Monday, March 1, 2010

Skön Helg


Det här rosa vackra trädet växer precis utanför våran lägenhet. Jag vet tyvärr inte vad det heter men det är otroligt vackert. Nog börjar det kännas lite som vår då man ser att de rosa blommorna börjar komma nu. När vi vaknade på lördag morgon och tittade ut såg det mest gråmulet och kyligt ut men sedan sprack det upp och blev faktiskt kring 12-15 grader under både lördagen och söndagen. Rätt härligt vårväder.

Lördag är lite av en fixar dag hos oss. Då ska det veckohandlas, tvättas och dammsugas. Första stoppet blev Costco. Det är en affär jag verkligen gillar som säljer det mesta på storpack. De har bra och fräsha varor som till stor del också är ekologiska. Här är det alltid mycket folk varje lördag. Costco brukar nämligen ha små stånd på sina olika ställen i butiken med smakprover på diverse grejer och det är otroligt poppis bland folk. Men innan jag började handla hade jag faktiskt en tid hos Costcos egen optiker. C hade gått dit tidigare men jag hade aldrig provat optikern där. Det var en mycket positiv upplevelse. Det gick både snabbt och smidigt. Hon verkade duktig och proffsig. Jag fick med mig ett nytt recept på både linser och glasögon. Fick dessutom prova en ny sorts linser som ska släppa in ännu mer syre till ögat. Hittills känns de jättebra iallfall. För det mesta använder jag linser men på kvällarna brukar jag byta om till glasögon. Jag ska nämligen passa på att beställa ett par nya glasögon här under våren. Sådant är MYCKET billigare här än i Sverige.
Full rulle på Costco. Här måste man vara medlem för att få handla. Det kostar 50 dollar per år och lönar sig verkligen. Sitt medlemmskort måste man alltid visa upp innan man får komma in.

Nästa stopp blev Publix som är som våran Ica där vi handlar det mesta.


Massvis med frukt och grönt gör vi av med varje vecka. Att plocka ihop allt jag ska ha här tar sin lilla stund.
Så här kan det se ut hemma hos oss en vanlig kväll. Datanördarna har självklart sina datorer framme. Men när det är dags att sätta sig till bords så får skärmarna vackert fällas ner.

Våran bil har fått ett litet A som står för Albama och deras fotbollslag. Vi tänkte att vi skulle ha ett litet Alabama A på Gracan då hon skeppas hem över atlanten.


Det blev en skön söndag också. Vi började med en god söndagsfrukost. Mannagrynsgröt med färska jordgubbar och detta kaffe från Guatemala. Sedan tog vi en tur ut till vårat gammla område och hälsade på Kim. Hon var hemma med dottern Sidney och en kompis till Sidney samt vovven Sadie. De skulle iväg till en park och undarade om vi ville hänga på. Det gjorde vi. Där fanns en hel del vårbäckar alla utom jag och Kim blev rätt blöta inklusive C. Han lyckades därmed blöta ner sina byxor och skor igen för andra helgen i rad :-)

Även om det inte har hänt så jättemycket under helgen så har det varit en skön helg. Nu är det måndag och ny månad. Får se om våren kommer på riktigt här under mars. Det är rätt kallt idag och ryktas att det ska komma snöblandat regn imorgon natt. Ha en bra start på veckan.

15 comments:

Saltistjejen said...

Låter som en skön helg!
Och trädet är underbart vackert! Tänk att ni redan har vår nu! :-)
Hoppas ni får en riktigt fin vecka!
Kram!

Livet enligt Jenny said...

Vilken härlig helg.. Underbara bilder!! Snöfria!!! Här har vi haft ett par underbara regniga dagar och jag hoppades innerligt att denna envisa snön skulle försvinna men idag dök den upp igen och vräker ner.... Suck jag flyttar snart till Bahamas!!! Eller till Alabama kanske.... ;)

Desiree said...

Saltis, lite försmak på våren har vi fått men riktig vår är det inte riktigt ännu. Snöblandat regn väntas imorgon natt.
Kram

Livet enligt Jenny, tack. Jo det är superskönt att det iallfall är snöfritt men jag kan rekomendera Bahamas istället för Albama. För än så länge behövs både vantar och tjocka jackan här. Jag förstår verkligen att du är innerligt trött på kyla, snö och vinter vid det här laget. Vilket extremvinter det har varit.

Anna, Fair and True said...

Har du hittat riktigt mannagryn i USA? För semolina är ju inte riktigt samma sak.

Verkar som man kan göra allt på Costco! Finns ju Martin Olsson här men det är inte samma sak. Tror det bara är organisationer och typ dagmammor som får handla där?

Inger said...

Det är skönt med helger när man bara får vara. Sedan är det naturligtvis roligt med lite händelser också.
Jag blir riktigt avis när jag ser det fina trädet, oh vad jag längtar efter lite värme. Fick lite vårfeeling i helgen men idag på morgonen var det fullt julkort igen, masor med nysnö. Gillar inte...
Er fruktvagn ser precis ut som vår när vi handlar. Vi äter massor med frukt under en vecka. Frukt och grönsaker, det är grejor det!
Hälsningar!

Annika said...

Jag gillar såna här helginlägg massor. Alltid kul att se bilder och se vad ni har gjort.
Vilket träd, vet inte heller vad det är, men känner igen dem. Det är nästan det första vårträdet, visst?
Costco är GULD!!!
så glad att ha den affären!
Tror inte heller att Costco har ngn motsvariget i sverige, skulle väl vara Martin Olsson då, men det är väl som Anna säger att alla inte kan handla där.
COOLT med A:et på bilen. Klart ni ska ha ett sånt på bilen då den skeppas hem!!
KRAM!!!

Anne said...

Vad intressant att du skriver om Costco och optikern. Jag har under lång tid tänkt hitta och boka in en optikertid, har länge sneglat på just Costco då det ser så smidigt ut.
Du har bara goda erfarenheter alltså, bokade du tid långt innan? Lång väntetid för att få en tid? Var det ungefär samma procedur som när man går till optikern i Sverige? Vad kostade det? Ingår optiker i era försäkrinar (vet ej hur det är för oss, ej brytt mig om att kolla upp det förut)
Ledsen över alla frågor, men det är så bra och uppskattat med tips och rekommendationer.
Vet inte hur det är med dig, men jag har inte varit till optiker sen vi flyttade.

Marie said...

Vilken härlig helg! :) Som vanligt vackra bilder!

Vilka mysiga mataffärer ni har! Här i München har vi tyvärr bara ganska så små affärer som naturligtvis då inte har så stort utbud. Tycker det är jättetråkigt eftersom jag är van vid större utbud från Sverige! Ni verkar ju ha ännu mer så jag är avis...!

Desiree said...

Anna, jo antligen har jag lyckas hitta riktigt mannagryn i USA fast det tog mig ett tag. Det ar inte semolina utan nagot som kallas for Cream of Wheat som man ska kopa. Martin Ohlsson tror jag tyvarr inte att jag kommer kunna handla pa. Costco ar toppen pa sa manga satt. Det kommer jag verkligen sakna.

Inger, jag forstar sa val att du langtar efter var och inte vill ha mer sno nu. Det har verkligen varit ett vinter ar i ar. Hoppas att den dar snon borjar smalta bort snart och det kommer var. Haller helt med att frukt och gront ar bade gott och underbart for halsan. Aven om det kostar en slant sa ar det sadant som vi prioriterar. Frukt och gront snalar jag aldrig pa. Ha en bra dag.

Annika, jag blev nog inspierad av ditt EFIT som du hade i veckan fast det har blev inget riktigt EFIT da jag inte kom ihag att ta kort varje timme. Haller helt med om att just dessa vardagsinslag i bloggen ar roliga att lasa om. Allt behover inte vara sa speciellt eller handelserikt alla ganger. Ha en fin dag.Kram.

Marie, sa det finns alltsa inga stormarknader typ Ica Maxi motsvarande i Munchen? Synd.

Anne, du far sa garna stalla massor med fragor. Det har jag inget emot. Jag gick helt enkelt till disken dar de saljer glasogon och fragade om jag kunde bestalla en tid hos optikern en lordag for det passar bast for oss. Det var inga problem alls. Jag fick optikerns visitkort och en tid till forra lordagen faktiskt som jag sedan var tvungen att ringa och andra pa till denna lordagen. Det verkade inte vara nagra storre problem att fa tid snabbt har iallfall. Lordag formiddag kl 11.30 gick jag dit. Optikern hade en speciell liten kur eller litet rum brevid glasgon avdelningen. Synundersokningen tog ca 30 minuter. Inga konstigheter. Gick till sa som i Sverige forutom att de hade en apparat som blaste en puff med luft mot ogat. Den kollade att man inte hade overtryck i ogat. Jag har tidigare gjort synundersokning pa UAB sjukhuset dar jag jobbar men det har varit krangligare. Undersokningen har tagit betydligt langre tid (halva eftermiddagen har latt gatt) samt att de da har droppat i nagra droppar som vidgar pupillen vilket sedan gor att man inte kan lasa, kora eller se pa tv pa flera timmar. Pa Costco slapp jag det har momentet eftersom de hade sin apparat som bara skickade ivag en puff med luft istallet vilket inte alls paverkade synen efterat. Vi har ingen speciell tillaggsforsakring for glasogon eller syn utan bara varan vanliga sjukforsakring (blue cross blue shield). Det kostade 85 dollar att gora synundersokningen.

Katarina på Filippinerna said...

Verkar som en bra helg!

Costco, jag där kan man finna det mesta, men ibland tyckte jag att allt var för stora familjer.

Härligt att våren är på antågande, så fint när träden blommar. Kul att ni har grönska runt omkring er nu.

Jag gör numera alla mina optikbesök och tandläkar ärenden här på Filippinerna, det är ju så himla billigt, för en svensk!

Ha en bra dag!

Sporty Spice said...

Härligt med vår och blommor! Vi här i CT får säkert vänta en dryg månad. Minst.

Petra H said...

Mannagrynsgröt har jag inte ätit på år och da'r!!
Så härligt med vårkänslor, jag är så glad att vi flyttar tillbaka till Europa lagom till vårens ankomst.
Kram

Anne said...

Stort tack för info!! Det uppskattas! Coscto optiker får det bli framöver.

Jenny said...

Costco Rules :-)! Åh jag älskar verkligen den affären, framförallt kött och fisk-avdelningen, det är suveränt! Och som du skriver, roligt att de har så mycket ekologiskt också, det skadar ju inte direkt. Jag har också använt deras optiker i flera år, hur bra och framförallt billigt som helst! Kram!

Petra H said...

Förresten, vad heter mannagrny på engelska?? (borde väl egentligen ta reda på vad det heter på franska istället, inte lönt att köpa nya specerier nu här i PR)