Sunday, July 11, 2010

Härlig helg mix

I helgen firade vi att jag har fått jobb. Jag är fortfarande så himla glad över detta. Kan liksom inte komma över att jag faktiskt lyckades att få jobbet jag allra helst ville ha och dessutom fixa detta med perfekt överlapp från en kontinent från en annan.

Lördag kväll tillbringade vi hos våra svenska vänner J och S. Åt en god middag och spelade spel och drack vin. Hade en underbart trevlig kväll. Söndagen startade i lugnt och skönt tempo med en riktig svensk långfrukost. Sedan hade jag bokat in oss på massage. S hade tipsat mig om en annan massagsskola som vi passade på att prova. Aaaah så himla skönt! Både jag och C fick oss varsin helkropps massage på en timme. Hon jag hade var riktigt duktig och sträckte och stretchade olika muskelgrupper förutom att ge en underbar massage. Nu har jag sett till att boka några fler gånger.

Det har fortsatt att vara rejält varmt. I fredags hade vi 39 grader! Sedan med luftfuktigheten ovanpå det gör ju att det känns ännu varmare. Det blir inga långturer ute nu utan man är mest inne eller i bilen där det finns AC.

Vi beslöt att fira att jag hade fått nytt jobb under söndagen. Därför började vi vårt firande med en riktig "fin frukost" bestående av svenska delikatesser så som kokta ägg med Kalles Kaviar och annat gott. Vi försöker också att äta ur våran frys och skafferi numer. När jag grävde längst ner i frysen hittade jag något så gott om äkta svensk kavring som jag har haft med mig i resväskan hit samt en bit västerbotten. Sådant fint slängs vare sig bort eller ges bort. Här mumsas det för fullt gladeligen.


Riktig lyxig svensk frulle. Aaaah så himla gott. Ha ha när vi kommer hem kommer vi väl istället att satsa på lyxiga amerikanska frukostar och bruncher.

De färska hallonen här i amerika är inte dumma alls heller. De smakar precis lika gott som de svenska. Jag toppade min havregrynsgröt med lite hallon, banan, solmogna persikor från Georgia och en näve salta jordnötter.


När jag var och handlade under lördagen hittade jag dessa chilifrukter som var så himla fina i sina regnbågsfärger att jag bestämde mig för att prova dem. Jag hade ingen aning om hur starka de var men det gäller ju att våga prova. De passade extra bra eftersom jag tänkt att söndagkvällens förrätt skulle bli ceviche med räkor och pilgrimsmusslor. Jag gillar stark mat och är van vid stark mat men shit vad starka dessa var. Jag är rätt övertygad om att dessa var habaneros trots allt vilket är en av de starkaste sorterna. Näsan snorade och jag fick snyta mig ideligen. Fast vi pillade bort alla chilibitarna så var det ändå såååå stark att vi fick ge oss efter att ha ätit halva förrätten. Sedan fick vi ta varsin stooor sked med yoghurt för att få tillbaka känslan i munnen och tungan.

Vi har också lyckats få sålt på en del möbler. C provade att sätta ut en del av våra IKEA möbler som vi inte tänkt ta med oss hem på Craig´s list och det funkade hur bra som helst. Vi fick napp rätt kvickt. Idag var det en kvinna här som ska göra iordning sin källare som en övrraskning till sin dotter som ska flytta hem en sväng efter collage.


Spegel, tulpanlampan samt en byrå såldes. Vi sålde också den röda fotöljen med tillhörande fotpall samt vårat matbord och fyra stolar. Perfekt att bli av med lite grejer.


Vi har några grejer kvar som vi hoppas på att kunna sälja så som tvättmaskin och torktumlaren samt frysen. Vi håller också på att gå igenom våra kartonger ännu en gång som vi packade då vi flyttade från huset och som stått i ett av rummen här. Eftersom kontainerkostnaden kommer att gå på ca 13000 dollar så gäller det att hårdsortera och prioritera.

11 comments:

SweFlo said...

Missade en del när jag var borta! GRATTIS! Vilken grej att ha jobb fixat innan ni åker till Sverige, en enorm lättnad kan jag tro! Den där frukosten ser väldigt god ut, nu blev jag sugen på svensk hotellfrukost!

Saltistjejen said...

Ah härligt med firandet! Och ännu härligare ORSAKEN till firandet!!!!
Skönt att ni fått en del möbler sålda också. Men du den där chilin lät SPICY!! hahahaha!!!!!!
Kram och hoppas att hettan snart blir något lättare.

Desiree said...

Sweflo,tack så mycket. Känns helt underbart att ha lyckas landat ett jobb. Det hade inte kunnat bli bättre. Åh jag tycker så synd om dig som mår så dåligt just nu med magen. Hoppas verkligen att det går över snart så att du kan få tillbaka dina krafter.
Kram!

Saltis, yes jag kan liksom inte komma över hur fantastiskt det är. Ha ha den där chilin var MINST sagt spicy så in i helskotta! Det var länge sedan jag åt något såååå starkt. Jag är ju ändå van vid starkt och har en mamma från Mexico som älskar starkt men jag kunde inte avsluta min goda ceviche. Bara att den där chilin legat i marinaden några timmar gjorde att hela rätten blev såå stark.
Kram!

Saltistjejen said...

Jag har mailaet dig! :-)

Fröken Anki said...

Stort grattis till ditt nya jobb! Vad skönt att ha det klart innan ni flyttar, och att det dessutom var det du ville ha mest. Superbra att det blir snabb övergång också! Toppen!

Mmm... Kavring och Västerbottenost! Det är bara sååå gott. Tur att ni måste tömma frysen nu ;)

Vad härligt det låter med spa:t också. Skönt att du fick en massör som du trivdes med. Låter härligt att hela kroppen blev genomarbetad.

VI är också mest inne nu, för det är så fuktigt, även om det "bara" är runt 30 grader här. Men inne är det lite bättre, även om AC:n bara går på nätterna. Vill ju spara energi lite, om det går!

kram

Sporty Spice said...

Underbart med svennefrulle och massage! Perfekt sätt att fira ditt nya jobb. Stort grattis!!! Och ja, habaneros är inte att leka med. Man ska ju helst ha handskar när man skär dem, jag gjorde misstaget att skära med bara händer för några år sedan och jag var tvungen att ha glasögon på mig i drygt en vecka för jag KUNDE INTE stoppa fingret i ögonen och få in mina linser. Haha, det var en läxa kan jag lova! =)

Anne said...

Allra först, vilket jättebra inlägg (och kommentarer) du skrev i fredags. Jag läste det så sent skriver ingen kommentar. Det ska verkligen bli väldigt intressant att följa med dig och er i Sverigelivet. Tror det var Saltis som skrev att det blir minst lika intressant följa med en återflyttare som det är följa med personer som flyttat hit.
Jag är glad att ni fått så fin avslutning på er tid här, att det efter dina jobbiga år blev bra år och att ni lämnar landet med en bra smak i munnen och med flaggan i topp.
Du har förresten så rätt! Svenska godsaker varken slängs eller ges bort, det mumsar man högtidligt i sig. Kram!!

Desiree said...

Fröken Anki, tack så mycket. Det känns som sagt toppen med jobbet. Ja det är inte dumt när man hittar godsaker som kavring längst ner i frysen :-)
Vi låter AC:n gå även på dagen även om vi vrider upp temperaturen så att det inte alls behöver vara lika kallt då vi inte är hemma.
Kram!

Sporty, aj aj åh sådant gör så himla ont. Jag har också gjort misstaget att inte ha haft handskar på mig någon gång och även om det inte alls blev lika illa som för dig så lärde jag mig att aldrig aldrig slavra med handskarna. Tur att jag såg till att komma ihåg det då jag höll på med dessa. Habaneros är ju bland den starkaste sorten som finns och det kändes . Det är inte så ofta som jag inte kan äta upp för att det är för starkt men detta gick bara inte. Det blev bara mer och mer plågsamt för varje tugga även om det var gott.
KRam!

Anne,så sant som du säger att vi känner verkligen att vi lämnar med flaggan i topp och att alla hard feelings är något som vi kommit över helt nu. We leave in peace and with love och inget annat och det är den allra bästa känslan.
Kram!

Livet enligt Jenny said...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Ja än en gång stort grattis till ditt nya jobb. Det är inte lätt att hitta så jag förstår att du är glad. Att det sen var det som du önskade dig är ju bara perfa!!
Kramen

Desiree said...

Livet enligt Jenny, tack så mycket. Det känns toppen som sagt.
Kram

Millan, ja avnsked är jag inget vidare på alls. Usch bävar inför detta. Men samtidigt så betyder det ju att man haft det bra om man sörjer. För ett år sedan då vi träffades trodde jag absolut inte att vi skulle vara på väg nu. Då hade vi inte ens sålt huset och det kändes omöjligt att bli av med det. Men tänk så mycket som kan hända på bara ett år.
Jag börjar nya jobbet 1 september och det är ett labjobb med liknande arbetsuppgifter som jag har nu. Jag kommer att analysera prover med lite nya metoder åt olika forskare och grupper. Det känner jag passar mig bra.
Kram!

Katarina said...

Vilka härliga bilder!

Grattis återigen!