Sunday, March 14, 2010

Nu är våren officielt här.


Skymning och vårkväll

Nu är det officelt vår här. Igår gick vi över till sommartid. Det blev till att stiga upp en timme tidigare och det kommer att vara mörkare på morgonen ett tag här men å andra sidan kommer det kännas underbart att det blir ljusare på kvällen. Söndag kväll kändes faktiskt lite konstigt att det var så ljust ute. Det var som om hjärnan verkligen inte kunde koppla ihop ljuset utanför fönstret med tiden på klockan. Men jag antar att man snabbt vänjer sig.

Det rosa trädet utanför vårat fönster står nu i full blom och är bara sååå vackert. Även om helgen inte har bjudit på sitt bästa vårväder så märks det ändå på flera sätt att det faktiskt är vår nu. Nu ser man även att det börjar knoppas på andra träd. Det finns ju flera träd här i Alabama som om våren blommar på bar kvist och just detta är himla fint.


Lördag morgon var det C som var bagare i familjen och bakade varma goa scones till frukost. Jag gjorde en liten fruktsallad och latte med skummad mjölk hör också till helgfrukosten.

Lördagen ägnades till jobb. C behövde jobba lite på en ansökan och jag fick jobba med att sköta den vanliga veckohandlingen. Jag passade på att köpa en ny shoppingkasse i tyg med dessa söta vårblommor på. Numer tar vi nästan alltid med oss våra egna tygkassar till butiken. Jag tycker det är så mycket bättre ur miljösynpunkt men sedan är de där flortunna plastpåsarna som finns här inge vidare heller och man får typ en million varje gång man handlar vilket är ytterligare ett själ till att ta med sina egna tygkassar.

Denna kasse köpte jag på Publixen som jag tyckte var söt och passande nu när det är vår. När jag far iväg och handlar andvänder jag alltid tygkassar som jag tar med mig till affären. Det är toppen för man slipper alla de där värdelösa tunna plastkassarna som man får i miljontal känns det som.

Lördag bjöd också på ostadigt väder. Förmiddagen var ok men på eftermiddagen började det regna och sedan kom det regnskurar med jämna mellanrum. Några med stilla regn och andra med mer häftiga skyfall. På eftermiddagen tog jag och C en tur ner till den stora Gallerian. Jag fick strosa runt lite ochkolla in vårmodet vilket var kul. På vägen hem såg vi faktiskt dubbla regnbågar. Det var jättefint. Solen hade precis tittat fram efter en rejäl regnskur. Tittade man åt ena håller var himlen så där riktigt mörk och åt andra hållet var den blå och vacker.

Kollat på lite film i helgen också. Gillade verkligen Up in the Air med George Clooney. Den fick ju ett helt gäng Oscarsnomineringar men vann tyvärr ingen Oscar. Men jag tycker den är mycket sevärd ändå. En interessant story på flera plan om livet och relationer och hur man väljer att leva och se på saker och ting. En sådan där film som man kan gå och fundera över länge efter att man sett den. Kul när man hittar en film som är riktigt bra. Sedan hyrde vi också den här filmen som heter Troubled Water. Vi hyrde den faktiskt mest för att det är en norsk film. En norsk thriller blev det på söndagkväll. Den var helt klart sevärd. Vi fick faktiskt till och med kolla på den just på norska för det gick inte ens få den textad till engelska. Jag vet inte varför men några subtitles fick vi inte på men det gick ju väldigt bra att se den genom att lyssna på norska. Det hade varit betydligt värre om den hade varit på danska.


Filmtajm som Trazan och Banarne skulle ha sagt. Dessa filmer hyrde vi i helgen. Up in the air var som sagt en kanonfilm. Både underhållande och tänkvärd.

Söndagen var det uppehåll men mulet. Nästan tråkigare väder än lördagen fast det var uppehåll. Inga solglimtar alls. Vi åkte först in till stan en sväng efter frukost för att kolla in Alabamas Jazz museum men det var tyvärr stängt på söndagar så det får vänta till någon annan gång. Istället åkte jag till bokhandeln, Barns and Noble. En helt underbar bookhandel där man alltid kan strosa omkring länge länge och läsa och bläddra samt fika. Jag hittade lite böcker till planneringen av våra framtida roadtrip. Köpte en bok om Las Vegas och en om The South West. Ska bli kul att sätta igång och plannera denna roadtrip lite mer i detalj även om den inte kommer bli av förrän slutet på juni eller början på juli.

8 comments:

Marie said...

Barnes & Noble verkar vara en riktigt härlig bokaffär, vet att Annika också har pratat mycket om den! Den ska jag kolla in om/när jag kommer till staterna! :)

Jag håller med angående tygkassarna! Jag tror det är väldigt svenskt att ta med sig tygkassar till affären, jag blir tokig på alla plastpåsar som Engelsmannen släpar med hem när han har handlat! Nej, tygkassar ska det vara! :)

Saltistjejen said...

Vilken skön och lugn helg ni haft! Vi hade ju riktigt skräpväder vi med så det var till att vara mest inomhus. Jag vill ocskå se Up in the Air och ska lägga till den i min Netflixkö.
Hoppas att ni får en fin vecka nu! Här ska vädret tydligen bli fint från och med imorgon.
Kramar!

Annika said...

We did it--again. SÅG samma film. Tyckte också om den, framförallt tycker jag George Clooney is a HELL of an actor!

Tygpåsar tycker jag blir allt vanligare. Power till alla som använder dem. Nu skulla jag säga att ungefär hälften jag ser i mataffären har med egna kassar.

Idag såg jag ett sådant där rosa träd som blommar hos er. de börjar blomma här nu också, lite försiktigt.
Annars är det piss och skitväder, men det SKA bli bättre!!!
Den här ska det bli underbart, har jag hört.
NAJS!
Kram!!

Petra H said...

Vilken fin tygväska från Publix! Hi hi, ni har samma frukostförberedelseuppdelning som O och jag. Han gjorde scones i lördags, jag gjorde fruktsallad och kaffe med varm mjölk (skummade dock inte den).
Roligt att både ni och Annika & co sett Up in the air i helgen. Jag skulle också vilja se den men vi betar av de filmerna vi redan har - såg en svensk deckare som heter Van Veeteren i lördags.
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Noble & Barnes, där häckade vi ofta på helgerna över en fika och köpte alldeles för många nya böcker.

Era helg frukostar är så goda,, kan jag tro. Jag njuter av den svenska frukosten nu, alla ostarna gör mig salig.

Tack för filmtipset!

Christoffer said...

Riktigt roligt att planerna för roadtripen börjar ta form, jag har inte fått klara besked med min tjejkompis om hur våra planer ser ut för resa, men det löser sig alltid.

Las Vegas finns det verkligen riktigt mycket att säga om, shoppingen runt om är underbar, både i och utanför stan, dans & musik finns det specellt för exakt varje hotell.
det finns vissa liknelser med staden och ett väldigt gammalt yrke, men jag har inget emot staden.
Boendet där är verkligen inte dyrt, bodde på Luxur (Pyramiden) när jag var där och det var en riktig upplevelse.

Planerar ni att ta in på ett västernhak med? jag menar leva som riktiga nybyggare?

Vill ni ha massa flera tips så finns det mkt att hämta på flashback.org och klicka vidare till Nordamerika

Desiree said...

Marie,barns and noble skulle du gilla. Det börjar faktiskt bli vanligare och vanligare med tygkassar här och det är ju toppen. Tyg ska det vara helt rätt.

Saltis, kolla gärna på Up in the Air, jag tyckte den var väldigt bra. Synd att ni har haft skräpväder hela helgen. Jag tror det var det vädret vi hade tidigare i veckan som har dragit upp till er. Men hoppas att det blir dessto bättre snart.
Kramar.

Annika, ha ha ja helt otroligt! Vi kanske har någon slags filmtelepati? ;-)
Jag gillar Clooney men också hon tjejen som spelade i filmen som hans lover var ju otroligt bra. Henne har man inte sett tidigare i någon film. Håller med om att tygkassar börjar bli vanligare och vanligare och det är ju toppen. Åh så kul att du sett ett sådant rosa träd. Alltså kommer våren upp till er också snart.
Kram

Petra, ja den tygkassen tyckte jag var söt. Oscar kommer att bli ett scones proffs. Det är dock himla gott med scones. Jag förstår att ni försöker beta av de filmer ni redan har.
KRam

Katarina, klart att du ska passa på att njuta av allt gott som finns i Sverige som du inte har tillgång till normalt så som ost och andra mejeriprodukter. Barns and Noble kommer jag att sakna för det är ett toppenställe.

Chrisoffer,ja det är alltid kul att plannera för nya resor och äventyr. Tack för länken med tips den ska jag ta och kolla in. Las Vegas ska bli jättekul att få se och uppleva. Ha en fin dag. Take care friend.

Anna, Fair and True said...

Jag vill också se Up in the Air. På tal om bio hade jag vunnit biljetter till förhandsvisningen av Flickan från ovan (The Lovely Bones är det väl den heter på engelska?) men öppnade det kuvertet först efter visningen hade varit. Surt :(

Här hemma blir det sommartid först natten till den 28:e. Fast "sommaren" känns långt borta fortfarande.