Friday, February 15, 2008

Fredagstema - hjärtformadesaker

Ingen kan ha undgått att det igår var alla hjärtansdag eller Valentines day. Fredagens tema är väl därför extra passande. En riktig klassiker här i USA är Neccos Sweetharts. Dessa är små hjärtformade karameller i olika färger med små meddelande skrivna på dem. De smakar inte så mycket men gör sig däremot fina på bild. Första gången jag smakade dessa var år 2000 till just alla hjärtansdag. Det var min och C´s allra första valentines och han var i San Fransisco och jobbade där i några månader. Jag var kvar i Sverige men han skickade mig ett paket Neccos Sweetharts tillsammans med ett väldigt gulligt valentines kort.

Den lilla hjärtformade Orreforsskålen fick jag och C på vår bröllopsdag av min moster. Min moster, hennes man och min ena kusin kom hela vägen från Mexico för att närvara på vårt bröllop i Blekinge där C har sina släktrötter. Gelé godishjärtan verkar finnas både här och i Sverige. De som jag fick tag på här hade dock körbärssmak.

Ha en riktigt skön helg allihop. Känns underbart att det är fredag, jippi!

♥♥♥♥♥♥






Klassiska Neccos Sweetharts. Små godishjärtan med söta meddelanden.


Den fina hjärtformade Orreforsskålen här med godishjärtan i.



Geléhjärtan är alltid trevliga att fota. Det verkar som att de här i USA har antigen mer socker på sina eller att sockerkornen är grövre på just geléhjärtanen.




Tyghjärtan från IKEA. Dessa hade vi uppe under julen vid öppna spisen.

18 comments:

Anita said...

Vilka fina narfoto pa dina gele hjartan! Hur kan du fota sa nara i detalj utan att det blir suddigt?? Man riktigt ser ljuset som kommer igenom. Valdigt fint! Hur manga PIX har du pa din digital kamera?

Valdigt sot Orreforsskal!

Och ja, jag haller med, det ar underbart att det ar fredag idag med sovmorron i morgon :)!

Desiree said...

Anita, jag andvänder mig dels av ett speciellt närbildsobjektiv och sedan ställer jag in kameran på macroinställningen. Det gäller att fota mycket för att få till en bra bild, experimentera med ljus och olika vinklar osv. Jag tycker att det är kul att leka med kameran.

O ja sovmorgon, det klingar ljuvligt i mina öron. Har varit trött denna veckan.

Lilla Blanka said...

Oj vad många härliga hjärt-bilder du visar idag Desiree!
Hade missat dina senaste inlägg och måste säga att Dr Pepper är inte nåt för min smak tyvärr, det blir Pepsi hellre. Har svårt för körsbärssmaken.
Det där brödreceptet har jag sparat, så det skall jag prova i helgen, dete ser såå mumsigt ut!
Kram och ha en bra helg!
Mia

Desiree said...

Lilla Blanka, roligt att du gillar hjärtbilderna. Nej Dr.Pepper är inte alla som gillar. Jag tror att man antigen gillar körsbärssmaken eller så gör man det inte. Kul att du ska prova brödreceptet. Jag har ätit på mitt bröd i veckan och gillar det verkligen. Det går ju slänga in lite solrosfrön, nötter eller annat om man önskar. Himla lätt, smidigt och gott blev det iallfall.

Annika said...

Fina bilder!!
Blir ju riktigt sugen på gelehjärtan när jag ser ditt inlägg idag.
Hjärtan är en sådan vacker formation, tycker jag.
Ska nog ta mig ett Godivahjärta bara därför, haha!!
Skönt med fredag, ja!!

Desiree said...

Annika, ja ta dig du ett Godiva hjärta. Jag tror jag ska följa ditt goda exempel och göra likanant då jag kommer hem ikväll. Ett Godivahjärta skulle sitta finfint :-)

Saltistjejen said...

Mmmmm! Godis!!!
Jag gillar faktiskt geléhallon med körsbärssmak bättre än de vanliga. För at inte tala om svartvinbärssmak! Mmmmmm!!!!!
Vad otroligt härligt att din msoter m familj kom ända från Mexiko till ditt och C's bröllop! Sådant blir man så glad och rörd av tyker jag.
Ha nu en underbar helg!

Desiree said...

Saltis, mmm svartvinbärssmak låter ju jättegott! Det skulle jag gärna prova. Du har helt rätt i att man blir både rörd och glad över då man får långväga gäster till sitt bröllop med tanke på vad det kostar plus att man på många andra håll i världen inte har lika mycket semester som i Sverige. Vi var väldigt glada att vi kunde åka på min kusins bröllop i Mexico i sommras. Det blev en betydligt närmare resa för oss än vad de blev för dem. Men det var underbart att få gå på detta bröllop.

Millan said...

Harliga bilder!! Det borjar bli farligt att ga in har och titta for jag blir alltid godissugen efterrat :-D.

Desiree said...

Millan, nästa vecka blir det iallfall inte godis som fredagstema. Då är det siffror/nummer som gäller och det blir lite klurigare och inte alls direkt frestande att stoppa i munnen. Ha en skön helg.

aurorabuddha said...

Du ar duktig att fotografera, men det har jag visst sagt forut? Jag skulle till och med kunna ata dom dar gele hjartarna, fast jag inte tycker sarskilt mycket om godis! :o)

Jag ar glad att det ar helg. Puh, vad jag ar utmattad - forkylningen vi har haft har, har inte gatt over *an*!

Desiree said...

Aurorabuddah, visst är det underbart att det är helg. Sååå skönt! Du får ta och vila upp dig under helgen så att du blir fri från förkylningen. Ha en bra helg.

Lullun said...

Fina fina (& smaskiga) hjärtfoton må jag säga! Och ja, visst är det underbart att det är HELG!!! :-)
Hoppas ni får en trevlig en!

Saltistjejen said...

Ja visst är det kul när man kan åka på de bröllop man gärna vill även om det är en liten bit längre bort. och självklart var det kortare sträcka för er att resa denna gången än vad det var för dem förra gången, vilket ändå måste känts skönt för er. :-)'

Jag tycker verkligen att en av de tråkigaste sakerna med att bo såhär långt från Sverige, där man har flest vänner och familj, är att man missar många högtider som vigslar eller att folk får barn. Så de gånger man verkligen KAN komma till dessa tillfällen är verkligen guld värda! :-)

Anonymous said...

Hejsan

Lasse och Linda är här och vi firar att det är ett år sedan de gifte sig. Vi saknar er även denna gången.
Hoppas att ni har det bra i staterna.

Hälsningar

Martin, Alexandra och
Lasse och Linda

Desiree said...

Hej Martin, Alexandra, Lasse och Linda, vad kul att ni lämnade en liten hälsning. Stort Grattis på bröllopsdagen Lasse och Linda. Hoppas ni fick en riktigt trevlig första bröllopsdag. Vi hade så himla gärna velat vara med och fira. Vi saknar er! Detta är en av få saker som är riktigt trist med att bo långt bort från nära och kära. Att man missar mycket och inte kan träffas så ofta. Vi får helt enkelt ta och fira eran bröllopsdag igen då vi kommer hem i sommar och vi ses.

Kram på er allihop
Desiree

Anne said...

Vad fina bilder, som vanligt! Jag gillar din Orreforsskal, den skulle jag garna ha sjalv. Apropa hjartan, Ikea salde Aladdins chokladask med sma hjartan-praliner, ratt trevligt.
Annars tycker jag det latt kan bli for mycket krims krams pa alla alla hjartans dag saker som de saljer i affarerna. Men jag antar att folk koper det ocksa....
Ha en fin sondag Desiree!

Desiree said...

Anne, trevligt att IKEA sålde små chokladhjärtan. De var nog mycket godare än dessa geléhjärtan för de var inge vidare men de gjorde sig fint på bild. Ha en skön söndag du också. Håller med om att det finns mycket krimskrams i butikerna.