Thursday, March 6, 2008

Magnolian Blommar
Nu blommar även Magnolian här nere i södern. Liksom körbärsträden blommar den på bar kvist. Jag tycker det är läckert med just blommor på bar kvist. Magnolia blommorna är verkligen vackra med sin intesiva rosa färg. Magnolian är tydligen state flower för både Mississippi och Louisiana. Misssissippi kallas även för just Magnolia State för att det finns så mycket Magnoliaträd där. Jag njuter iallafall av alla vackra vårträd som står i blom just nu. Våren ligger i luften och man känner sig sådär glad och förväntasfull på något sätt.


14 comments:

Annika said...

Gör den!! Oj, nu känns det att vi bor längre norrut...
Här blommar den inte, kanske i mitten till slutet av mars. Samma med körbärsträden...
Jag älskar träd som blommar på bar kvist, det är så läckert och så vackert..
Magnolian är en av mina stora favoriter...
Fina bilder!

Desiree said...

Annika, ja det kanske är så att det skiljer en del när det gäller blommor och träd då du bor lite längre norrut. Ja magnolian är verkligen superfin.

Fröken fräken said...

Ja i jämförelse med här i Oregon så verkar det som att ni är minst 3 veckor före oss. Men vilka fina bilder, själv har jag börjat så frö för en rad olika blommor, bla Änglatrumpet som är en av mina favoriter.

Anne said...

Vackert! Jättefint. Jag gillar Magnolians färg, så stark och intensiv på nåt sätt. Annars är en klar favorit blommande körsbärsträd.
Här är det för tidigt, tar nog nån vecka till innan man ser sån tydlig blomning. Däremot kände jag för första gången pollenallergi igår och har haft besvär sen dess. Så det ligger helt klart i luften!

Anna, Fair and True said...

Vilka vackra bilder!

Saltistjejen said...

Ååååå Desiree1 Magnolian är en av mina favoritträd/blommor!!!!! Jag bara fullkomligt älskar dem! Om jag någongång i livet kommer att ha en trädgård skue jag vilja ha et par magnoliaträd!!! De är så vackra!
Jag har överhuvudtaget en förkärlek för just blommande träd. Fruktträd, magnolia, hagtorn...Men magnolian är nummer ett! Deras blommor är så vackra och eleganta!
Även här är det lite vår i luften nu vilket känns härligt. Men fortfarande kyligt. Idag runt 6 grader. men jag njuter ändå av dagar som denna med sol som faktiskikt börjat värma och ljuset som är på väg tillbaks! Man blir glad! :-)

Desiree said...

Froken Fraken, ah sa nice att du har borjat sa fron. Det blir nog jattefint. Jag har varit lite lat och inte orkat sa nagra fron annu. Jag tror jag far satsa pa att kopa lite fardiga blommor och ha i krukor pa altanen sedan.

Anne, korsbarstraden var nog min favorit ocks. Dessutom var korsbarstraden mycket lattare att fota. Dessa bilder blev faktiskt omgang 2 av magnolian for jag blev inte alls nojd med de forsta settet av bilder. Ah stackare, inte kul med pollen allergi. Har du haft det tidigare eller ar detta forsta gangen du kanner av det?

Anna, ja visst ar magnolian sa fin.

Saltis, vad kul att jag kunde gladja dig idag med en av dina stor favoriter. Haller med om att det skulle vara alldeles underbart med nagra magnoliatrad pa tomten. Men om ni anda har 6 grader och sol sa ar det ju helt klart var aven i NY. Jag tycker det ar sa skont att det borjat bli mycket ljusare pa kvallen ocksa.

annebelle said...

Ja, längtade man inte till Alabama förut så gör man det nu. Magnolia, denna favorit bland blommande träd. Så vacker! Ett uträd på jorden. Den där färgen har jag knappt sett...får nog ta en tur till Alabama. :-D

Desiree said...

Annebelle, du ar sa hjartligt valkommen hit till Alabama.

Marie said...

åh, jag älskar magnolia! vilka vackra bilder!

SEASIDE LIVING said...

Härliga bilder! Vi hade en rosa magnolia i trädgården i vårt förra hus. Håller med dig om att de är verkligen helt fantastiskt vackra när de blommar! Vår granne hade en gigantiskt stor vit magnolia som också var sååå vacker!

Ha en skön helg! Kramar Jenny

Millan said...

Jag alskar Magnolia!! Tycker att den ar riktigt vacker och 'grand' pa nagot satt med sina relativt stora blommor! Dock har den inte borjat sla ut har annu.. men om nagra veckor gissar jag att den ar har.

Sporty Spice said...

Wow! Här får vi nog vänta ett tag til. Jag älskar lisom du blommor på bar kvist. Vi har flera magnoliaträd här i stan och det är så vackert när de blommar. Och de vita blommorna som pryder över delen av Fifth i NYC är superfina.

Desiree said...

Seasidelivning, jag gillar nog de flesta magnolia sorterna. Både de med rosa och de med vita blommor är jättefina.

Millan, javisst är de vackra och granna. Om några veckor får du njuta av de fina blommorna.

Sporty, ja det är nog så att våren kommer lite tidgare här nere i södern. Blommande träd är ju bara sååå vackert.