Tuesday, March 9, 2010

Spring Break och reselängtan

Shit vad det regnar här idag. Det här borde nästan slå rekord i nederbörd. Det forsar överallt. Jag önskar verkligen att jag hade ett par gummistövlar idag för det behövs. Det har regnat och åskat hela natten lång. Åskvädret har gett med sig för tillfället med det fortsätter att ösa ner regn från himlen. Det kommer att komma mer oväder med mera regn och åska i natt också. Men vi verkar iallfall slippa tornados/tromber. Det fortsätter att ösa ner regn men det är iallafall inte direkt kallt. Skorna har redan hunnit bli rejält blöta bara genom att gå från parkeringsgaraget till jobbet vilket bara är något kvarter.

Nästa vecka är det Spring Break här i Alabama för skolor och universitet. Man skulle kunna jämföra detta med det svenska sportlovet. Hade önskat att jag hade någon typ av spring break men tyvärr, tyvärr. C kommer faktiskt att få lite av ett spring break. Han åker till Kanada nästa fredag. Flyger till Calgary och därfrån åker han vidare till skidorten och nationalparken Banff . Våran tidigare granne Jeff berättade i helgen att han varit där och det ska tydligen vara otroligt vackert. C kommer att möta upp med en vän från Sverige och gå på konferans där men det ska också passa på att ta några extra dagar just för skidåkning. Tyvärr har jag inte möjlighet att följa med så jag får bli gräsänka här men det har sin charm det också.

Jag har roat mig med att sätta upp våran stora amerika karta där jag prickat in med röda små klistermärken alla ställen som vi besökt under dessa år som vi bott här i södern. Det har faktiskt blivit ett och annat ställe inser man då jag tog ett steg tillbaka och granskade min karta. Vi har under dessa nästan fyra lyckats täcka in en hel del här i södra USA. Men det här landet är otroligt stooort och det finns fortfrande SÅ mycket kvar att se och upptäcka.

Något jag däremot tycker är kul att göra är att plannera resor. Vi hoppas ju kunna avsluta våran vistelse här med en lite längre road trip. Storslagna och vackra naturupplevelser men också interessanta städer är det som ligger oss varmast om hjärtat. En preliminär plan är därför att flyga härifrån till Las Vegas och uppleva Vegas som verkligen är ett enda stort amerikanst fenomen i gigantisk skala och sedan hyra bil och åka norrut mot Utha som har ett fantastiskt utbud på just vacker natur och nationalparker. Just i det här området kring Colorado platån finns det många platser jag är riktigt sugen på. Jag skulle vilja besöka ett helt gäng med nationalparker här som Death Valley, Grand Canyon, Zion, Capitol Reef, The Petrified Forest, Bryce Canyon och Arches National Park. Jag skulle otroligt gärna vilja se och uppleva en äkta hord med vilda amerikanska bufflar.

19 comments:

Annika said...

Gud, jag känner ju som du!! VILL ut och resa under påsklovet (då vi har vårt spring break).
Lyllos C!!!
Så roligt för honom.
Kan nog blir lite skönt för dig också att vara totalt solokvist ett tag. På ett annat sätt, men...

Las Vegas har jag varit i. SÅ coolt!! en enda stor lekplats för vuxna. Overkligt ställe. men så värt ett besök. Hoppas ni kommer iväg. Utah ska vara underbart vackert.

Ni har hunnit med många resor under era år i USA. Så roligt att ni sett så mkt.

ERT väder är på väg hit...
Det lär ska regna och blaska från imorrn och sen hela helgen.
Oh well...
S¨länge vi inte får tornados och skit går det ju an!
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Ni ahr verkligen kunnat utnyttja er tid här till att se och uppleva många ställen i USA! Vad härligt! Önskar vi hade kunnat göra detsamma men att vara utan bil gör saker lite krångligare. Sedan efter att vi fick E så har ju det också bidragit. En av mina stora önskningar är faktiskt också att få se en av de otroliga nationalparkerna här! Hoppas att det någongång ska kunna bi verkliget....
Vad underbart för C att åka till Banff!!! Sjöälv känner jag mig också lite ressugen, eler iallfall semestersugen, men jag vet inte om det kan bli så mycket av den varan... Iallfall inte än kasnke?
Tror förrestena tt ert regn kasnke ärpå väg hitåt för enligt väderleksprognosen ska det bli regnigt framöver. Synd att det kommer lagom till helgen tyvärr.
KRAM!!!

Petra H said...

Jag önskar också mig ett par gummistövlar!! Det är verkligen något som behövs i regniga Belgien så jag ska se till att köpa ett par Tretorn nästa gång jag är hemma i Sverige! Vi hade förresten så mycket regn i helgen och förra veckan, kanske det ni har fått nu?
Så kul att markera in på en stor väggkarta var ni har varit! Mina farföräldrar hade en stor Europakarta på en vägg i källaren där de hade markerat in deras resor under åren - jag älskade att stå och titta på den. Överhuvudtaget är jag så förtjust i kartor och när vi var i London för några år sedan köpte vi gamla kartor över Spanien, Karibien, Skåne (där Eslöv inte ens är med för kartan var för gammal!!) och Belgien. Vi tänkte rama in dem och sätta upp på väggen.
Era roadtripplaner låter helt fantastiska!!
Kram!

Victoria said...

Åh, den roadtripen skulle jag verkligen vilja följa med på!!
Kramar//Vic

PS. Tog mig samman och beställde en fotobok från MyPublisher. Tack för din input!!

Marie said...

Mmmm, vad härligt! Kul med resa för C! Er planerade resa låter riktigt härligt, jag blir så avis! Det är en dröm jag har, en road trip i USA! :)

Desiree said...

Annika, jaaaa lite semester hade suttit fint nu. Våren blir så himla lång här utan någon ledighet mellan januari och slutet på maj. Jag unnar C denna resa fullt. Det ska faktiskt bli lite mysigt att få några dagar som solokvist. I och med att vi bara har en bil så blir det ju en extra frihet på ett annat sätt då han är bortrest. Las Vegas verkar helt crazy som ett stort Lustiga Huset som måste upplevas.
Ush då att vårat trista väder kommer upp till er. Jag hoppas dock att både vi och ni slipper få regn hela helgen.
Kraaam.

Saltis, ja det har blivit en hel del små roadtrips och det har varit en av de stora nöjena för oss här under våran tid. Jag förstår dock att utan bil så blir man rätt begränsad och att ni också nu är inne i den där hektiska småbarnstiden med lilla E så att det kanske inte är det lättaste att åka iväg och utforska. Men jag hoppas ni får chansen lite längre fram att göra en fin roadtrip.

Petra, ett par bra och fina gummistövlar låter som en bra och fin investering. Det skulle verkligen behövas här idag. Här ser man ofta tjejer som har just olika färggranna gummistövlar då det regnar. Folk har på sig och använder gummistövlar mycket mer här än vad man gör i Sverige.
Åh kartor älskar jag också! Man kan liksom aldrig få nog av att kolla på kartor. Alltid upptäcker man nya detaljer och saker. Jag gillar att kolla in våran stora USA atlas som vi har i bilen också då vi åker iväg lite längre. De där gammla kartorna du köpt lät både vackra och interessanta. Ha en bra dag.
Kram

Victoria, ja jag hoppas det blir en fin roadtrip och att vi verkligen kommer iväg på den. Kul att du beställt från My Publisher nu. Jag tror din bok kommer att bli kanonfin. Kram.

Marie, ja det finns mycket fint att uppleva här. Det finns så många underbara ställen här i världen. Du har ju framtiden för dig så nog blir det att du får chansen att både se och uppleva en road trip här i USA.
Kramis.

Christoffer said...

Hoppas han inte tar med sig mkt baggage till Canada, det kan komma bort och skickas tillbaka en månad efter att han har kommit hem igen ;)
Men roligt att åka från våren och södern till riktigt norrut i Canada.

Jag kanske ska till Saltsjöstad (visst låter det jätte svenskt när man skriver det så ;) och områdena runt om där, Idaho, Montana och Wyoming i Juni. Så säg till om du är i området då. :)

Kram

Anne said...

Fin karta, skulle också vilja ha en stor sådan. Var har du köpt den?
Art.com hade en del kartor såg jag, kanske man skulle beställa därifrån.
Låter förresten som en superhärlig tripp ni är inne på att göra innan ni lämnar landet.
Utah och alla de nationalparker du räknar upp finns där skulle jag väldigt gärna se också. Har hört massor om Utah´s nationalparker.
Kolla min blogg för lite inspiration...

Desiree said...

Christoffer, baggage som kommer bort då man reser är inte kul alls. Men lite bagagge lär det allt bli. Han ska ha med sig pjäxor, skidor, lite kläder och lite jobb matrial/datorn. Så det blir väl en del packning.Man får bara hoppas att det inte kommer bort eller om det skulle göra det att det inte är borta allt för länge. Tog det alltså en månad innan du fick tillbaka dina grejer? Det var lååång tid. Inte kul alls förstår jag.
Saltsjöstad låter otroligt svenskt! Det hade jag aldrig kunna tro på namnet att det var ett ställe i USA. Men det låter som ett mycket vackert område med massor av fina naturupplevelser du ska till i sommar. Ja det skulle vara himla kul att kunna mötas upp någonstanns längs med the road :-)

Anne, ja jag minns att ni reste till Vegas och Death Valley eller hur? Jag ska aboslut ta och kolla in din blogg för tips och inspiration. Kartan har jag faktiskt köpt på Barnes and Noble. Den kostade inte alls mycket. Det är kul att stå framför den och bara kolla och plannera. Ha en bra dag.

Kraam.

Anna, Fair and True said...

Vad kul med en karta och märka ut vad ni varit!

Desiree said...

Anna, ja jag tyckte det var riktigt kul att märka ut med de små röda klisterlapparna och få denna överblick över våra resor i södern.

Annika said...

Vi har bisonoxar ca. en timme härifrån, på motorvägen västerut från Denver, nära Buffalo Bills grav. Så kom till Denver och träffa dom :).

Anne said...

Aaah, smart. Barnes & Noble ska jag kolla på.
Inte för att jag vill vara tjatig....men om du vill dela med dig av pajreceptet så jättegärna. Men du kanske tar onsdagsrecept först nästa vecka. Det går bra det med. För den som väntar på nåt gott...

Christoffer said...

Säg stadsnamnet tyst för dig själv på engelska så vet du nog vilken stad jag menar ;-)

Jenny said...

Jag tror det där regnet är på väg upp mot oss nu, vi ska tydligen ha åska också, på fredag. Blä.
Jag är också otroligt sugen på lite ledighet. Vårt springbreak ligger runt påsken, och kanske blir det någon liten utflykt då, men jag tror vi håller oss mest runt häromkring... Alabama har vi faktiskt aldrig varit i, annat än kört igenom, kanske borde vi ta oss en roadtrip söderöver nån gång, du har säkert massor med bra tips på vad man kan se också!!
Låter som en härlig roadtrip ni tänker er, lite som vi också "önskedrömmer", fast vi sparar nog vår tills barnen är större och 1)Lite mer själgående 2)Intresserade av att se något annat än lekplatser ;-). När bär det förresten av hemmåt för er, har ni en ungefärlig tidsram? Kram!

Desiree said...

Annika, coolt att ni har bisonoxar utanför Denver. Denver är en plats jag mycket gärna skulle vilja besöka. Colorado i sin helhet verkar otroligt vackert.

Anne, nejdå vännen du är inte alls tjatig. Jag glömde helt bort. Ska absolut publicera receptet på hallonpajen. Gör det idag istället
:-)

Christoffer, aaah, fan vad dumt av mig att inte inse detta från början - Salt Lake City förstås! Yeah, skulle vara kul att träffas i de trakterna.

Jenny, synd men tyvärr verkar det som om detta stooora regnväder kommer att dra norrut. Här regnar det rejält igen denna morgon. Jag förstår att ni vill vänta lite med en lite längre roadtrip tills barnen är lite större. Jo det finns en hel del att se i Alabama . Att åka ner annars längst med atlantkusten är en mycket vacker resa förbi Geogrias kust och ner mot Florida.
Kram.

Åsa i memphis said...

Vi fick ert åskväder vid midnatt .... jisses vilka knallar. Och blixtar. Och hällregn. Sen efter 3 timmar var det över, tyst och stilla. Nu; sol och underbart väder.

man kan ju bli knäpp för mindre ;)

Skönt med lite ledigt för C. Är klart avis för skidresan. Hoppas att du kan göra lite "eget lov hemma" eller liknande.

Katarina på Filippinerna said...

Kul ide med kartan,, Jag älskar också att planera resor,, köpa resböcker osv..

USA är så stort så det ju sin tid att se en liten del bara, men ni är ju verkligen aktiva!

Vem vet kanske Asien en annan gång?

Anna, Fair and True said...

Kom att tänka på när jag var i Yellowstone på min aupairresa efter mitt aupairår. Vi gick alla (50 pers) ur bussen för att fota bufflar som var längre bort på ett fält. Chauffören sa att mitt ansvar är bussen, om de kommer sättandes emot oss då hoppar jag in och kör iväg. Men han sa nog bara det för att vi inte skulle ta så lån tid på oss! :)