Thursday, March 18, 2010

Fredagstema-Längtan

Aaah it is FRIDAY! Helgen ligger framför en och det känns underbart. Morgonen har varit lite kylig men riktigt solig och vacker. Temperaturen ska dock stiga underdagen upp mot hela 20 grader och även imorgon ska det bli riktigt fint. Tyvärr inte så bra på söndag men just nu tänker jag njuta av det fina vädret som finns.

Det är fredag och dags för ett nytt fredagstema från Saltis. Idag ska det handla om LÄNGTAN. Längtan hör ihop med saker, platser, människor och stunder som man tycker om. Att få längta är en underbar känsla. Det är något positivt. Det hör ihop med känslor och minnen som betyder mycket för en och som fyller ens hjärta med lycka och glädje. Det hör också ihop med sådant som man ser fram emot att få uppleva. En plats och en tid fylld med det mest underbara eller förhoppningar om något riktigt skönt och underbart.

Här i USA längtar jag ofta efter två saker. Det ena är semester eftersom man har på tok för lite semester och ledig tid i det här landet. Det andra är sina nära och kära som är så långt borta. Jag längtar efter familjen och vännerna. Att få tillbringa tid och stunder med dem. Få dela uppleverlser med dem och krama om dem. Annars och just nu längtar jag efter:

Jag längtar efter våren med vackra blommor och skön temperatur.

Jag längtar efter semester. Egen semester med C. Att få komma iväg bara vi två. Få uppleva nya ställen och platser men också bara få vila upp sig och njuta.

Jag längtar efter havet. Att få höra ljudet av vågorna, att få känna doften av salt tång och känna havsbrisen mot ansiktet.

Längtan kan också vara enkla saker så som svensk sill och nypotatis. Eller en svensk sommarkväll då man saka strosar genom staden. Man upplever det där speciella nordiska sommarljuset på kvällen.

Jag längtar efter en spadag med en riktigt skön och lång helkroppsmassage.

Längtan innebär att man ser fram emot något. Jag tror det är viktigt att få känna längtan och att ha något att se fram emot. Men också att inte bara få längta utan att faktiskt få det man längtar efter uppfyllt.

Jag längtar efter att få köpa en fin tulpanbukett imorgon. Min längtan efter god glass är alltid stoor men lördagar är gotte dag och då blir det nästan alltid lite glass.

Jag längtar efter våren med sin skira vackra grönska. Det blir roligare att både fota och åka på utflykter då det ser ut så här.

Jag längtar efter trivsamma stunder ihop med goda vänner.

Jag längtar efter semester och avkoppling. Att njuta av en hängmatta och gå med bara ben och fötter.

Jag längtar efter sol, hav och strand.

Jag längtar efter vackra solnedgångar och det nordiska sommarljuset som denna bild ger. Tagen på Öland i sommras.

Nu är C på väg mot Kanada. Jag njuter av att det är fredag. Imorgon har jag plannerat in en riktig måbra dag för mig själv. Efter en härlig långfrukost ska jag iväg och klippa och slinga håret och sedan ska jag ägna mig åt att gå runt och kolla i affärer. Jag ska åka till den stora shoppingmallen som C ofta tycker är tråkig. Det var ett tag sedan jag var där sist så det ska bli kul.

HAPPY FRIDAY PEOPLE!

8 comments:

Saltistjejen said...

Å vailka fina bilder!! och visst längtar man mycket efter sköna semesterdagar nu. Att få göra sådant man själv vill. Planera dagen helt utan att behöva bry sig om jobb eller andra måsten.
Hoppas du får en riktigt fin helg också. Låter som en toppendag imorgon. Det blir ju några dagar som gräsänka när C är borta men jag gissar att du är sådan att du kan njuta av det! OCH faktiskt få smålängta lite också. Det är bara mysigt tycker jag när man är ifrån varandra sådär lite lagom tid så att man börjar längta efter varandra! :-)
Kramar!

Marie said...

Åh, jag blir alldeles nostalgisk när jag läser det här, nästan lite tårögd. Det finns ju så mycket man längtar efter här i livet, särskilt platser och personer man inte ser så ofta.

Ha en trevlig helg!

Annika said...

SÅ himla fina bilder!!!
Som vanligt!
Vilket härligt ljus i samtliga!
Jag längtar så efter den skira gröna våren...Åh vad det ska bli härligt när forsytian blommar...
yes, girl..nu är du gräsänka över helgen, och som vanligt passar du på att njta av det.
Njuta ska man göra, närhelst det går!
Ha en jättefin helg!!!
Kramar!!

Desiree said...

Saltis, tack. Jo visst längtar man efter lite slappa semesterdagar då man får tid att bara vara. Men just nu är det inte alls dumt. Jag får gå och skrota i godan ro hela denna helgen så visst ska jag njuta. Nu är det dessutom sååå underbart ute! Ska se till att åka hem tidigt och njuta av vårsolen. Ha en skön helg.

Kram.

Marie, ja det är nog just det man längtar efter mest som utlandsboende då man är långt ifrån många av dem man håller kärt och många platser man älskar också. Ha en fin helg.
Kram

Annika, de där skira vackra vårfärgerna är nog inte långt borta nu. Nu känns vårsolen toppen och idag har faktiskt magnolian slagit ut fullt. Ser sååå vackert ut! Jepp jag som är livsnjutare kan konsten att också njuta på egen hand. Mig går det ingen nöd på. Ha en toppenhelg.

Kram

HeLena said...

Fina bilder! Och visst är det skönt att ta hand om sig själv! Hoppas du hade en härlig lördag och blev nöjd med håret!
En fin söndag!

Desiree said...

HeLena,tack så mycket. Jag hade en toppenfin lördag.

Anna, Fair and True said...

Vad många härliga saker du längtar efter! Kan skriva under på allt det! Men i mitt inlägg blev det bara en sak :)

Vet ni förresten något mer angående hemflytt? Ni söker jobb för fullt antar jag?

Jenny said...

Så fint skrivet!! Nånting som jag verkligen längtar efter, som du också skrev, är semester med bara jag och maken. Vi har inte haft någon egensemester sedan vi fick barn, mycket beroende på att vi ju inte har far- och morföräldrar boende nära och när vi är i Sverige så känns tiden så kort att vi inte vill åka iväg. Men jag tror att det är dags :-). Som sagt, värme, hav och avkoppling!! Kram!