Sunday, March 21, 2010

Tjejhelg och vårväder

Morgon här. Våren är som bortblåst och vintern verkar ha återvänt tillfälligt. Idag när jag vaknade så varnade de för snöflingor! Det var toppenfint väder hela fredag och lördag men sedan på söndagen var det regn, blåst och kall luft som svepte in. Men men men...det har varit en riktigt underbar toppen helg!

Jag har verkligen haft det skööönt. Känner mig som The Pamperd Pet typ. Det började redan på fredagen med strålande vårväder och ca 20 grader. Jag såg faktiskt till att åka hem lite tidigare på eftermiddagen eftersom det dels var sånt vackert väder och dels behövde jag inte vänta in C. Jag åkte och veckohandlade så att det var klart och jag bara kunde njuta av resten av helgen.

Lördag morgon vaknade jag utvilad av mig själv utan någon väckaklocka. Sedan låg jag kvar i sängen och bläddrade lite i en tidning. Jag slappade runt och tog det soft på morgonen. Efter en härlig långfrukost åkte jag iväg till mallen för att klippa och slinga mig. Här i Birmingham finns det två stora shoppning malls eller centrum. Vi bor relativt nära det ena av dem men nu skulle jag iväg till den andra dit vi inte brukar åka. Den jag skulle till nu räknas också som den finare av dessa två. Lite lyxigare med lite fler butiker och fler finbutiker.

Jag blev både klippt och slingad. Jag tog inga före och efter bilder. Jag blev nöjd med både klippningen och slingorna men stylingen var inte någon favorit. De fönade till håret på något konstigt sätt så att det bara blev stort och burrigt, nästan som någon slags 80-tals frissa. Jag fixade till det då jag kom hem bara för att kolla att klippningen var ok och den blev bra som sagt. Klipp och sling tar allt sin tid. Jag hade en tid 12:30 och 14:45 var jag klar. Det känns som halva personalstrykan på stället håller på med en. Först fick jag träffa” Le grand stylist” som jag fick berätta för hur jag hade tänkt mig. Sedan kallade hon dit sin assistent som sedan fick lägga själva slingorna. Sedan kom det ytterligare en kille som gick runt med en bärbar dator och frågade om han kunde boka in en ny tid till en. Men jag brukar alltid säga att jag ringer dem och bokar en tid då jag själv känner att det behövs klippas igen.När det var dags att tvätta ur färgen var det ytterligare en tjej som skulle tvätta håret.Medans man får håret tvättat får man iallfall ligga på rätt sköna massagestolar så det var rätt nice. Nu dök huvud stylisten upp igen och genomförde själva klippningen. Efter det kallade hon till sig den unga tjejen som skulle föna mitt hår. Den här tjejen var en rätt ny lärling insåg jag rätt kvickt. Hon såg väldigt koncenterad ut och varje bit hon fönade tog verkligen tid även om hon var mycket noga. Tillslut kom den unga killen som var huvudassistenten tillbaka och tog över. Då han var klar kom stylisten tillbaka och gjorde en sista koll och frågade om jag var nöjd med både färgen och klippningen. Sista stationen var kassan där ytterligare en i personalen tog emot betalning. Tack o lov behöver man inte dricksa på det här stället. De kör inte med dricks.

Innan C for fixade han till så att jag fick Skype på min lilla bärbara här hemma med webkamera och allt. Riktig finurlig lösning att sätta fast kameran på en gammal dosa General Portion.

Lördag morgon vaknade den lilla bagaren i mig så jag knådade till ett par supergoda rosmarin baugetter som jag gjort tidigare som jag gillar mycket. Degen jäste så fint denna gången. Det är lite mysko men ibland är jäsningsprocessen seg och behöver många timmar och andra gånger som denna så bara vips är degen hur snäll och medgörlig som helst. Supergoda blev de även denna gången.

Efter denna trimmning så begav jag mig ut i vårsolen och ägnade mig åt att gå i butiker och shoppa. Det blev en del smått och gått. Gjorde ett stopp på min favorit köksbutik, Williams Sonoma. Där hittade jag en riktigt bra bok om förrätter och även en sorts plättlagg som var kul för man kan göra minivåfflor i den. Annars finns en hel del som bara är kul att kolla på i den butiken om man är matlagningsinteresserad som jag är. Efter detta kollade jag in vårmodet på GAP, J.Crew och Antroplogie. Det blev ett par vita knälånga short och både lite snygga toppar och några vardags t-shirts. Gick en snabbis på Banana Republic och gjorde faktiskt ett kap. Hittade en av mina favoritdofter som de hade satt ner till 10 dollar från 30 dollar. En fika i vårsolen på Joe Muggs och som ni ser blev det en och annan kasse. Jag kände mig nästan som Pretty Woman med håret fixat och alla kassarna i solen. När jag kände mig trött och mätt på all shoppingen så åkte jag hem och hyrde lite film på vägen hem. Lördag kväll blev en skön filmkväll i soffan.

Ha ha kände mig nästa som Pretty Woman som sagt där jag gick med alla mina kassar i vårsolen med nyslingat och klippt hår.

My very European shoes. När jag var hos frissan frågade den unge assistenten vart jag köpt mina skor. Han gillade dem men de var väldigt annorlunda påpekande han. Då jag har haft dem tidigare har jag också fått höra att look sooo European. Så tydligen är denna typ av skor väldigt icke-amerikanska.


Williams Sonoma är en av mina favoritbutiker. Här finns det mesta i köksväg. Det är lite köksprylarnas Rolls Royce butik. Något väldigt amerikanskt är att du tar bilen runt shopping mallen även om man mycket väl kan gå så är det nästan ingen som gör det. Vill du nödvändigtvis inte ta din bil från den ena parkeringplatsen till den andra så finns det en liten buss som åker runt på området som ni ser av kortet på hållplatsen. Inga onödiga steg ska behöva tas här i södern iallfall.
Dessa två slog jag till på hos Williams Sonoma. Det blev en bok om förrätter som hade en massa spännande och enkla recept med aptitretande smårätter och tilltugg. Sedan detta lite läckra men annorlunda plättjärn. Jag kan tänka mig att att man både kan göra efterrätts miniplättar samt plättar och blinis som förrätt i denna.


Lite mer från shoppingen. Det blev ett par vita shorts och två söta toppar. Snart kommer hettan och då gäller det att ha lite svala men fina grejer i garderoben.

Söndag var det vackra vädret bortblåst. Himlen var grå och regnet hängde i luften. När jag åt frukost fick jag till och med tända ett levande ljus för att mysa till det lite. Det kom sedan en rejäl skur. Regnet öste ner och det blåste kraftigt också. Från 22 grader på lördagen sjönk temperaturen kraftigt ner till 8 grader på söndagen. Tvära väderomslag.

Söndagen blev rätt skön ändå. Tog det lungt. Åkte och handlade lite matvaror. Hyrde en film till. Igår såg jag nämligen Twilight (jepp jag är lite sen) och idag fick jag tag på fortsättningen i denna vampyr serie nämligen New Moon som precis släppts. Det har alltså fått bli vampyr film för hela slanten denna helgen. Denna helgen har fått bli en sådan där underbar tjejhelg för hela slanten. Frissa, shopping och tjejfilm.

Det som alla talar om idag är sjukvårdsreformen som röstades igenom igår med mycket knapp marginal. Jag tycker det är enkom bra och positivt. Men här nere röstades det mot självklart. Många är oroade för att delar av pengarna ska gå till aborter. Men jag fattar inte varför det tjafsas så mycket och tycker ofta att de blåser upp mycket väsen för ingenting. Men jag är ju en ickereligös utlänning. Ha en bra måndag.

15 comments:

Annika said...

Hej Desiree,
Låter som en skön helg.

Det är ju lite ironiskt att dom oroar sig för att reformen ska finansiera aborter med tanke på att kvinnoorganisationerna är förbannade för att Obama tydligen skrev under på i reformen att inga federala resurser får användas till just aborter. Eller så.
Men det låg väl i sakens natur att ingen skulle bli nöjd med denna reform, varken till höger eller vänster. Iallafall har det ju äntligen hänt något.

Anna, Fair and True said...

Vilken härlig helg du har haft! Det låter toppen med en frisörsalong som inte tjafsar med dricks, särskilt när det är så många inblandade. Jag ska klippa mig på fredag - längtar! Men det är bara en som håller på med mig - allt från tvätt (inklusive hårmassage), klippning och styling. Brukar ta ca en timme och en kvart.

Desiree said...

Annika, hej ja jag har hafte en sådan sköööön helg :-)
Jag tycker sjukvårdsreformen verkar bra för alla miljontals människor som idag står utanför systemet och för alla dem vars peremier varit så höga pga av sjukdom att de inte har haft råd. Om de nu inte vill att några pengar ska gå till aborter så låt aborterna gå på en egen form av försäkring/betalning. Jag tror att det liggger mycker mer bakom nejröstarna än bara abortfrågan. Ha en fin dag.
Kram.

Anna, kul att du också ska klippa dig snart. Det känns alltid uppiggande och helt rätt när våren är på väg att fixa till sig lite. Jag tycker det tar lite väl lång tid på denna salong. Mellan en och två timmar är rimligare än över två timmar. Ha en bra dag och en fin klippning på fredag.
Kram

Saltistjejen said...

Vilken otroligt härlig, skön och lyxig helg du haft!! :-)
Skönt! Och jätteroligt att du hittade så mycket fint när du handlade!
Jag tycker plättlaggen var fin. Fast det kanske mer är som en "minivåffellagg"?? Eller liknannde. Jag ahr letat vanlig plättlagg här men inte hittat så nu har jag bett en kompis att ta med sig från Sverige när de kommer hit i början av april. :-)
Sjukvårdsreformen ja. Det var såååå bra att de fick igenom denna röstning tycker jag. Detta har ju hållit på i evigheter och som icke-amerikan kan man ju inte alls förstå varför det öht skulle vara ngt mostånd alls mot en reform som ska hjälpa så många i det här landet att få sjukvård. Men man har ju en helt annan kulturell syn på detta med individen kontra staten.... Det här med aborter är ju bara såååå galet. Bara det ATT det finns ett abortmotstånd här tycker jag är helt barockt! men så är jag ju som du icke-religiös och tycker att en kvinna ALLTID ska måste få bestämma över sin kropp. Hoppas att din vecka blir riktigt bra den med!
Kram!!

Annika said...

Rikigt skönt det där!
På alla sätt och vis.

Sjukvårdsreformen är det ju bara att tglädjas över. Historiskt som det är!
Nu tar det ju flera år att driva igenom den.
Men, det är iallafal på G!!
Det lustiga är ju att det främst är det högerkristma som är emot hela reformen. Men, i mina ögon är det så okristligt att det inte är sant!! Ska en sann kristen inte se att alla människor får hjälp?
Helt sjukt.
De amerikanska högerkristna förstör för så många. Förpestar tillvaron om, och om igen för så många.
Ick!
Men, det är ju många som håller på detta också. Det måste man komm ihåg. men då är det knappast kristna högermänniskor.

Iallafall tycker jag att du haft en soft och skitbra helg. NICE att inte behöva dricksa. SÅ högst ovanligt!!!
snygga kläder!
Je Crew tycker jag har skitmkt snyggt, ja och Anthro såklart. Gap med.
Härliga tider för nya kläder nu.

Kramar!!

Desiree said...

Saltis, ja det har verkligen varit en lyxig helg. Ha ha jovisst är det en minivåffellagg skulle man kunna säga. Passar bra nu när våffeldagen närmar sig. Någon plättlagg har jag inte heller sett här, iallafall inte en sådan där äkta och tunn som de svenska är.
Det är mycket man inte fattar när det gäller allt tjafs och bråk bakom sjukvårdsrefomen. Men som svensk tänker man helt annorlunda.Att abortfrågan fortfarande är en sådan gigantisk politisk fråga i det här landet är något jag fortfarande tycker är häpnasväckande. Känns så gammalmodigt att fortsätta älta detta. Men religion och politik är så tätt sammanvävda här. Som utlänning och ickereligös glömmer jag lätt bort det emellanåt. Men jag är fantastiskt glad att detta gått igenom och gått till historien.
Kram

Annika, jag håller helt med dig. Jag glädjs verkligen åt att reformen gått igenom både för alla dem som nu slipper stå utanför systemet och för Obama som kämpat så hårt för detta. Det har ju stått så mycket på spel för honom personligen och hans regering samt för landet i sin helhet. Jag tror att detta blir bra. Jag hoppas att folk vänjer sig och inser att det finns gott i detta och att förändringen behövdes.
Ha en fin måndag.

Kram

Marie said...

Viklen underbar helg du har haft! Verkligen en skön, avkopplande helg som man behöver ibland. Skönt att kunna gå runt o shoppa utan att oroa dig över C! ;)

Så de är oroade över att deras skattepengar ska gå till aborter? Jo jo, en del är ju inte riktig kloka... Men men, det är väl tur att det blev en ändring även fast den kanske inte blev en så stor förändring som de först hoppats på. Det känns ju verkligen som att det behövs i ett USA där så många är utan sjukförsäkring!

Desiree said...

Marie, härligt lyxigt att få shoppa utan att behöva stressa på något sätt, utan att behöva tänka på att C kanske väntar eller behöver bilen eller något sådant. Ja USA behövde verklgien den här sjukvårdsreformen. Så många människor stod utanför systemet och de blev bara fler och fler allt eftersom sjukvårdskostnaderna fortsätter att skena iväg. På sikt hade systemet ändå brakat ihop och det krävdes både mod och järnvilja av Obama att försöka ta itu med det hela nu. Han har vunnit en stor seger på många sätt och det ska han hyllas för tycker jag personligen.

Christoffer said...

Vekar ju som det varit fullt upp och äventyr hela helgen. Jag tror att det kan vara skönt att få ta hand om sig själv och äventyra på egen hand ibland. Ta vara på sin egen tid.

Föresten så har jag läst på lite om det rosa trädet du hade utanför erat ut, som jag minns det var du inte säker på vad det var för ngt? Min källa just nu ska säga att det är en sorts japanskt alt koreanskt körnärsträd, vilken sort vet jag inte än.

Jag är också glad att det är skönt att de har fått in en liten del av en sjukhusförsäkring i Capitolium, även om det är mkt jobb kvar. Jag kan förstå dem som både inte vill ha den och de som vill ha den.
Jag tycker att ett stort problem ligger i att alla sjukhusförsäkringar som finns ute på marknade är så förskräckligt dyra, om de togs ner på vanliga nivår så skulle flera haft råd och elaka staten hade inte behövt bistå, för det är ju vad många inte vill, "staten kan ju ändå inte göra ngt rätt, vi lever i USA, Washington ska lämna oss i fred"

Ha en fortsatt trevlig start på veckan.
take care

Katarina på Filippinerna said...

Åhhh, vilken skön helg! Fina grejer du köpt och hoppas du blivit än med håret nu!

Annika said...

Desiree o Christoffer, de träd som blommar först här hos både dig och med kallas för Eastern redwood...
Lite likt körsbär, men det är det icke.
Kram

Desiree said...

Chrisoffer, kul att du kollade upp lite om det rosa träder. Det var sååå vackert då det blommade. Jag anade nog att det kunde vara någon sorts körbärsträd.
Du har helt rätt i att man inte vill att staten ska lägga sig i för mycket eller helst inte alls. Men ibland behövs ju det som nu. Sjukvårdskostnaderna inklusive försäkringarna skenade iväg och fler och fler hade inte råd att ha försäkring så något behövde göras. Vi får se hur det bli nu. Republikanerna talar forfarande här om att kämpa emot reformen på alla tänkbara sätt. Hoppas du har det bra annars och sköt om dig.
KRam

Katarina,tack så mycket.

Annika,Eastern Redwood alltså. Tack Annika det ska jag ta och lägga på minnet.

Annika said...

Som sagt, Obama verkar ha vunnit över dom demokratiska abortmotståndarna genom att lova att aborter aldrig ska betalas med statliga medel. Men det tycker jag är sorgligt i sig självt för det kan väl bara innebära att kostnaderna på aborter kommer drivas i höjden och det finns ju faktiskt tillfällen då aborter verkligen är nödvändiga. Men bättre att han gjorde det än att det inte blev någon sjukvårdsreform.

För vår egen del så verkar det inte som reformen kommer ändra något - det enda jag har sett är att OM min man eller jag skulle bli sjuka så kan försäkringsbolagen inte påstå att det är en "preexisting condition" och sluta betala ut försäkringen och det är ju en lättnad.

Men sen som Annika sa så kommer det ju ta så lång tid tills reformerna är genomförda att vid det laget så har vi väl redan en republikansk kongress igen som jobbar för fulla muggar för att rulla tillbaka reformen igen. Kändes så när jag satt och såg på tv igårkväll.

Marianne said...

Ja visst var det skönt att sjukvårdsreformen äntligen gick igenom! Jag fattar inte heller att de tjafsar så mycket om det, är de verkligen så snåla att de inte kan unna mindre bemedlade personer att få hjälp när de är sjuka? För att inte tala om att de nu inte kan bli utförsäkrade om de får en kronisk sjukdom. De borde vara tacksamma!

Skönt att du slapp ge dricks när det är så många som ska hålla på med håret. Jag höll på att bli galen på det där i Istanbul, där var det samma sak fast med dricks. Plus ögonbrynsplockartjejen, nagelfixartjejen, sminktjejen ... som alla ville att man skulle använda deras tjänster. Det gjorde jag oftast inte och den enda gång jag lät mig bli sminkad kände jag mig som en p... h... efteråt. Det första jag fick göra var att tvätta mig : D

Mysigt med så bra shopping. Önskar att jag hade en Sonoma-butik här!

Kramar!

Petra H said...

Ha ha, jag har inte sett Twilight-filmerna än. Svenska B och jag pratade om att gå och se New Moon på bio men det blev aldrig av...
Det låter som du hade en jättemysig helg trots att du var ensam. Praktiskt att passa på att göra sådant som tar lite extra tid när man är ensam. Jag skulle behöva klippa mig men jag väntar tills vi är tillbaka i EUropa... Vi brukar klippa oss på Sears salongen här i SJ och O får alltid en massa söta äldre damer (hans favorit är dock en tyska!) som klipper honom, medan jag får bitchiga manliga (hrm, kanske inte såå manliga just) frisörer som bara står och ser sura ut. Jag förstår inte varför JAG får killarna och O får de kvinnliga frisörskorna? Jag har min norska frissa i Bryssel som jag längtar efter!
Kram