Wednesday, March 17, 2010

Vårtecken

Idag infinner sig vårkänslorna dessto mer.Även om det fortfarande är mulet idag så ska det bli soligt imorgon och på lördag iallfall med ca 20 grader. Sedan ska det tyvärr svepa ner en kallfront igen med regn och kyla på söndagen. Men man får njuta av det som ändock är short and sweet. Våren har kommit en bit på väg här nere i södern även om det finns dagar då vintern verkar återvända. Men nu har jag sett att magnolian börjat knoppas även om blommorna inte riktigt slagit ut (dessa är bilder från förra året) och då är det vår här i Alabama! Tycker så mycket om magnolian. Den kommer jag alltid att förknippa med vår och Alabama.

Däremot så har övergången till sommartid gått ovanligt trögt i år känner jag. Vet inte riktigt vad det är men jag känner att jag fortfarande inte har kommit in i sommartid. Kroppen och hjärnan är kvar i gammla tiden. Det känns inte som om det bara rör sig om timme utan mer som någon slags jetlag.
Dogwood är ett annat klassiskt träd för södern som blommar på bar kvist med sina vackra vita blommor så här om våren. Denna är ganska liten men de kan bli rejält stora som riktigt gammla ekar kan bli.

Även Forsytian har kommit igång och blommar har jag sett liksom påskliljorna som står så vackert och svajar i vinden.

Även om dessa inte finns att plocka eller blommar så finns det gott om dem ute i butikerna till riktigt bra pris. Sist var det till och med" sale" på dem. Jag gillar jordgubbarna från Florida. De är söta och riktigt goda. Dessa ska jag mumsa på i helgen.

Något jag därmot inte är så glad över är kranarna på min köksho. Sååå omodernt med en kall och en varmvatten kran. Jag längtar varje dag efter en blandare. Nu så blir det ofta så att vattnet som kommer i kranen antigen är för kallt eller så är det för varmt. Vattnet i lägneheten kan bli riktigt hett så att man bränner sig på fingrarna om man inte ser upp. Sedan är det också väldigt opraktiskt att behöva vrida på kranar om man står i köket och är kladdig om händerna. Det är förvisso ett litet lyxproblem men jag kommer verkligen att uppskatta den dagen jag får en blandare.

C håller på att packa för fullt. I arbetsrummet står pjäxor, skidor, skidhjälm och varma kläder av diverse slag. Imorgon sticker han till Kanada och jag blir gräsänka i 10 dagar men det gör mig inget. Det är en konferans han ska på men det lär även bli lite utrymme för en del skidåkning. Själv ser jag fram emot helgen och lite skönt vårväder.

15 comments:

S w e F l o said...

Vår är härigt, specieltl efter en extra kall vinter som denna! Här har träden precis börjat slå ut, en del riktigt ordentligt. Det börjar bli sä där härligt grönt, och gräsklipparna går varma i kvarteret. Jag längtar efter jasminbuskarnas blommor, det doftar så härligt. De kommer nog snart! Ha en riktigt härlig helg!

Saltistjejen said...

Underbart att finvädret är på väg till er med!! Nu lär det väl bli fota av???!! ;- )
JAg håller dessutom med dig ang kranarna! Så opraktiskt. Att ha blandare är verkligen ngt man vill. Men här är det t o m lite modernt att ha två separata kranar i t ex badrummen har jag insett. För det finns en uppsjö av sådana i affärerna. Själv skulle jag itne vilja ha det om jag kunde välja även om det på många vis kan vara snyggare.
Härligt med C´s resa också! I wish I could go skiing jag med!!! Det var aaaalldeles för länge sedan....
Ha det riktigt bra nu och njut av våren!
kramar!

Inger said...

Jag blir alldeles sjuk när jag ser de härliga bilderna av blommande träd och läser att ni ska få upp till 20 grader. Vad jag kan minnas så har jag aldrig längtat så intensivt efter värme och den spirande grönskan som iår. Vi har just nu plusgrader, men snödjupet är fortfarande stort, så det kommer nog att ta sin lilla tid innan det blir snöfritt igen.
Må gott i vårvärmen!

Annika said...

Här är vädret perfekt nu. Soligt och uppemot 20 grader. SÅ lovely!!!
Älskar detta!!
Snart kommer dogwood att slå ut här också, det är ett av mina älsklingsträd! SÅ fina är de!!
Och magnolian är underbar då den kommer.
Skönt att ni får lite värme också snart. Här ska helgen bli helt underbar vädermässigt, sägs det!!
Kram!!

Desiree said...

Sweflo, åh jasminbuskar doftar ju helt underbart. Även ni i Florida har ju haft en extra kall vinter på många sätt. Det är som om man får ny energi då man märker att våren kommer och det är så nice!
Kram

Saltis, ja det känns toppen. Såg ju din väderprognos som du hade på din blogg och visst blir man glad av sådant. Kameran får hänga med ut men tyvärr åker nya kameran bort till Kanda så den gammle godingen får duga. Vad gäller kranarna får det vara modernt bäst det vill men jag gillar det som är praktiskt bättre. Jag skulle också jättegärna vilja åka skidor men det får väl vänta lite till. Har faktiskt inte åkt skidor sedan 2002 eller 2003.
Ha en fin torsdag.
Kram!

Inger, jag hoppas innerligt att ni får vår i Sverige snart på riktigt. Att snön smälter bort nu och ni får sol och iallfalll 10-15 grader. Våren är så vacker i Sverige och efter denna monstervinter så är ni såååå värda vår nu vid det här laget.
Kram.

Marie said...

Älskar magnolian! Jag förknippar dem med våren i Paris, de är ju så härliga. De växer ju i Sverige också, men blir inte lika stora o finns inte lika många!

Kanske skönt med tio dagar för dig själv! Få göra o äta precis vad du vill, härligt! :)

Desiree said...

Annika, håller med dig om att vädret är perfekt just nu. Det är helt lagom. Man kan vara ute utan att förvandlas till en blöt pöl och man slipper frysa. Det här är bästa årstiden på året nästan.
Have a good one.
Kramis.

Freedomtravel said...

Vackra bildcollage! I Sverige är våren trögare än nånsin... men till slut måste det väl bli vår???

Desiree said...

Marie, jag far aka till Paris da jag kommer att sakna magnolian i framtiden da vi flyttat hem. Men var i Paris verkar inte dumt alls det heller. Ja det ska bli bade skont och mysigt att fa vara lite pa egen hand. Att fa sakna varandra lite ar alltid bra liksom lite omvaxling.
Kram

Freedomtravel, jag forstar att det kanns trogt. Det har varit one hell of a winter minst sagt. Jag hoppas att varen kommer till er nu och att det blir en kanonsommar.

Petra H said...

Vilka härliga vårbilder även om några är från förra året. jag ser verkligen framemot att få möta våren i Europa!!
Kranar utan blandare är verkligen urdumma. Vi hade sådana kranar på den lilla toaletten hos mina föräldrar men de blev utbytta förra året - äntligen kan man säga. Tror att handfat + kranar var minst 40 år gamla! Det är ju dessutom antagligen riktigt miljöovänligt eftersom man antagligen slösar mer vatten... Vi har inte blandare i vår dusch här i PR, vilket är konstigt för i gästbadrummets dusch är det en blandare!
Kram

Millan said...

Hej! Forlat att jag inte har kommenterar pa sa lange. Jag laser, men blir ofta avbruten av nagot/nagon innan jag har tid att lasa fardig och kommentera. Men nu sa :-).

Forst och framst: Grattis till nya kameran. Gud vad avis jag ar och josses vad skoj for er att ha en ny kamera att fota med. Jag kommer val ihag min kansla nar kameran anlande o jag genast begav mig ut i tradgarden och fotade... i januari! :-). Hoppas att ni ska trivas med nya kameran!!

Harligt med var dessutom. Har ar varen ca 1 manad forsenad i ar pga den kalla vintern. Aven om vi inte haft en san vargavinter som de haft i Sverige sa har det varit ovanligt kallt ovanligt lange sa det drojer har. Men nu ar den pa vag.. det kanns! Fina varbilder du har lagt ut ocksa!

Ja alltsa sadana dar kranar kan jag bli knapp pa. De ar fortfarande de vanligaste har... vi har dem i vart badkar for det var det enda som fanns att fa till ett rimligt pris. Helt otroligt att behova sta och fixa mellan kranarna for att fa ratt temperatur!

Filmen Up in the Air maste jag se. Har sett manga kommentarer om just den filmen pa bloggar det senaste. Jag maste erkanna att jag trodde att det bara var en vanliga 'chick flick' men sa ar det alltsa inte da!?

Kram och trevlig helg!!

book said...

真正的友誼,有如健康失去時,始知其價值..............................

Katarina på Filippinerna said...

Härliga vårträds bilder!

Man blir ju så glad av blommorna och grönskan som kommer efter en lång vinter. Jag har själv kommit på mig att sedan jag flyttat till solar breddgrader är jag piggare, kanske är det solljuset, trots att jag aldrig solar,,

Du får egen kvalitetstid nu när C. är borta,, ha de gott och njut av blomprakten!

Desiree said...

Petra, tack så mycket. Jag förstår att det var skönt att byta ut de gammla kranarna. Jag tror också att man slösar mer på vatten för det tar ett tag att ställa in rätt temperatur. Ska bli skönt när man återigen har ett modernt kök.

Kram

Millan, tack så mycket. Ja det är så underbart med nya kameran som jag nu ska bekanta mig lite mer med. Jag märker redan att jag kan göra så mycket mer med denna kamera. Det är sååå skönt att det äntligen har blivit vår. Här är våren också kraftigt försenad. Men nu så verkar den vara på väg.
Vad gäller kranar så verkar återigen både engleskmän och amerikaner ha en hel del gemensamt.
Filmen var riktigt bra. Inte bara en vanlig chick film. Jag tror att även Ben skulle gilla denna. Det är till och med en film som genererar lite eftertankar. Ha en riktigt skön helg och hoppas att vårsolen får lysa på er.

Kramis.

Katarina, du har sååå rätt. Solen är enormt viktig. Man blir både gladare och piggare. Här har det varit mulet och kallt i en vecka nu och idag då solen lyser blir man genast på ett helt annat humör. Jag antar att jag har blivit bortskämd här. Jag kommer att sakna solen enormt då vi flyttat tillbaka till Sverige där det kan gå månader utan att solen kommer fram och här går jag och beklagar mig över att inte ha sett solen på en vecka. Ha en bra tillbaka resa mot soligare bredgrader.
Kram

Anna, Fair and True said...

Magnolian är bara så vacker!