Friday, April 30, 2010

Sipsey waterfalls

Här kommer lite mer bilder från Sipsey. Namnet betyder som sagt de tusen vattenfallen och det förstår man då man kommer hit. Vi hittade det här vattenfallet som var otroligt vackert. Solen lyste på det glittrande kristallklara vattnet och bara stod där och sa wow! Så vackert. Vi hoppas som sagt på att kunna åka hit fler gånger för det finns många många fler vackra vattenfall att se och upptäcka förutom dessa som vi såg i söndags. Men jag låter bilderna tala sitt eget språk.

Samma vattenfall som på första bilden fast tagen framifrån. Nedan är också samma fall fast i en annan vinkel.

Dags för lunch paus med lite mackor och frukt. Här satt vi och bara njöt av den gröna naturen. Mitt i skogen. Helt tyst och stilla förutom lite fåglar som kvittrade och vatten som porlade. Underbart!




Här hittade vi ett annat häftigt klippöverhäng där vattnet bildade ett fall. Det är höga klippor och vattenfallen blir på flera ställen både långa och höga. Tycker att det är bra att C är med på bilden nedan så att man får ett perspektiv på storlek.


En trött men lycklig bloggerska på väg till bilen efter att ha njutit av vacker natur, vattenfall, god picknick stund och brottas med lera.

Idag är det valborg hemma i Sverige. Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg och valborg. Här känner man inte någon valborgstäming alls. Sådana här högtider spelar inte så stor roll för mig heller när man bor här. Vi kommer inte fira på något sätt. Här är det sommar och inte vår längre. Idag säger de att både värme och fukten ska anlända. Under helgen kommer det tyvärr vara en del regnskurar vilket kommer att öka på luftfuktigheten. Men hittills har det varit underbart så jag är jätteglad att vi slapp "the mugginess" (fuktig luft) ända fram tills maj månad.

Ikväll ska vi över till vårat äldre grannpar Alice och Wendell. De är så himla gulliga och har alltid varit så snälla och omtänksamma mot oss. Det ska bli trevligt att träffa dem. Resten av helgen inga planer ännu. Får se hur mycket regn det blir.

Ha en skön helg och en fin valborg!

17 comments:

Livet enligt Jenny said...

Vilka underbara bilder du har tagit! Det ser nästan overkligt ut... Hoppas ni får det trevligt hos era bekanta med god mat och trevligt sällskap. Här öser regnet ner så det blir till att stanna inne idag. Vårbrasan ner vid Näässlott får klara sig utan oss i år. Kramen

Marianne said...

Så underbart vackert! Och vilken otroligt fin bild på dig!

Åh, jag får sånt där riktigt längt till att gå ut och promenera - det heter det inte, f'låt, VANDRA - i skogar och mark. Suck!

Hoppas ni får en topphelg utan mugginess och regn!
Kram!

Saltistjejen said...

Vackra bilder!!!!!! Och hoppas ni får en riktigt trevlig och mysig kväll ikväll med era grannar!
Kramar!!!

Anne said...

Vilket fantastiskt ställe, så vackert. Jag blir lugn och harmonisk att bara se bilderna, kan tänka mig hur fridfullt det var att verkligen vara inne i skogen och uppleva det på plats. Visst är det med systemkameran ni fotat? Vattenbilder går inte att få sådär "mjuka" med vanlig kamera, tycker jag.
Beträffande valborg, håller helt med dig, det är som vilken dag som helst. Hoppas att ni får en riktig toppenhelg!

Desiree said...

Livet enligt Jenny, tack. Det var faktiskt ännu vackrare i verkligeheten. Jag förstår om ni väljer att stanna inne och mysa istället för att vara ute i regnet vid brasan. Blir nog inte så mycket brasa om det är dåligt väder. Det lät annars väldigt vackert och stämningsfullt med valborgsbrasa vid slottet.
Kram

Marianne, tack så mycket. Jag gillade också bilden som C tog på mig. Det lär bli många tillfällen både för dig och mig att få gå ut i den svenska skogen framöver och känna den där härliga doften som finns där. Plocka både svamp och bär ska bli underbart.
Kramis.

Saltis, tack det kommer nog bli en trevlig kväll hos det gammla granparet. Det är roligt att även ha vänner i en helt annars ålderskategori.
Ha en skön helg.

Anne, helt korrekt, dessa bilder är tagna med nya systemkameran. Vattenbilderna på just vattenflödet blir väldigt mjuka och fina. Ha det gott och sköt om dig.
Kram

Petchie75 said...

Vilka jättefina vattenfallsbilder!! Påminner mig om vattenfallen i regnskogen... Här i Belgien finns det inte så många vattenfall, iaf inte som jag känner till, men på söndag ska vi ut till en av de större parkerna. Det går spårvagn ut dit och det afrikanska muséet i parken har 100-års jubileum - ska bli kul!
Ha en trevlig helg!
Kram

Annika said...

Tjena snygging!!!
Otroligt vackra bilder...fin bild på dig och C också...
Valborg, totalt vanlig dag...
KRAM!!!

Desiree said...

Petra, jag skulle tro att det kanske inte finns så mycket vattenfall just i Belgien som är ganska platt. Men eran söndagsutflykt låter supermysig och det afrikanska museét låter häftigt. Dit hade jag gärna gjort ett besök. Du får ta med kameran och skriva om det på bloggen. Ha en riktigt skön helg.
Kram

Annika, heeej babe! Tack. Valborg skippar jag i år. Det får de ha i vårvädret hemma i Sverige. Här har det blivit fuktigt och hett. Muggy is the word. Imorgon ska det vara scatterd rain showers. Man får se hur mycket det regnar.
Ha en riktigt god helg (med smågodiset).
KRamis.

Katarina said...

Fina bilder i en mycket vacker miljö. Det ser ut som att ni är alldeles ensamma där ute. Härligt1

Vilka fina bilder dels på dig men också med C.

Hoppas ni får en skön helg, utan Valborgs firande!

Trillingnöten said...

Helt fantastiska bilder! Man blir liksom varm när man ser dem :)

Miss Marie said...

Underbart vackert! Vattenfallen är ju bara så vackra och mäktiga!

Taina said...

Fina bilder!! Kan man bada vid vattenfallen? Skulle vara lite häftigt.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kramen

Desiree said...

Katarina, tack så mycket. Detta är ett av de vackraste ställena jag har besökt i Alabama.

Trillingnöten, tack :-)

Marie, ja vattenfall är häftiga och jättefina!
Kram

Taina, ja vid det första ovan kunde man nog bada om man ville. Det var dock ännu lite kallt i vattnet.
Kram

Fröken Anki said...

Underbara bilder! Man blir sugen på att åka dit och uppleva själv.

Härligt med sommarkänslan och värmen också. Här har det äntligen blivit varmt i a f.

Ha en fortsatt skön helg!
kram

Desiree said...

Fröken Anki, underbart ställe helt klart. Usch nog har det blivit varmt här och inte bara varmt utan fuktigt också. Det gillar jag inte så mycket.
Kram.

Gammal Hårdrockare said...

stNämen, vilken härlig blogg! Mycket intressant! Den åker in på Mina Favoriter direkt! Själv så åker jag till Atlanta, Savannah och Charleston i början av september. Jag hoppas verkligen att det är varmt och skönt där då! Vart går förresten gränsen för palmer i Alabama? Växer de bara vid kusten eller finns de även norrut som i Montgomery t ex?
Är Waffle House något att rekommendera förresten? Gillar våfflor och pannkakor i alla former!

Desiree said...

Gammal hårdrockare, hej jättekul att du gillar bloggen. Vilken underbar resa du har framför dig att se fram emot. Savannah och Charlston är några av söderns absoluta pärlor. Två otroligt vackra städer med en stor portion söder charm. Ja i september kommer det fortfarande vara varmt och skönt. Du kommer kunna bada i havet om du vill. Tyvärr verkar Waffle House ha mycket annat än bara våfflor. Men testa dem och sedan finns det även Ihop som står för International House of Pancakes som serverar pankakor i alla former. Våfflor brukar dessutom finnas på nästan alla hotelfrukostar. Hotel även de som inte alls är dyra brukar ha någon form av frukost som ingår i priset många gånger och då brukar det finnas en liten våffelstation där man snabbt kan göra sig några egna våfflor. Ha en underbar tid i södern.