Thursday, March 4, 2010

Nytt Försök

För det mesta är det jag som sköter kalendern och bokningar i vårat hem. När det inte blir så blir det lätt fel. Igår gick vi ju upp extra tidigt och for iväg för att C skulle ta sina fingeravtryck. Det visade sig att då han kom dit hade han kommit dit en dag för tidigt, gaah! Det vara bara att gå upp i ottan igen. Men idag ska det vara rätt dag i allafall. Eftersom vi bara har en bil så får han köra mig in till stan och jobbet först och sedan åka tillbaka till det där stället. Det blir till att droppa mig på gymmet idag också. Tillräckligt med träning får jag i allafall så det är positivt.

Det som egentligen ställde till det är detta med hur man skriver datum i det här landet. USA och Sverige skriver sina datum precis tvärtom. Jag själv blandar ALLTID ihop det om det är dagen före månaden eller månaden som ska komma före dagen. För att lösa det hela brukar jag alltid skriva ut allt tex march 6 2010 inte försöka skriva med bara siffror.

Well well. Annars är det en klar och fin dag. Solen lyser och himlen är blå. Det är dock fortfarande riktigt kyligt men skulle bli varmare under dagen.Det är så där vackert och krispigt ute iallfall.

11 comments:

Jenny said...

Usch ja, det där med datumskrivningarna här är helt hopplöst! Det går ju an om det är en dag som är över 12, dvs det finns ingen måndad 25 typ, men annars är det väldigt svårt. Elias är tex född 8 juli och jag måste tänka mig för väldigt noga varje gång jag ska skriva hans födelsedatum på nån blankett så att han inte blir född 7 augusti istället. Hoppas allt gick bra idag i alla fall!! Kram!

Marie said...

Aj då! Inte lätt det där med datum, jag har också problem med det! Aja, bättre en dag för tidigt än en dag för sent..!

Anna, Fair and True said...

Vad synd att de inte kunde fixa det när han ändå var där. Men det är sånt som händer.

Anne said...

Nej, vad snopet att det var fel dag.
Känner annars igen det där, jag är också den med bättre kontroll (tycker jag själv i alla fall). När vi skulle på vår green card läkarundersökning var det M som stod vid rodret och då blev det så klart inte bara fel dag utan vecka. Dagen var rätt, men det skulle varit följande veckas fredag...
Hoppas att det gick bra och smidigt för honom idag istället, på rätt dag :)
Och ja, datum och skrivordningen krånglar till det, jag måste verkligen tänka. Det är inget som sitter i ryggmärgen som en reflex.
Kram!

Desiree said...

Jenny,ja det där med datum är inte lätt när det är precis tvärtom vad man är van vid. Jag är rädd för att jag skulle blanda ihop det hela själv om jag inte skrev ut månaden (skulle inte veta om jag skrivit det på svenskt sätt eller amerikanskt). Ha ha kanske skulle din son få två födelsedagar per år och det skulle han nog inte ha något emot ;-)

Marie, jag antar att man i tyskland inte vänder på det utan skriver det på samma sätt som i sverige eller?

Anna, ja man skulle faktiskt kunna tycka att de hade kunnat ta de där fingeravtrycken igår då han redan var där på plats men det gick tydligen inte. Någon större fara är det ju inte.

Anne, då är det alltså inte bara min C som är lite hopplös ;-)
Ha ha så många gånger får man känna sig som sekreteraren Ulla-Bella från Tokstollarna.

Annika said...

Ja, datumen kan vara svåra.
Skriver alltid 4 March 2010 om jag KAN...försöker undvika mån, dag. år in i det längsta :-))))

men ja, nu har ni gjort det!!
Skönt att det är över även om ni var där en dag för tidigt. HELLRE det än tvärtom vad gäller USCIS, that's for sure...

Det enda datum som sitter i ryggmrägen på mig är Karolinas fdlsedatum, det kan jag som ett rinnande vatten på "amerikanska", hehehe...

KRAM!!!

Saltistjejen said...

Jg har börjat blanda ihop datumskrivandet lite nu. är så van med det amerikanska att jag ibland får tänka efter när jag läser svenska datum.... ;-)
Hoppas ni inte är alltför trötta efter ytterligare en tidig morgon!
Kram!

Saltistjejen said...

Jg har börjat blanda ihop datumskrivandet lite nu. är så van med det amerikanska att jag ibland får tänka efter när jag läser svenska datum.... ;-)
Hoppas ni inte är alltför trötta efter ytterligare en tidig morgon!
Kram!

Desiree said...

Annika, ja jag gör som du och tar det säkra före det osäkra även om det blir till att skriva mera. Att Karolinas födelsedatum sitter som berget förstår jag med tanke på allt och alla formulär man ständigt fyller i här. ABSOLUT mycket bättre att vara där en dag för tidigt än en dag för sent. När det gäller myndigheter får man se till att inte strula till det, det förlorar man bara själv på.

Saltis, ha ha lustigt att du har samma problem fast tvärtom liksom. Jag känner mig totalförvirrad med båda så jag kommer väl att skriva ut månadens namn också i Sverige.
Kram.

Sporty Spice said...

Det där lär jag mig aldrig. Och det värsta är att nu kan jag inte läsa datum här eller hemma i Sverige. Jag får alltid skriva månadens namn.

Marianne said...

Jag skriver också alltid ut månadens namn, 7 mars 2010, aldrig bara med siffror. Speciellt inte när jag har jobbat, eftersom det är internationellt och vem vet vad som kan missuppfattas annars.

Hoppas det gick bättre den här gången!
Kram!