jag har kört spinning typ en gång och det var himla jobbigt. Jag är sugen på att testa igen, nu när jag mer vältränad (wow, kul att få säga vältränad!)...väldigt modigt av dig att köra på som instruktör!!

Katarina på Filippinerna said...

Tulpaner.. Dom är ju så vackra, enkelt vackra!

Jag bra älskar tulpaner..

Wow, kul att du körde spinning passet. Det var säkert svårt men jag är rätt säker på att du grejade det galant..

Amerikansk ansjovis har jag aldrig smakat. IKEA har nog den ansjovis som är ätbar.. Annars tycker jag att Publix var ett bra ställe att handla på, under min tid i USA.

Desiree said...

Trillingnöten, klart du ska testa spinning igen. Fördelen är att man faktiskt kan anpassa nivån mycket till sig själv. Men det ska vara jobbigt och svettigt. Det är en sådan härlig känsla och kick efteråt. Grattis till känslan av att vara vältränad visst är det underbart.

Katarina, tack. Publix är en bra affär. De har mycket men min erfarenhet är just att amerikansk anjovis är väldigt annorlunda mot den svenska. Det är nog den på IKEA man ska satsa på annars får det vara.

Millan said...

Wow det var inte daligt att du vagade ta passet. Det ar ju skitsvart att vara instruktor och att bli tillfragad sa dar innan passet och inte ha nagot program redo maste vara annu svarare. Det hade jag aldrig vagat!! Men jatte skoj att det gick sa bra! :-). Fick du blodad tand och kanner for att fortsatta som instruktor?

Vad harligt att varen ar hos er nu och det later helt underbart med 25 grader. Har har varen kommit av sig och det har regnat i flera dagar.. och ska fortsatta i flera till. Trist som attan!

Anjovis ja... samma har. Skitacklig den man koper i affaren. Den ligger i olja och smakar helt mjoligt och konstigt. Inte alls som den svenska!

Kram!

Millan said...

Vilken jatte harligt tjejhelg du haft dessutom!! Shopping, bakning och harklippning. Jag tror inte jag skulle kunna tanka mig nagot battre!! Ibland ar det allt lite gott att fa lite egentid.
Kram!