Sunday, April 18, 2010

Liten helgrapport

Helgen har varit riktigt skön. Vi hade inget inplannerat sedan tidigare så det fick bli spontana aktiviteter hela helgen. Vädret har verkligen varit toppen. Jag vet att jag börjar bli tjatig om det fina vädret. Men just nu är det som allra bäst. Den där riktigt jobbiga hettan har ännu inte kommit. När det är sådant här väder som det varit hela helgen vill man bara vara ute så mycket som möjligt. Allt har blivit så otroligt grönt. Nu är bergen som omringar Birmingham helt gröna. Det är är en mysig väg som vi åkte på under helgen. Grönskan är så frodig att det blir som att åka genom en grön tunnel. Söndagen var vi ute i många timmar och njöt av det fina vädret och naturen men det tar jag och berättar lite mer om imorgon.

Det blev premiär för ute frukost denna helgen på våran lilla uteplats. Funkar fint med det lilla bordet och den lilla uteplatsen. Visst hade vi mycket större på våran altan som vi hade då vi bodde i huset men detta räcker ändå gott och väl. Så mysigt att börja dagen på det här sättet.

C var tvungen att stanna hemma och jobba en del under lördag dag. Han jobbade med sitt och jag jobbade med mitt nämligen den vanliga veckohandlingen. Det var en hel del som behövdes fyllas på denna gången och i vanlig ordning ett stooort lass med frukt och grönt.


Yummy french toast eller fattiga riddare med jordgubbar och en stor fruktsallad.

Ingen grädde men gärna en klick med grekisk yoghurt istället.



Vi har under våra år här i USA lärt oss att älska Costco (som är lite som Martin Ohlsson som säljer storpack) men till alla som har meddelskap där. Vi åker väl dit en eller ett par gånger i månaden. Vårat meddelmskap kommer att gå ut här i maj och då kommer vi inte att förnya det eftersom vi plannerar att lämna och flytta hem till Sverige någongång under senare delen av sommaren. Meddelmskapet är på ett år och vi har ingen lust att betala hela summan för bara ett par månader. Därför passade jag på att kolla på ett nytt par med glasögon till mig själv. Mitt gammla par har jag haft sedan 2004 så det var verkligen dags att skaffa nya. Jag hade ju tidigare gjort en synundersökning hos Costco´s optiker. Nu hittade jag ett par snygga men klassiska bågar. Vill inte välja något för modert då jag inte byter bågar så ofta. Jag kör ju oftast med linser men har glasögonen på kvällen. Nu har jag snart ett par nya glasögon att se fram emot.

Mina nya glasögon förväntas komma om någon vecka. Spännande.

Men lördag kväll grillades det mumsiga fläskkotletter på grillen och majskolvar. Majskolvarna här är defintivt något jag kommer att sakna. De är så saftiga och goda. Smakar himmelskt. Grillade är de extra goda. Gjorde en vitchoklad/jordgubbskaka som efterrätt. När jag tog ut den ur ugnen sa jag till C att this smells DARN good!Han kunde inte annat än att hålla med då han precis klev in över tröskeln med kvällens film som fick bli ” Men who stares at goats”. Väldigt konstig och abstrakt i sin handling tyckte jag. Lite för knäpp för min smak.



Min "darn yummi" kaka. Den ser som sagt inte mycket ut så här i formen men när man skar sig en bit och smakade. Vit choklad, jordgubbar och kokos. Härligt kletig och geggig i mitten. Sedan en stor portion vaniljglass till detta. Då är det lördag. Detta är min typ av godis.

Idag måndag fortsätter det lite svalare vädret. Det gäller att passa på för från och med onsdag så ska det bli uppåt 30 grader igen och över 30 på fredag. Tur att vi numer har tillgång till pool. Det kan verkligen behövas. Ha en bra start på veckan allihop.

13 comments:

Saltistjejen said...

Vilken härlig helg. Lucn och skön med god mat o dryck!!! Kul att du har nya glasögon att se fram emot! Jag tycker själv att mina nya fortfarande känns helt lyxiga att sätta på sig hahaha! Bara för att jg ju hade mina gamla såååå länge....
Hoppas ni får en fortsatt fin vecka nu emd bra väder!
kramar!!

Marianne said...

Härligt med en sån där oplanerad helg när man får göra lite som man vill. Värmen smällde till ordentligt här i dag så nu susar AC:na för fullt.

Så fort jag får en stund ledig ska jag också ta och prova poolen på klubben, det börjar bli hög tid nu.

KRAM!

Annika said...

Mycket bra helg.
Ni har ju mkt bättre väder än vad vi har just nu!
Mysigt med goda frukostar och middagar.
SÅ ska det vara på helgerna!
Costco är en toppenaffär!! Allt av den bästa kvaliteten! Allt!
Gillar den massor.
Roligt med de nya glasögonen också. Klart att du passar på innan medlemskapet går ut!
jag har hört en massa neggigt om Men who stare at goats. Har asolut ingen lust att se den. ännu mindre nu efter ditt inlägg.
Kakan du gjorde??? JATACK!!! den skulle jag gärna sätta tänderna i!!!
Kram!!

Fröken L said...

Ser ut som ni hade en jätte mysig frukost i er lilla vrå. Kakan låter som något i min smak. Gillar både kokos och choklad. Längtar tills det blir så där grönt och fint här hemma. men man ser i alla fall hur det knoppas lite här och där.

Kram Dila

Desiree said...

Saltis, det var en riktigt skön ladda batterierna helg detta. Jag får ta och göra så som du gjorde på bloggen och visa upp gammla glasögonen och sedan nya. Jag har ju haft mina gammla aslänge så det ska bli underbart med ett nytt fräscht par.
Kram

Marianne, ja shit ni har verkligen fått hetta vill jag lova. Här går jag och tycker det är varmt när det är över 30 och då har du mycket varmare. Vi har också fått köra våran AC till och från. Din pool låter skön.

Kram

Annika, Costco är något jag kommer att sakna big time. Köpte ett stort gäng ziplock påsar i helgen och insåg att dessa kommer jag defnintivt att sakna. Ziplock finns ju knappt i Sverige. Du kan absolut skippa filmen "men who stares at goats". Verkligen en knäpp rulle på alla sätt. Jag orkade inte kolla sista kvarten. Gick och la mig istället. Finns bättre och roligare rullar att hyra.

KRam!

Dila, hoppas att grönskan kommer snart till er hemma i Sverige. Hoppas att även sommaren blir riktigt fin efter denna långa jobbiga vinter.
Kram.

Anne said...

Slurp, den låter verkligen darn good. Jag tar som vanligt gärna receptet...kanske nåt för onsdag.
Apropå Costco, de hade jättefina 6-pack stora pelargoner (stora, riktigt stora) som jag köpt och planterat i krukor. Ett tips... Men ni kanske inte är så sugna på att ha så mycket uteblommor i år då ni drar på resa i sommar och sen flytten.

Desiree said...

Anne, jag lägger gärna ut receptet på onsdag. Pelargoner är jättefina. Jag får kolla efter dem nästa gång vi åker till Costco. Nu kollade jag inte ens vad de hade för växter. Några fina blommor vore fint att ha så länge. Tack för tipset.
Kram!

Katarina said...

Skönt att bara vara och inte alltid ha helgerna fullbokade, än om man vill vara effektiv, också på sin ledighet.

Frukosten utomhus såg smarrig ut! Jag vet ju att du gillar långa frukostar!

Nya glasögon, va kul! Jag drar mig ofta att gå till optikern, för utbudet av bågar är ofta stort. Jag ska iväg om någon dag till optikern, jag också. Men jag byter glasögon rätt ofta, ett till två par per år, eftersom de är billiga, mycket billiga här!

Livet enligt Jenny said...

Oj vilken himmelsk helg ni har haft!! Önskar verkligen jag kunde äta allt det du visade på fotona men jag har nog gått upp 5kg bara genom att titta på korten... :/
Första bilden är verkligen klockren och det är min åsikt att USA är verkligen duktiga på att skapa just så fina gator.. Tja glasögon är verkligen inte lätt att hitta några som man trivs i tycker jag. Spännande att se vad du har hittat för snygga bågar. Ha en toppendag! Kramen

Desiree said...

Katarina, här är glasögon också mycket billigare än i Sverige iallfall så man får passa på. Om det är väldigt billigt där du bor förstår jag att du passar på att byta ofta. Sedan om du har glasögon som du använder varje dag dagligen så slits de ju mycket mer än för mig som jag bara använder ett par timmar på kvällen och då behöver man ju också byta oftare.
Kram

Jenny, den första bilden gillar jag också på den vägen. Den är så vacker. Jag ska ta och visa upp gammla respektive nya glasögonen då de kommit.
Kram

Taina said...

Fattiga riddare har jag nog inte ätit på 100 år och dina ser riktigt smarriga ut. Vilken bra idé att ta youghurt istället för grädde.

Jag ska också passa på att skaffa glasögon medan vi bor här. Jag har ju läsglasögon och har märkt att synen försämrats märkbart. Åldern kanske?

När du nämnde majskolvarna började det vattnas i munnen. För OJ vad vi äter sådana när det finns färska här. Maken grillar dem, men före grillningen lägger han dem i vatten en stund. Då ska de visst bli "perfekta".

Kram

Anna, Fair and True said...

Håller med om Goats-filmen. Trodde den skulle vara så himla bra så jag blev besviken att den var så konstig.

Petchie75 said...

Ha ha, vi gillade inte heller Men who stare at goats, MEN den är till viss del inspelad i SAN JUAN! Hotellet vi bodde på de sista dagarna innan vi flyttade tillbaka till EUropa är med i början och ska föreställa Kuwait City på 80-talet. Även vissa gatuscener från Bagdad är inspelade i närheten av där vi bodde (dock ruffigare område) och för oss var det uppenbart att det var inspelat i PR pga vissa gatudetaljer som vi kände igen.
George Clooney är INTE bra i komedier, så är det bara har jag insett efter att ha hatat alla "roliga" filmer med honom som jag sett.