Monday, March 29, 2010

Pink Magnolias and White Cherry trees


Just nu är det så vackert som det bara kan bli här nere i södern. Det är nu som är bästa tiden på året att besöka denna del av USA (hösten är också att rekomendera). Körbärsträden och magnoliorna blommar. Allt håller på att bli grönt. Temperaturen är precis rätt ca 20-25 grader. Luften är ännu torr och skön. Det är nu man kan njuta av att vistas utomhus. Det här kommer jag att sakna alla gånger då vi flyttat härifrån. Just denna tidpunkt på året.

I söndags vaknade jag som sagt av regnet som slog mot rutan men sedan klarnade det faktiskt upp och blev riktigt fint. Jag tog bilen och åkte bort till vårat gammla område där vi bodde tidigare och fotade lite. Det är nu som det är så underbart vackert i alla trädgårdarna. Så här såg det ut.

Resten av veckan bjuder på skönt och relativt soligt väder med som sagt det som skulle vara en skön sommardag i Stockholm ca 20-25 grader. Nice! Det är dags att leta upp kjolar och shorts. Ta fram sina bleka vinterben och visa dem för solen lite.

Denna vecka är det ju påsk. Jag hade önskat att få lite påskledigt men det blir det inte. Jag tror det får bli ett ganska stillsamt påskfirande för mig och C på egen hand till helgen. Men nu är det iallfall vår på riktigt och det finns sååå mycket vackert att njuta av.


Så här vacker är magnolian just nu. Jag njuter varje gång jag ser dessa träd.

Körbärsträden är helt ljuvliga just nu.


Så här såg det ut i vårat gammla område. Fullt med underbara träd som blommar vart man än fäster blicken.

12 comments:

Saltistjejen said...

Vad vackert ni har det nu med alla blommande träd!!!
Jag älskar just blommande träd. Tycker det är ett av de allra vackraste "blommorna".
Här ska vädret vända imorgon och bli fint resten av veckan. Vi har inte heller påskledigt men jag kommer nog ta lite ledigt på fredag eftermiddag för då får vi besök från Sverige!
Kram!

Marie said...

Åh, vad vackert! Älskar magnolian...

Synd att det inte blir nåt "påsklov" för er! Men hoppas ni får en fin påsk iallafall!

Anne said...

Jättevackra bilder! Låter som rena sommarvärmen som kommit till er också. Här regnar och blåser det i skrivande stund. Känns plötsligt som värsta höstrusket. Men så är väl våren, ena dagen sol och pirr i magen, andra dagen deprimernade höstruskkänsla...
Påskvecka, men visst känns det lite skumt att det är "vanlig" vecka i bemärkelsen inga lediga dagar. Påsken tycker jag kändes rätt stor i Sverige, en välkommane högtid och uppskattad. Men här blir det inte alls av att fira, knappt så man tänker på eller ens vet att det är påsk...Lite trist faktiskt. Hur blir det för er, planer för lite påskmiddag eller liknande till helgen?
Kram på dig!

Victoria said...

Vilka underbara bilder! Till min stora förvåning insåg jag att vi har en magnolia på tomten, men den ser ut att ha ohyra för den är inte alls lika fin som de på dina foton. Kram!

Freedomtravel said...

Vilka vackra träd! Man är ju helt utsvulten på grönska här i Sverige... men idag har vårsolen faktiskt lyst litegrann ;)

Marianne said...

Guuud så vackert med alla blommande träd! Jag hittade ett vitt träd här i dag också, jag vet inte vad det är. Ska lägga ut det i morgon så kanske någon vet. För stora blommor för körsbär eller mandel, för små för magnolia.

Kram!

Annika said...

Ja, just dådär vackert är det här också! fast ni ligger ju lite före. Imorrn och till söndag ska det blir riktigt varmt...Uppemot 30 grader på fredag.
Nu får kameran gå varm. Idg är det dock småkallt och mulet.
jag kollar in vartenda träd nu. karolina tycker jag är helt stollig...
JAPP, det är nu man ska besöka våra delar av USA. NU!!
Och på hösten, föralldel!! DET funkar ju också!!
Kram!!

Desiree said...

Saltis, det är otroligt vackert just nu. Det finns så mycket fler blommande träd här än vad det finns i Sverige känns det som. Det här kommer jag att sakna då vi flyttat hem. Kul med besök och du gör helt rätt i att gå tidigare iallfall. Ha så trevligt med Sverigebesöket.
Kram

Marie, magnolian är ju bara sååå fin. Love it!

Anne, här är perfekt väder just nu men verkar som om kusterna fått dåligt väder istället. Jag håller med dig angående påsken. Jag kan sakna att det inte känns det minsta festligt här med påsken som är en sådan storhelg i Sverige. Ja det är allt lite trist men man får göra det bästa av det hela. Jag har iallfall plannerat att vi ska ha en trevlig påskmiddag även om det bara blir vi två. Duka upp med lite påskmat och göra det så festligt som det går.

Kram

Victoria, synd att din magnolia inte är lika fin. Det finns ju flera sorter. Din kanske redan har blommat ut?

Freedomtravel, jag förstår att ni i Sverige är helt svultna efter sol och vår. Skönt att ni iallfall fick lite sol. Nu ska väl bara all den där snön bort så kommer det bli underbart igen. Våren i Sverige är otroligt vacker den också med alla fält av vitsippor och den skria grönskan.

Marianne, ja det ska bli spännande att få se ditt vita träd. Finns det många träd som också blommar på bar kvist i Kairo just nu?

Annika, ja nu är det så fint och skönt då det där fuktiga värmen ännu inte slagit till. Jag hoppas på att det inte blir allt för varmt för snabbt liksom. Det skulle gärna få vara som det är just nu länge. Men tyvärr varar ju inte denna perfekta tid så länge så man får passa på att njuta.

Jenny said...

Det är verkligen som du säger, våren är nästan oslagbar i södern! Inte för att den inte är fin i Sverige, för det är den ju också, men jag tycker det är härligt när det blir nästan sommarvarmt OCKSÅ :-)... Så har man nåt att klaga över när det blir FÖR varmt också, väldigt snart, ;-). Superfina bilder också!! Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Magnolian, den som är så vacker. Jag glömmer aldrig när jag jobbade i Uppsala, det var min första vår där och jag njöt av magnolian i blom,,

Hoppas ni får en lång och härlig förvår nu!

Marianne said...

Nu blev det visst kattbilder i dag, men i morgon får jag lägga ut det där trädet, för jag vill veta vad det är.

Har inte sett så många som blommar på bar kvist just nu, det var fler i december tror jag. Har inte klurat ut växtcyklerna här än.

jen said...

Hej!
Jag är också svensk och bor sedan 5 månader tillbaka i Al (Mnt brook)! Vad har du gjort här under 4 år? Pluggat? Studerar själv uppe på BSC! Tänkte bara fråga om du har några tips på saker att göra här eller saker som man bara inte "ska missa"?! Haha! Take care!